Älskling...så otroligt smart!!!Hej gott folk,

so sorry..men anledningen till att jag inte har skrivit  det sista dagarna är att jag har haft fullt upp med formexmässan.
Jobbar lite extra och hjälper en kompis (en väldigt driftig kvinna som heter Mia Lundmyr. Hon har ett väldigt framgångsrikt företag som heter Lundmyr of Sweden (barnkläder och läckra tillbehör till dom vi tycker om/som betyder något för oss).

Hatten av Mia..Din affärsidé är så klockrent genial...(självklar när man ser den)..genomtänkt..sympatisk och smart. Otroligt att ingen annan har kommit på detta tidigare!! Lundmyr of Sweden är bara 4 år gammalt och är redan ett respekterat och etablerat varumärke det är det som är så imponerande. Men å andra sidan eftersom ALLT är så otroligt genomtänkt in minsta detalj..så är det inte så konstigt att det har blivit en sådan succé..men på bara 4 år..fantastiskt!  Jag förstår att ni blir nyfikna så föreslår jag att ni går in och kollar på www.lundmyr.com . så förtår ni.

Det är omöjligt att INTE bli charmad av dessa produkter och den som INTE ser nyttan eller har någon i sin omgivning som INTE skulle bli glad av att få något ur detta sortiment. Jaa...den personen är det väääldigt synd om..eller också har man totalt avsaknad av hjärta eller empati. För det är verkligen helt omöjligt att INTE bli charmad, oavsett  smak, stil, kön, socialgrupp eller livsstil. För här kan man hitta något till NÅGON i sin omgivning som betyder något..och man kan vara
100 % säker på att det kommer att uppskattas!

Mia det är kvinnor som du som driver landet och marknaden framåt! Du imponerar fascinerar men FRAMFÖR allt du INSPIRERAR mig och visar mig att det ÄR  möjligt att lyckas bara man tror på sig själv!!.Jag fullkomligt älskar företagsamma människor som Du som vågar att leva sin dröm. Vi är allt för många som drömmer sig igenom livet istället för att iscensätta det vi verkligen brinner för och vill. Dröm inte bort ditt liv utan lev din dröm. En tanke är bara en tanke..men så fort du sätter den på pränt eller "gräver första spad taget" ja då händer något magiskt.. "Gud hjälper den som hjälper sig själv"..är ett gammalt men talande uttryck När DU tar tag och gör något själv ..så sker det något magiskt..helt plötsligt så faller saker och ting på plats. (det flygger inga stekta sparvar in i munnen..utan att du gör något)...sorry to say...*s*

För DU  måste göra grov jobbet själv och DU måste tro på DIN grej oavsett vad omgivning kraxar om. För gör du det...ja DÅ...får du den hjälp du förtjänar. Historien kryllar av människor som lyckats trots underläge..noll support och  massivt motstånd från negativa energi vampyrer. Som tror och vet..och bara kommer med "goda" råd..yeah right!
Dom  som har lyckats som Mia, deras framgånssaga blev sann på grund av att dom trodde på sig själva och inte vek en millimeter från sin ursprungsplan...visionen var så glasklar och att det sedan manifesteras är universums bonus för hårt/fokuserat arbete. Människor som Mia ser till att uppfylla sina drömmar för att kunna leva dem istället för att bara ligga hemma på soffan och drömma om dem!!

 
IKEA
H&M
Tetra Pack
ABSOLUT vodka
ABBA
Volvo

är några  andra klockrena Svenska affärside er som satt Sverige på kartan. I denna varumärkes liga lirar snart (inom en snar framtid) min kompis Mia från Upplands väsby.. ..det är så cool!!!

Cruella DeVille...visst finns hon!Det är fascinerande..ibland så kan man man undra vad det är som får människor att medvetet vara elaka mot varandra.
För det kan knappast vara så att man inte vet eller förstår att det man säger sårar!? Eller är det så att vissa människor helt enkelt inte bryr sig!

Jag kan inte låta bli att fundera över vad det är som rör sig i dessa människors hjärna. Eller om det rör sig över huvud taget? Den känslokyla som vissa människor uppvisar är skrämmande....jag brukar likställa dem med hajar. Total avsaknad av empati..ren killer instinct och ofta så har dom en hård kall och genomträngande ondskefullblick!
Ikväll i tunnelbanan på väg hem...bevittnade jag hur grymt elaka människor kan vara mot varandra...alldeles helt i onödan...varför!?

Jag kommer in i en någorlunda tom vagn sätter mig snällt tillrätta och försjunker in i min värld (som jag lätt gör på T-banan). Vid Rådmansgatan kliver det in en väldigt elegant och tjusig blond kvinna i 55-60 års åldern. Hon var ett skol exempel av stil och elegans. Hm..fint..smakfullt tänkte jag. Välskräddad beige kostym och pastellrosa pullover en chic Hérmes scarves i beige rosa och mintgrönt (medvetet) nonschalant knuten runt halsen. På fötterna har hon rosa mocca loafers från Gucci..(klassiker) Hon har självklart en omsorgsfulla diskret make up, håret välfönnat och förmodligen nyligen nyslingat/klippt!? Hon sätter sig mitt emot mig och jag noterar att hon doftar gott (Aromatic elixir/Clinique..ja jag är ju yrkesskadad..*s*)  hon har välmanikyrerade naglar (fransk manikyr) och en ur snygg beige väska från Chanel som hon placerar i knät. Fina ringar ser jag, inget krimskrams där inte..nää det var juveler. Hm..high society tänker  jag..ja i T-banan ser du allt och alla.

Hon bevärdigar mig inte med en blick utan tittat tomt ut i periferin. Nåja tänker jag alla har rätt till sin intregitet..och hur tjusig man än är så kanske hon är blyg  tänker jag. För det kan ju inte vara så enkelt att hon är så kylig och reserverad som hon ser ut..det vore för enkelt och fördomsfullt hinner jag tänka innan tåget stannar vid St Eriksplan. Allt och alla var det...längre bort i vagnen kliver kontrasternas kvinna in..sliten,rödmosig och svullen...håret är smutsigt tunt stripigt och så fett att det delar sig och blottar en rosa röd skalp..(med vårtor i visar det sig sedan)..ja jag ser allt...det är hemskt. Hon är kraftigt överviktig och har en fläckig collage tröja (utan bh..och vi pratar inte stora bröst här utan juver). Skitiga overall byxor med resår i midjan..(ja eller  rättare sagt där det skulle ha varit en midja). Hon har trasiga skor som blottar fötterna som Gud glömde. I ena handen har hon en papp mugg i andra har hon en stor shoppingvagn full med tomflaskor. Hon kommer vaggande emot oss..och på vägen sträcker hon fram sin mugg till trötta resenärer som besvärat vänder bort blicken och låtsas som det regnar.

Hon stannar vid mitt säte och sträcker fram muggen. Jag har stirrat så mycket på denna uppenbarelse så jag känner mig skyldiga att lägga 10 kronor i muggen.  Det är nu jag ser vårtorna i hårbotten. Fy fasen tänker jag vad sorgligt..detta måste vara höjden av förnedring. Jag skäms över mina tankar..men hinner inte tänka så mycket förrän det " Tjusiga" kvinnan reser sig och säger föraktfullt. Försvinn din äckliga människa...skaffa dig ett jobb! What!?? Vad sa hon...hörde jag rätt !?  Hon vänder sig om och tittar på en äldre herre för att söka hans empati. -Vad har hänt med Sverige..säger hon det är bara svartskallar och social missanpassade vart man än vänder sig! 

Okej i gott the message..hon var inte trött eller blyg (svartskallen det var jag och den socialt missanpassade var den stackars bagladyn). Ojojoj..det här var nyttigt för en "estet" som mig. Snacka om att omvärdera situationen..den "stiliga eleganta" kvinnan förvandlades på två sekunder till en riktigt bitch. Helt plötsligt så såg jag en iskall elak häxa med hajögon som äter spädbarn till frukost framför mig.  Nää jag kom mig inte för att säga något jag blev bara helt ställd!  Bagladyn muttrade något ryckte på axlarna och gick vidare.  Jag bara satt där som en abborre och tänkte Bea för f-n var inte så jäkla blåögd naiv och ytlig . Allt är inte vad det synes vara...min Grace Kelly dam var inte så smakfull som hon såg ut! Den "ofräscha" damen log med varma ögon när hon fick min 10a!
 
Vid Fridhems plan gick den elaka "damen" av  och det var nu jag såg det tydligt, ryggen på Cruella Deville. Hon som flår hundvalpar bara för pälsens skull..hon som kan äta spädbarn till frukost för att sedan bara bättra på läppstiftet och pudra näsan som om inget hade hänt! Ja mina vänner jag skall verkligen försöka sluta upp med att döma hunden efter håren att jag inte lär mig!?


(By the way...jag har stött på en liknande dam i mitt yrkesliv..och HENNE skall jag berätta om en annan gång..uhh)

Nä Bea move your ass!

Vet inte vad som hände..men jag fick plötsligen en enorm energikick! Vad kom den ifrån!? Har nu farit runt och tvättat, städat och skall nu ge mig ut i spåret. What vad hände..jaa du sug på den du!??  (Blev väl lite påverkad av min kompis Lena...tack vännen!) Samt av det faktum att jag INTE har rört på fläsket på hur länge som helst. Såg bilderna från Lilans bröllop (som jag skall lägga upp i kväll) och så till min fasa att jag FORTFARANDE  hade valkar på ryggen (vad fasen...trodde ju att dom (akademikliniken) hade sugit bort späcket ju). Well..det är bara att inse att det finns inga genvägar..vill man vara fin så får man snällt se till att  röra på fläsket!
Häpp!


Jag skall bara....

Hemma och lodar eller jag kanske skall säga laddar inför helgens upptrappning. (Det låter lite bättre...*s*). Känner mig iallafall allt annat än effektiv.. Det är...jag skall bara och jag gör det sen typ av dag! Fast jag vet att jag har hur mycket som helst att fixa så går jag fortfarande runt i morgonrock och hasar mitt på blanka dan! Men planen är att jag SKALL tvätta ..städa..svara på några mejl...powerwalka innan jag senare i ef.m skall ha ett businessmöte för att sedan avsluta kvällen med några arbetskolegor. Vi skall till Patrica och käka deras onsdags hummer så gott! Redan nu när jag skriver detta så blir jag lite trött på mitt "stuva in så mycket som möjligt" beteende och "göra hälften". På något sätt är jag en "fem i tolv" människa som måste ha kniven på strupen för att få arslet (ursäkta) ut ur vagnen. Så jag går väl här och såsar lite till för att senare koppla in duracellkaninen. Det brukar funka i slutändan..men just nu så skall jag bara...

Homestyling

 
Svart läder, glas, krom och starma rena ytor..(det är Daniel det)


Idag skall jag hem till min äldsta son Daniel och hjälpa till och fixa lite. Han har en charmig lägenhet i Hammarby sjöstad och som övriga familjen så är en även han en utpräglad estet. Min roll är enbart att lägga upp gardiner och vara ett "smakråd", fast det handlar nog mer om att bekräfta hans egna tankar och funderingar. För han har en väldigt säker smak och vet precis hur han vill ha det. Stilen är nog rätt minimalistisk (maskulin) rent och avskalat. Här ligger inga prylar och dräller på platser där dom inte skall ligga...icke! Daniel är en riktig pedant med militärisk ordning...var sak har sin plats...t.ex kläderna i garderoben hänger prydligt i ordning, skorna står på rad med skoblock. På hyllorna ligger det vikta med en exakt precision(även färg koordinerat). Ibland undrar jag om han använder vattenpass när han viker sina tröjor, skjortor och t.shirts.

Redan som två tre åringen så visade han tydligt hur viktigt han tyckte att det var med ordning. Leksakerna skulle stå på ett speciellt sätt...bilarna ställde han alltid tillbaka på rad. Om jag hade städat hans rum så kunde jag senare komma på honom att tassa upp på kvällen med att "rätta" till prylarna för att de stod några centimeter fel...*s*. Han kunde inte sova när det var "oordning". Ja värre problem än så kan man ha med sina barn eller hur!? Men ibland kan jag inte låta bli att undra..om han någonsin kommer att  släppa in och låta någon annan "stöka" runt i hans hem!  Fast kaka söker maka heter det ju så hans blivande är förmodligen en kvinna som matchar hans personlighet perfekt..jag hoppas det för jag vill ju bli farmor snart (sa hon egoistiskt).

Bortsett från hans extrema ordningssinne så är han den lugnaste och snällaste kille man kan tänka sig. Charmig som få..han vet precis hur han skall charma kvinnor, han är ju uppväxt med en mamma som alltid har varit omgiven av vackra kvinnor. Dessutom så har han lärt sig att kvinnor tycker om att bli sedda och bekräftade. Han ser verkligan varenda liten detalj..en hårtoning skulle knappast gå honom förbi..*s*  Detta låter som en annons....nej nej han har inga problem att träffa kvinnor tvärtom.. men det finns alltid någon som kanske är b ättre typ. Men det är ju så det flesta tänker (även jag) ...men det finns ju en fara i det. INGEN är ju perfekt...inte äns mina barn...*s*...fast nästan!

Idag är det den sista touchen som skall göras i lägenheten. Jag är riktigt nyfiken på att se vad som har hänt sen sist. Han har målat och fixat (en riktig handyman också) ja ja...jag vet att jag skryter om mina barn. Men det bjuder jag på...dom är så kloka så det stiger dom knappast åt huvudet. Han sa redan som barn "men mamma ALLA mammor tycker väl att deras barn är bäst i världen!?"  Ja du har rätt. sa jag fast jag visste att så är det ju inte alltid.  Låt barnen få ha sina rosa drömmar tids nog upptäcker dom själva att det inte är så) Men jag tycker självklart att det borde vara så. Om inte ens föräldrar tycker att man är fantastisk..hur skall man då kunna tro att någon annan kan tycka det!? Fråga alla beteendevetare...grunden till självkänsla och tillit kommer ju från föräldrarnas villkorslösa kärlek och beundran eller har jag fel...vad tycker ni!?Nåja...idag skall jag hem till min fantasiska son och låta honom guida mig i vad det är som jag skall göra.
Men vadå...det är ju hans hem och jag är bara tacksam att han låter mig få fixa..även om det är under något kontrollerade former....*s*


Jag återkommer med bilder...

Mamman och "ungen" 20 år senare,


Min underbara, kloka, rara, snälla och vackra dotter Théresè...(Näää jag är inte ett dugg partisk ...*s*)
Det är bara så..bättre dotter finns inte!

Igår så hade jag föremånen att spendera min lördag kväll i sällskap med min älskade "unge"/dotter Théresè.  Det händer inte alltför ofta nuförtiden av naturliga själ. Men igår var hennes make min gulliga svärson Jonas på herrmiddag så det passade perfekt. Vi sågs vid Stureplan och hamnade av hävd och tradition på Sturehof..(perfekt ställe att ta med "barnen" till)...*s* Dessutom så har Théresè alltid älskat skaldjur...och är det något Sturehof är bra på så är det just det!

Jag var barnsligt förväntansfull och glad över att få vara på tu man hand med min dotter (snacka om ombytta roller). Det var inte allt för länge sedan som det var tvärtom. Jag minns alltför väl hennes lycka över när JAG tog mig tid..och att bara VI skulle hitta på något. Att mamma tog sig tid att göra något med "bara" henne. Vi hade en kod som hette "mamman och ungen",och det var lika med att nu skulle bara VI göra något alldeles själva. Thérèse älskade när det var dags för "mamman och ungen"..det var något väldigt speciellt och kul för då kunde vi göra något som bara vi tjejer tyckte var kul.

Här satt jag och väntade på att hon skulle komma (jag var tidig...hon är ALLTID I TID...vilket man inte alltid kan säga om mig). Det var en underbar sensommar kväll med lagom trevligt folk..hyfsat lugnt (helgen före lön). Det var lite av en internationell känsla...för det är ovanligt mycket turister i stan. Vill man titta på "vackra Svenska flicka" så finns det ju inget bättre place i stan än Sturehofs uteservering. Eller om man nu bara kolla in folk i största allmänhet också så funkar ju Sturehof för det med...*s*

Men back to...mamman och ungen!
Nu för tiden så jag som sagt oerhört tacksam för att jag får ta del av mina barns fritid. Det är verkligen ett privilegium som jag uppskattar djupt. Hade jag vetat det jag vet idag...så hade jag självklart prioriterat mitt liv, min tid och framför allt mina barns tid FRAMFÖR alla andra "måsten" och "jag skall bara"... Tiden går ju så extremt fort.. Jag blir riktigt förbannad på mig själv och anda korkade föräldrar som inte fattar hur värdefull tiden med barnen är. Då..för en så där 20 år sedan...kunde jag säga. "snart älskling, sen jag lovar...mamma skall bara". Det var inte alls för så länge sedan...och då ja då kändes det som om man/jag hade ALL TID I VÄRLDEN!  Inte just men SEN!?

Nåja sent skall syndaren vakna...och gjort är gjort. Men nu idag är det som sagt tvärtom...och i går kväll så hade vi en riktigt kul och mycket speciell kväll. Bara att sitta där och se sin vuxna vackra dotter komma promenerade över Stureplan på skyhöga klackar..(ingen går så snyggt som hon...näää inte det minsta partisk) jag lovar det är så! Det är ju inte heller direkt så att hon försvinner i tapeten..186 cm (10 cm klackar) och oförskämt snygg. Att sitta och se hur omgivningen reagerar när hon kommer är bara sååå kul. Bara det är värt huuur mycket som helst jag bara älskar det!  Det finns vissa ju faktiskt vissa kvinnor som går hem i alla led...Det spelar ingen roll om det  äldre distingerande herrar, pappas vänner eller brödernas kompisar. Alla män killar och pojkar gillar Théresè så är det bara.


Det fantastiska är att hon aldrig har riktigt har förstått det själv. Hon har alltid varit lie blyg...och ser mer ut som ett förskrämt rådjur och blir mer besvärad och konstigt nog förvånad över den uppmärksamhet hon får och alltid har fått. Men det är väl det som gör henne så fantastisk...hon har aldrig spelat på sitt yttre. Hon har själv en helt annan måttstock..personlighet och inre egenskaper är sådant som hon själv främst värdesätter. Visst...så borde det väl alltid vara säger någon. Men det vet vi ju att så ÄR DET INTE!

Tänk vilket privilegium att sitta och beskåda omgivningens beundran av ditt eget kött och blod...att JAG vet att hon är fantastisk är en sak. Men att få det bekräftat av andra det är en stor bonus...och då har ju dom ingen som helst aning om vilken fantastisk varm och godhjärtad personlighet hon har! Dom ser ju bara hur hon ser ut och det verka räcka långt. Efter en trevlig middag gick vi vidare till Bistro Jarl, och samma sak händer där. Männen blir stirriga och nervösa...kvinnorna blir reserverade och något fientliga (kropps språk och blickar är så avslöjande). Själv njöt jag av att vara i bakgrunden och sola mig i glansen av min vackra dotter som bemötte alla vänligt världsvant och sofistikerat.
Ja det är bara att konstaterar att ungen har blivit stor...men mamman....jag hon är mamman och hon är väldigt nöjd med det!!

Behöver jag säga att mamman och ungen hade en väldigt trevlig kväll!?


Före och efter

 
Hår & makeup/styling/Bea
 
Foto /Angelica Engström

Enkla makeovers med läsar modeller för Laura magasin.  (Klicka på bilderna för förstoring)

Här har jag bara lagt en makeup och stylat håret tid total 45 min. Det behöver inte vara så komplicerat..meningen är ju att man skall kunna fixa till sig själv UTAN att gå till frissan och få håret färgat, slingat eller klippt. Inte heller skall man behöva lägga ner timmar med make upen utan med enkla snabba tips så skall man klara att slipa upp sina "fasetter"
När jag gör mina val av kläder så tar jag hänsyn till kundens önskemål men jag försöker ändå att hotta upp en aning, Tex är du en jeans tjej så är du, det är bara löjligt när man gör om någon totalt. Oftast känner man sig utklädd och så fort man kommer hem så tvättar man av sig sminket borstar ur håret för att dagen efter se ut som vanligt. Min sport är att hon skall känna igen sig men ändå få tips som funkar för HENNE i hennes vardag. Det är därför jag sällan gör alltför drastiska förändringar.

 Janica
 Eva
 Helene
 Cattis

Jag har världens roligaste jobb...*s*

Skönhet har ingen ålder!Hår & make/Bea
Foto/Angelica Engström

Numera titulerar jag mig skönhetsspecialist.. jajamensan!
Med mer än 30 år i branschen som hudterapeut, make up artist, stylist och mer än 1000 make over senare så har jag på fötterna för att kalla mig detta. Under dessa år så har jag haft det stora nöjet och förmånen att få göra många vackra kvinnor om möjligt ännu vackrare. Modeller,artister. skådespelare...ja det har varit min främsta målgrupp...men på senare är så har det även blivit en hel del "vanliga" skönheter som jag stylat och fixat hår och make up på i sk. "gör om mig" jobb i press. 

Men av all dessa kvinnor som jag har mött så är det alltit så att det allra vackraste kvinnorna är dem som är allra hårdast mot sig själva. Kanske inte speciellt konstigt eftersom mycket av deras framgång ligger kopplat runt deras utssende (tror) dom.  I vissa fall så är det ju så krasst också. Man granskar sig själv med lupp...varenda por skugga eller linje uppmärksammas. Medans sk. vanliga kvinnor inte alls är lika hårda i sin bedömning av sig själva. Att fixa "vanliga" kvinnor är rätt enkelt...dom blir så glada över att någon tar sig tid med att fixa henne!? - Wow ...gud va snygg jag är..men oj vad säger jag...men jag har faktiskt aldrig varit så här snygg...va kul...tänk vad överraskad min man skall bli...yippie!!

Ja men lilla gumman säger jag ...du har ALLTID varit så här snygg...jag har bara förstärkt det som redan finns!?

Jag vet inte hur många gånger som jag också har hört  från det allra vackraste.
- Suck..ja  du gör vad du kan, en gång i tiden så var jag en riktig skönhet...men nu.. suck!
 
What!! Once a beauty always a beauty säger jag då..du är så snygg som du är och alltid har varit!!

Visst vi blir alla äldre...men det betyder ju inte att vi förlorar vår skönhet...i många fall är det precis tvärtom! För mig personligen som möter skönheter i alla åldrar storlekar och färger, så måste jag erkänna att många av mina favoriter som "skönhetsobjekt" betraktat är äldre kvinnor! Visst du kan vara söt som socker och drop dead gorgeous snygg som ung men vacker det blir man inte förän man har blivit vuxen..(30 typ)...BASTA!

Ketchupeffekten....
Sorry...en av anledningen till att jag inte har skrivit något sista dagarna är att det har varit full rulle  på ALLA plan. Det slår aldrig fel...antingen händer absolut ingenting allt står stilla och det är tvärdött.  Man sneglar på mobilen  som kanske är "trasig" eller nått...för det måste den ju vara!? Inte ett smsa eller ett ynka samtal på flera timmar eller en hel dag.

Ödets ironi...är oftast allt eller inget/ketchup effekten. För efter en sådan tyst lugn period så kan det bara vända i 180  och helt plötsligt så vill alla träffa en. Mobilen går varm och sms bara regnar in...hur sjutsingen kommer det sig att det är så?
Det spelar ingen roll om det gäller bussar karlar eller jobb. Antingen så har man missat busen och man får stå där länge och frysa...sedan kommer det tre stycken tätt efter varandar.

Men män är det likadant...vissa perioder så kan jag tycka att jag förmodligen är "uträknad" och det jag har att se fram mot är att mata duvorna i parken och ser mig leva ensam med mina 48 katter...för "dom" tycker iallafall om mig typ (drama Bea). För att i nästa andetag tänka att " no way...jag är i min  primetime och är hetare än någonsin".  Det som har hänt är att out of the blue så kommer min omgivning/vänner, män  arbetsgivare på, oftast samtidigt och i många fall under samma dag!? På att den där Bea hon är nog inte så tokig ändå!?  Jag/vi kanske skulle kontakta henne och se om hon är intresserad av ett eventuellt "samarbete" typ. 

Det är exakt det som  har hänt nu sista veckan. Efter en relativt lugn period (dödstyst) där jag hunnit förlika mig med tanken att för alltid (drama Bea igen) leva ensam för ALLTID... jag borde ha vårdat mina relationer bättre, till att jag får vara nöjd med att jag har ett jobb.  Så har scenariot ändrats till att jag blir utbjuden till höger och vänster, vännerna saknar mig (trots) att jag inte själv är den bästa på att höra av mig..och jobberbjud-andena haglar in (njae jag kanske överdriver en aning..men "bara" en aning)..det ena bättre än det andra!? What the f....när skall mitt liv någonsin bli lagom och balanserat.?

Just nu sitter jag på Bistro Jarl och bloggar..(tänkte vara lite effektiv mellan mina dejter/möten). By the way..det är ju helt fantastiskt att man kan sitta precis varsom helst och skriva.. (detta var bara en passus). Det blev så tydligt med denna sk. "ketchupeffekt " nu när jag satt här för att träffa nästa person som eventuellt hade något spännande att erbjuda mig...puh!
Ja jag vet det låter som ett lyxproblem..men jag kan svära på att det flesta känner igen sig. i allt eller inget syndromet.
Just nu så är det väldigt mycket...men jag vet att scenariot snabbt kan förändras. Fast just precis nu i denna stund så njuter jag av att vara i min "primetime"
 

Wow jag ser mina höftben!

Nu har det gått två månader sedan jag gjorde min bukplastik. Det är helt fantastiskt jag är helt platt OCH jag kan se mina höftben!!!! Det har jag inte gjort på 15 år...fattar ni vilken känsla. Tänk att man kan känna en sådan lycka inför en sådan "simpel" sak. Och då skall ni veta att läkeprocessen tar 6 månader...det innebär att det fortfarande händer saker. Redan nu så har mitt midjemått minskat med 10 cm...(sedan jag var som fetast midjan nu minus 45 cm ). Jag har fortfarande kirurgtejp runt hela operations ärret och det skall jag ha 4 månader till (för att minimera ärren).

Jag skall försöka att ladda upp lite mobilfoton så att ni kan se bilderna tagna före op..och dags färska. Idag två månader senare är det en underbara känsla men det först 4 veckorna var ett rent h-vete. Men ni vet skall man vara fin så....

Äta rätt är inte alltid så lätt!Det har nu gått dryg 1,5 sedan min gastric bypas operation (magsäcks förminskning) gjordes. Trots det så har jag ännu inte riktigt lärt mig att äta 100 % rätt än!
Jag vet att det kanske låter konstigt, men tänk efter... Jag har haft ett stört mat beteende i 35 år!! Visserligen så har man permanent minskat min magsäck,
och det gör att jag blir lätt mätt. Men man har INTE raderat min "hårdisk" dvs mitt matbeteende styrs ju av min hjärna och DEN fungerar tyvärr likadant som tidigare.
Är jag ledsen vill jag äta, är jag glad, vill jag "fira" något, är jag nervös och behöver "lugna" ner mig vill jag äta osv osv....

Min absolut största utmaning nu är att inte låta mig styras av min känslomässiga "autopilot". För gör jag det ..ja då jäklar blir det inte så kul. Jag vet ju det men det  är
så  lät att  "bara" ta den där kakan eller chokladbiten. Många gånger så tar jag den utan att jag tänker på det. Men det dröjer inte många minuter innan jag blir varse om mitt
misstag. Äter jag för mycket socker så drabbas jag av hjärtklappning svettningar yrsel och värsta fall (vilket har hänt några gånger) kan jag svimma, är maten för fet så får jag
fruktansvärda kramper och illamående. Samma sak med snabba kol hydrater...(dom sväller ju i magen) så även väldigt lite blir snabbt mycket när det väl är i magen.

Till min stora glädja så ser jag ändå sakta men säkert  att jag håller på att göra en beteende förändring. Det kan gå veckor utan att  min gamla "aoutopilot" slår på och jag äter bra
och framför allt REGELBUNDET. Sedan så kanske jag hamnar i en stress period...och då märker jag att det händer något. Det är när jag t.ex inte "hinner" äta eller väljer att
vänta till ett senare tillfälle. Det är bara att inse...det finns inga genvägar, kroppen vill och måste ha frukost  lunch och middag på bestämda tider. Blodsockret skall ligga på
en jämn nivå...och det gör det bara jag äter vettigt (GI) och på bestämda tider.  Dom säger att det tar ca 3 år för kroppen och psyket att synka ihop sig efter en gastric bypass
tack och lov så har jag kommit mer än halvvägs.
När skall JAG bli vuxen?


Detta börjar bli riktigt pinsamt...eller det har nog varit det ett ganska bra tag nu.  Jag menar när skall jag bli vuxen nog och bestämma mig för vad det är jag VILL med mitt liv EGENTLIGEN!? Ena dagen så tycker jag att jag är i min "Prime" time och att jag "bara" har kommit halvvägs i livet. Ni vet den där känslan att " inget är omöjligt...och livet  är som ett smörgåsbord, det är bara att plocka ut det godaste och lämna det man inte gillar"...

Men i nästa andetag så kommer verkligheten i fatt mig. - Bea du är ingen "spring chicken" längre..väx upp och ta ditt ansvar! Allt KAN inte vara roligt , ibland måste man göra det tråkiga också !
Ja nu är det ju inte så att jag är helt tappad bakom en vagn. Det är klart att jag fattar att det är så..men mitt problem är och har alltid varit att jag INTE kan bestämma mig för EXAKT  vad det är som jag vill göra!

Tänk om jag hade varit mer målmedveten och fokuserad. Vad hade jag inte kunnat åstadkomma då!? Jag med min (stundtals) överskotts energi och verbala svada?? Nej mitt största problem är ju att jag VILL för MYCKET plus att jag tröttnar för snabbt. Sedan gör det ju inte saken bättre av att jag titt som tätt "bara" råkar snubbla över nya projekt som verkar vara såå himla intressanta. Med facit i hand så har ju det beteendet varit förödande för min karriär och ekonomi.
Det är ju rätt korkat att ständigt börja om från scratch eller hur. Varför kan inte jag jobba på ett och samma ställe i 25 år och få en guldklocka och vara nöjd med det. Herregud så mycket enklare livet hade varit då (och tråkigare)....*s*

Fördelen med mitt rastlösa "förändrings beteende" är att jag har lyckats att fostra tre stycken väldigt målmedvetna och plikttrogna barn. Som ALDRIG viker en millimeter från sin utstakad väg och som sätter en stor heder i att fullfölja allt som dom har bestämt sig för att göra. Min dotter Therese var bara 7 år när hon bestämt svarade att hon visste precis vad hon skulle bli när hon blev stor. Hon skulle bli advokat... - ja det är bra älskling svarade jag..det är bra att du vet vad du vill, men det finns så mycket spännande som du både kan och vill göra så det  behöver du inte bestämma redan nu!


Idag 25 år senare så är hon nästan där..hon har fullfölj sin ursprungsplan och är snart färdig jurist (redan i år).Inte bara det hon har fullföljt sin utbildning med topp resultat. Jag fattar inte hur hon har haft disciplinen att sitta med sina tegelstensböcker och rå plugga timme ut och timme in i veckor månader och år...puh! Jag blir matt av bara tanken...samtidigt som jag blir så imponerad över att hon HAR den disciplinen Hon kanske har fått det draget från sin far..kanske någon tänker torrt!? Ja kanske det..han har betydligt mycket mer disciplin än vad jag har..men å andra sidan det har ALLA som jag känner...*s* 


Eller ta min äldsta son Daniel som började planera sitt pensionssparande redan vid 14 års ålder! - Man måste tänka efter före sa han lillgammalt.  - Det är bra raring sa jag, - att du tänker så...men du är bara ett barn ..tids nog så hinner du spara, du skall inte tänka på sådant nu! Idag är han 28 år och behöver knappast bekymra sig över sin ålderdom..som ekonom så har han självklart sett om sitt hus. Själv så kommer jag säkert att få leta pantflaskor och äta kattmatt om jag inte "skärper" mig. Njae riktigt så illa kommer det nog inte att bli...faktum är att jag idag har min son Daniel som min ekonomiske rådgivare..synd bara att att han inte fick ta över min ekonomi redan när han var 14 (som han då ville). Ja då hade jag också haft mitt på det torra. Men bättre sent än aldrig!


Min yngsta som Calle som är 15, han har alltid varit klok som en bok och tittat förundrat på sin stirriga mamma med en blick som säger - mamma ta det lugnt du behöver inte göra så mycket! Redan som väldigt liten så sa han han - mamma varför bryr du dig så mycket om vad andra tycker och hur andra ser ut? Det viktigaste är ju vad du vill och att du mår bra det har du ju själv sagt !? Kloka barn eller hur? Eller är det så att min rastlösa omogna personlighet är nyckeln till deras motsatta beteende. Tja vad vet jag..fast jag skall ju inte sticka under stol med att jag är extremt stolt över mina välartade barn.Och att jag någonstans kan vara tacksam för att jag var så som jag är. För barn har ju en tendens att göra det motsatta..ponera att jag hade varit så som man"skulle"..ja då kanske dom hade varit lika rastlösa som jag..ve och fasa!
 
                         Daniel                     Théresè                   Calle
Mina tre högt älskade och välartade barn..( som alltid har stöttat mig i ALLA mina val....vad annat kan jag säga än TACK och jag lovar och svär att det skall bli ordning på mig med...så småning om...love u!)

Borås...ett fenomen!

Hej igen,

anledningen till att jag inte har skrivit på några dagar är att jag har varit i Borås i några dagar. Åkte dit för att jag var bjuden på bröllop 080808 coolt bara det. Snacka om att välja ett bra datum som borgar för goda framtida utsikter (numerologi Bea). 

Jag var inbjuden som väninna till bruden...den otroligt vackra Lilian som nu skulle gifta sig med stiliga Per-Anders. Jag hade dessutom fått den stora ära att göra hår och makeup på bruden.  Så jag såg verkligen fram mot att komma tillbaka till Borås och få delta på deras dag!  Det är verkligen något speciellt med dem som bor i Borås! Det lärde jag mig redan under mitt år på ellos 05-06. (Där för övrigt bruden i fråga var min dåvarande chef). Men som sedan dess har vidgat sina vyer och hunnit med en hel del för att idag ha en ännu högre befattning och tjänst hos ett annat väl renomerat konfektions företag (..dom är duktiga dom där Borås tjejerna).

Det som slog mig först och främst  på ellos var att jag har nog aldrig hade sett så många snygga människor på ett och samma ställe. (Ni vet ju hur jag är med min beauty obsession). Inte bara det personalen som jobbar med postorder är minst sagt välutbildade och kunniga inom mode trender. Samtliga hade någon form av utbildning inom textil sömnad tillskärning och design. Många hade ett förflutet som modeller och hade tidigt kommit i kontakt med professionellt mode redan som tonåringar. Marknads och försäljningsfolket var självklart minst lika kunniga på sina områden. Dessa människor far och flänger kors och tvärs i världen och besöker alla mässor och butiker av rang för att kunnat  designa tillverka köpa och leverera moderiktiga produkter till löjligt låga priser.

Jag tycker att dom är klar underskattade av den "fina" eliten inom mode  i storstäderna (vilka det nu är!?). Det är INTE så att man ligger efter här utan tvärtom...man ligger minst ett till två år före övriga landet. Redan nu är 2009 års mode delvis klart och under produktion. 2010 planläggs redan nu...i Stockholm tror man (inte alla men många) att huvudstaden är the center of the universe. Och alla andra utanför stadens gränser är bonnläppar typ.

Hit kom jag i den kaxiga tron att jag hade något att tillföra dem., jag som hade gjort såå mycket och hade koll. (Trodde jag).  Men jag landade ganska rejält när jag insåg vad dom hade i sitt bagage. Det var en nyttig läxa för kaxig Bea...*s* jag har nog aldrig lärt mig så mycket om mode och hela produktions processen som där...och då har jag arbetat både i Paris,London och Milano! Dessutom så är dessa människor extremt ödmjuka nästan på gränsen till att dom förminskar sig själva. "Äsch det är väl inte så mycket och prata om..vi är gör ju "bara" vårt jobb"..typ. Medans jag Bea är känd för att "larma"...och med larma menar jag att HAR man gjort något bra på skall man ha kred för det. Precis lika mycket som när man INTE levererar jag då skall man få höra det också.

Om jag fick som jag ville så skulle jag bunta ihop Jante och Luther och skicka "dem" så långt åt fanders som möjligt. "dom" har gjort betydligt mer skada än nytta tycker jag. Dessutom har "dom" fått verka alldeles för länge i Sverige tycker jag.. men jag å andra sidan tycker jag ju väldans mycket...*s* Jag undrar om "dom" inte stannade till lite extra länge i Borås på sin resa genom Sverige...hm!

Jo tillbaka till Borås fenomenet..redan på torsdagen blev jag påmind om detta när jag besökte city. Jag hade glömt en del saker och var tvungen att göra en del inköp. Hann inte mer än att parkera bilen innan jag slogs av ..fasen vad mycket fräscha och välklädda  människor det finns här. Det gäller män likväl som kvinnor. En anledning kan vara att många har en naturlig koppling till mode och konfektion antingen jobbar man med det själv eller så har man någon i ens närhet som gör det.. Det är ju inte för intet som Sveriges Mode metropol ligger i Borås,med textil högskolan i spetsen. Här har även många av det stora kedjorna sina baser och Hk. Sedan finns det ju tillgång till det mesta...och priserna är betydligt lägre. Så det flesta har råd att klä sig snyggt..mer smak än pengar ni vet. Eller också faller man omedvetet för grupptrycket (man vill inte skilja sig från mängden och gör som alla andra...alltså man "tar hand om sig")

Samma sak  var det på bröllopet.den ena var snyggare och fräschare än den andra. Och då talar vi INTE botox och plastikkirurgi utan vi snackar om naturligt vackra människor som "bara tar hand om sig". Ni vet rör på sig och äter rätt. 
Lyfta sig och Botox...glöm det.."nej dom ser så konstiga ut ..inte skulle jag vilja spruta in en massa konstiga saker i mitt ansikte." Dom har ju också samma stress och press med x, ungar och oro över lån och amorteringar som alla andra så lyckas dom ändå se så där oförskämt fräscha ut.!? Har gravitationen och tyngdlagen ingen påverkan på Boråsarna!? Sover dom i syrgas-tält eller hur kan det komma sig? Jag tänker på alla 40 +  runt  Stureplan fixade till tänderna står dessa wannabes, hasbeens och newerbeens och tycker att dom är så hippa och coola  det räcker ju liksom med att man är från Stockholm och rör sig i "rätt" kretsar. (Jaa...a jag vet det är mina egna vattenhål...jag är mer en väl medveten om mina egna ytliga tillkorta kommanden...suck!).

Medan dessa människor som både är snygga smarta drivna och framgångsrika (förvånansvärt många egna storföretagare) Som är naturligt  vackra håller en extremt låg profil, och tycker att "inte är vi så märkvärdiga här inte...vad hon överdriver den där Bea". Ja jag vet inte om jag gör det...men jag måste uppriktigt säga att det är befriande uppfriskande med människor som bara är, som presterar resultat. Men som INTE har något behov av ständig bekräftelse av pukor och trumpeter som en annan. I bland är det riktigt skönt att bredda sina horisonter och få lite perspektiv. Varför gå över ån efter vatten och resa till London eller Paris..det räcker med att åka till Borås för att inse hur liten man är...*s* Jag bugar och bockar en en gång och säger heja Borås ni fattar inte hur bra ni är!!


Bea´s passion in life


Väskor skor solglasögon smycken...jag älskar alla typer av accessoarer & bea..uty produkter. Kan man få för mycket av det goda eller...!?
Njae det tycker inte jag..(en dåres försvarstal)...*s* Jag ser det så här..jag röker inte (har aldrig gjort) jag dricker knappt något..och mitt sockerberoende har jag ju fått bukt med. Spelmissbruk ligger inte för mig och sexmissbruk är inte heller min grej...(jag är lite av en moral kärring) det trodde ni inte va!? Jo jag är en dold Prusiluska i glammförpackning!

Men just därför...så rättfärdigar jag min stora passion för vackra ting med att jag har ju "bara" en last kvar och det är  just vackra kvinnliga ting..omsorgsfullt levererade i eleganta påsar och tjusiga förpackningar. Helheten är sååå viktig...hela den estetiska upplevelsen från början till slut, känslan synen doften ja det är en total helhets upplevelsen som ger full njutning av alla  mina sinnen. Dessutom så ANVÄNDER jag dagligen mina fina saker...även om jag är ledig eller har semester. Det finns ALLTID en anledningen till att jag behöver vara fin!

Jag är morrmorr...inte mormor


Jag och min lilla prinsessa Stella.

Nu mår jag lite bättre, tack vare "lilla" Stella som är mitt vackra barnbarn dotter till min dotter Théresè. Stella är ingen vanlig hund utan hon är i allra högsta grad en högt aktad familjemedlem och en väldigt gammal vis själ i en ung 4 årig doberman tiks kropp. Det finns hundar och så finns det  hundar...Stella lirar i en klass för sig (naturligtvis) hon är ju ultra divan Beas barn barn. Stella är sin "mamma" Théresè upp i dagen stark stolt och klok som en bok, lite blyg och försynt (inte alls lika bullrig som morrmorr)..Lång ståtlig med grön melerade ögon och gyllen brun hårman.

Säga vad man vill men är man låg och inte orkar med att vara social och trevlig. Ja då finns det inget bättre sällskap än djur..varma trygga och 100 % ärliga...inga baktankar här inte. 5 minuter med Stella är Healing på högsta nivå....jag anar en högtrycks våg. Efter regn kommer sol...och det är tack vare "lilla" Stella morrmorrs älskling!


Lågtryck på g eller!?
Idag är jag verkligen inget charmtroll...om jag var stingslig igår så är jag låg som en uggla idag.
Dom tre sista veckorna har jag varit "on top of the mountain"..m.a.o jag har haft en enorm överskotts energi. Jag kommer inte äns ihåg när jag hade ett  sådant flyt.  Men det var nog inte så konstigt, jag opererades ju den 9 e juni med allt vad det innebar. Det var sängläge och smärt stillande och jag var ju inte direkt rörlig och knappast social. Jag lämnade inte lägenheten på 4 veckor..och när jag gick så hasade jag mig fram som ringaren i Nottredam. Sedan när jag väl KUNDE röra mig utan att det gjorde ont OCH kunde gå upprätt som en Homosapiens. Jamen då var det ju klart att jag vill ut och ta igen min isolering som kom minst sagt olämpligt mitt i sommaren. 

Jag har ju en "tendens" att driva saker och ting till sina ytterligheter. Så självklart så kände jag att jag var tvungen att ta igen hela juni retroaktivt (som jag missat) i juli. Sagt och gjort..det har varit middagar, luncher, picnics, utflykter, tjejkvällar, dejter och ute kvällar....från 0 till 180 i sann "Bea anda"...puh! Tacka fasen för att jag är en aning "låg" off eller urlakad nu när sommarens sista månad augusti precis har börjat. Varför kan jag aldrig "hushålla" med något...energin tex.

Just nu så känner jag mig som en levande zombie..som trots att jag kan gå , inte har ont, är ledig och HAR trevliga människor omkring mig. Inte är det minsta sugen på att träffa någon umgås och vara trevlig. Jag har helt enkelt tömt alla mina energi depåer. Det är bara att ligga platt som en flundra och vänta tills det börjar rycka lite i fenorna igen. Just nu vill jag "boa" och gå i ide...om så i bara några dagar eller veckor...och sen är det dags igen...!?


Strålande sol & stingslig som en geting!
Jag vet att jag inte borde gnälla....jag skall ju vara tacksam..och det ÄR jag...men! Det är ju hur varmt som helst och jag är så illa tvungen att gå med maggördel UNDER kläderna. Den är såå effektiv och bra..tät och stödjande och tänker halva underkroppen, materialet är i lycra och elastan...underbart TÄT som sagt och fruktansvärt varm. Fy...f-n det  känns som om jag är inne i en mas ugn...suck!

Men jag tröstar mig med att jag kommer att bli så fin så. Speciellt när jag får undrande blickar  när min gördel lyser igenom linnen och andra tunna sommarplagg som man har sådana här dagar. - Ja ja tänker jag "du tror att jag har den här för att hålla in bilringen..men icke..här under finns minsann inga bilringar längre. Jag är platt och slätt som aldrig förr även om jag är tejpad (runt mitt snitt med kirurgtejp) och är svullen så har jag en plattare mage än någonsin så de så..

Mina egna tankar säger nog mer om mina nojjor än om dem. Snacka om att gå i försvarställning...det kan ju helt enkelt vara så att dom tittar för att linnet är fint eller så. Varför skall man/jag alltid utgå från att det är något fel?  Det är ju ungefär som när man får en komplimang och man tänker jaja det där säger du bara smickrare där. Men om någon säger något negativt så anses den kommentaren som visserligen lite taskig MEN ärlig!?

Varför tror man inte att den snälla kommentaren är ärlig och uppriktigt menad utan smicker och baktankar. Och kan det kanske inte vara så att den "ärliga" taskiga kommentaren bara är just taskig och inte grundar sig på något annat än ren och skär avundsjuka. Ja inte fasen vet jag...däremot så vet jag att just nu är tolkar jag folks blickar och kommentarer som negativa  (även det positiva). Det kan ju bero på värmen, gördeln en dålig dag taskigt självförtroende eller hela kittet.

Nåja snacka om att nojja in sin på oväsentligheter. Eller är det så att misstänksamhet och paranoida tankar är naturens sätt att hålla oss på mattan. För annars kan man tro att man ÄR något.."ödmjukhet" är en dygd det vet ju alla! Äsch jag är nog bara lite extra grinig och stingslig idag...men så är det ju också åska i luften!

RSS 2.0