Dysmorfofobi//BDD


 

Enkelt översatt så betyder det "inbillad fulhet". Det är en psykisk störning likvärdig med Anorexi och andra förvrängda vanföreställningar och tvångstankar. En person som lider av dysmorfofobi/BDD har en förvrängd självuppfattning, och anser att han/hon är för ful. Precis som en anorektisk person som oavsett viktnedgång fortfarande anser sig vara fet, så ser inte en BDD person det som omgivningen ser.

Har man Dysmorfofobi så är man besatt av sitt yttre. Tankarna kretsar ständigt  runt "defekter" som många gånger inte ens existerar eller har överdrivits stort. Man är ofta besatt av förändringar i ansiktet, tex ojämnheter och förändringar i huden som ärr, finnar, rynkor eller vid ansiktsdelar som näsa, mun och haka. Det händer också att besattheten/tvångstankarna fixeras även vid hår, bröst, händer fötter eller andra delar på kroppen. Defekten eller defekterna som oftast inte ens existerar i omgivningens ögon. Syns "tydligt" för en BDD person och överdrivs stort i absurdum. Efter att ha åtgärdat ett "problem"  hittar man genast ett nytt, fixeringen flyttas från ett området till ett annat.

Symptom: En person med BDD jämför sig jämt och ständigt sina "defekta" kroppsdelar med andra. Antingen så ser man sig jämt och ständigt i spegeln eller också så undviker man dem medvetet. Skönhetopererar defekten eller gör andra ingrepp helt i onödan. Undviker sociala situationer där defekten kan "ses" av andra människor. Samt söker ständigt bekräftelse från omgivningen angående den påstådda defekten.


Situationen för dem som lider av störningen och därmed innehar denna föreställning om sig själva är i de allra flesta fall ohållbar i längden. Den drabbade gör sig själv mer och mer isolerad, för denne är fullt upptagen med sitt utseende. Det börjar med att man förskjuter kolleger och andra sekundära människor, men efter ett tag så börjar man även värja sig för de som tillhör den innersta kretsen (familj och nära vänner).

En person som är drabbad av störningen kan lida så mycket att denne inte kan sköta ett normalt liv. Ofta hakar den drabbade upp sig på vissa kroppsdelar, till exempel näsan, och vissa undviker att visa sig i vinklar som gör att denne tycker sig se motbjudande ut i, vilket kan leda till ett för utomstående mycket underligt kroppsspråk och beteende. (Wikipedia)


BDD kan drabba män såväl som kvinnor, ofta är den drabbade perfektionist precis som de som drabbas av anorexia. Dessa personer har en hög personlig prestationsnivå och är extremt självkritiska. Man nöjer sig aldrig med "second best". Tvångssyndromet behandlas med hjälp av kognitiv beteende terapi samt med antidepresiva medel.

Hmm...denna beskrivning låter väldigt bekant och påminner mig om någon som jag känner mycket väl. Nämligen undertecknad, träffande men skrämmande. Men ärligt talat så är detta inte direkt någon nyhet för mig. Jag har nog varit nog så medveten om min fixering åtminstone det sista 20 åren!! Personligen så tycker jag att jag har kommit väldigt långt eftersom jag dels kan både se och erkänna att jag är en BDD person men också att jag  berätta om det. Så så småningom så skall det nog bli "ordning" på mig med..ha ha.. Men skall man se det positiv (och det skall man alltid) så är det ju inte för INTET som jag har blivit en skönhetsspecialist!


Bea`s trendtipsPositiv orealistisk eller..

rent korkad!!!
Nej det är inte så jag börjar tvivla på min egen tes. Att positiva tankar föder positiva handlingar. För det tror jag fortfarande starkt på men...I hela mitt liv så har jag alltid tänkt att "allt löser sig"eller att det blir bättre imorgon typ. Jag har också alltid tyckt att misstänksamhet är av ondo...man måste våga lita på människor och ge alla en fair chans tills dom har bevisat motsattsen. Många i min omgivning allra minst min familj har alltid tyckt att jag är en aaaning naiv eller "lite överoptimistisk" som dom diplomatiskt brukar uttrycka sig. Jag har alltid envist försvarat mig med att jag "litar" på min magkänsla och att det inte är JAG som är orealistiskt utan dom som är negativa och pessimistiska Ja ni hör..det är ju en dåres försvarstal..men anfall är bästa försvar..*s*

Nåväl...idag (sent skall syndarn vakna) så börjar jag smått undra om dom  inte har haft lite rätt ändå, och att jag kanske inte är "bara" är så positiv utan bara rent korkad!? För i ärlighetens namn så är det ju inte mycket som blir som man har tänkt sig!  Näää..så får jag inte tänka..sluta vara så neggo nu Bea! Det är nog bara huvudvärken och brist på energi som gör mig till tvivlare. Bitterhet och pessimistiska tankar är INTE något som är till min fördel (skönhetsfreaks Bea). Finns det ågot mer oattraktivt än sura gnälliga bittra människor som har kastat in handuken. Nej höj blicken...efter regn kommer sol...foten i kläm jajamensan!

Extrem huvudvärk


Vad fasen är det frågan om? Nu har jag haft en fruktansvärd dunkande huvudvärk i 14 dagar!? Jag har inte ont i halsen feber eller något annat "bara" denna djävulusiska bultande huvud värk. Det känns som om den är någon jävel  på ren svenska, som sitter inne i mitt huvud och måttar slag med  full kraft med en "mini" slägga typ. Först trodde jag att det var p.g.a stress som jag hade ont..det har ju varit lite mycket på sista tiden (minst sagt).  Men varje dag i 14 dagar!????
Nåja...ingen ide att gnälla det är bara att lyssna på kroppen och dra i handbromsen, smärta och sjukdom är en klar indikation på att varva ner. Om det är någon som känner igen min "huvudvärksterror "och vet vad det kan vara så tar jag tacksamt emot info. Nä nu skall jag ta ytterligare en huvudvärkstablett och försöka sova en stund.

Vi peel 3 veckor senare


Ikväll 3 veckor efter min dramatiska hudpeeling så här ser jag ut idag!

1. Före  Vi Peel                     2. Under                3. Efter 8 dagar

Jag är väldigt nöjd och jag tycker att jag ser piggare och fräschare ut. Det känns också tryggt att veta att min hud inte kommer att få några pigment-förändringar eller att den blir extra ljuskänslig (det är vanligt efter kemisk peeling). Vi Peel passar ALLA hudtyper och ALLA hudfärger och det är UNIKT. För har man mkt pigment och en färgad hud då skall man vara riktigt försiktig med att göra andra kemiska peelingar. Risken för att få fler och mörkare pigmentfläckar är extremt stor. Men för vanliga blekfisar är det ingen större fara..men jag rekommenderar Vi Peel för ALLA eftersom den INTE skadar hud

Trött sååå trött!!

Vet inte om det är för att det är kallt ruggigt och mörkt. Eller för att jag far runt 24-7 och inte äter som man skall (slarvar sockerdemonen ni vet) inte rör på mig som jag borde. Kanske är det en kombination..eller självklart så är det det. Men jag är såååååååååååååå trött. Känner mig som 150 år, Spelar ingen roll att jag har gjort peelingar och sminkar och fixar och trixar på UTSIDAN.  Tack vare gener idogt (yttre arbete) pga fanatiskt skönhetsintresse så SER jag betydligt piggare ut än vad jag känner mig. Det är ju positvt på ett sätt MEN frågan är vad som är bäst!? Fast det är klart inte sjuttsingen skulle jag bli gladare och piggare om jag dessutom såg en forntidsödla i spegeln. MEN om jag nu var pigg som en mört och full av energi på INSIDAN skulle jag då må bättre och kanske inte bry mig om hur jag såg ut på utsidan. Helst så skall det ju synka jag menar in och utsida holistiskt tänk och det kittet. Ja va fasen hur jag en vänder och vrider på det så är kontentan den att jag är trött som-f-n. 

Läste någonstans att utåtriktade extroverta människor har lättare att bli deprimerade för förväntningarna är högre både hos dem och hos omgivningen. En introvert människa har inte alls samma krav och därför så är inte svängningarna lika stora...man är mer jämn. Jaa det låter inte helt fel...jag kan förstå att tex min favvo Carolina Gynning är låg (läste hennes blogg)...även om hon är i ropet är snygg som få och full av energi. Kraven och ribban för lycka höjs ju hela tiden..det som är kul harmoniskt och inspirerande för henne är ju något helt annat än för Nettan i Örkeljunga som jobbar som sjukvårdsbiträde och kämpar med sin vikt/lön/struliga kille. Som blir gladöver att  ha 500-1000 över, eller att tappa 5 kg hos viktväktarna YIPIEE..eller att killen på lagret äntligen bjuder ut henne. Jag undrar om inte HON är det lyckligare...men som sagt allt är relativt. Det som är lycka, kul, spännande,inspirerande och motiverande för mig min granne, Carolina, Nettan eller Dali Lama det är i allra högsta grad personligt och individuellt . Nåja ..trött och gnällig är jag FAST jag ser piggare ut än någonsin...ödets ironi!?

Detoxa "sockerdemomen"


                                                                                 
Mitt alterego "sockerdemonen"

Nä nu är det dags igen. magsäcksop eller inte jag är sockerberoende och på sista tiden har det varit lite väääl mkt sött.
Sjukt...jag kan inte  äta särskilt mycket och behöver all den näring som kroppen kan få. Men likt förbaskat så kickar sockeraoutopiloten på...och skriker jag MÅSTE ha socker annars DÖÖÖR jag. Visst är det gott för stunden men sedan blir jag ännu tröttare och får ont i huvudet. Jag blir ju inte tjock...men jag mår ju inte bra. Varför kan man inte operera bort "destruktiva" tankar i hjärnan..dom verkar leva sitt eget liv. Jag kan vara så förnuftig och klok i flera veckor ja t.o.m månader. Men sen out of the blue..så kommer sockerdemonen och KRÄVER sitt.. Nåja var bara tvungen att gnälla ur mig lite..skall försöka att vara MEDVETET kostmedveten. Jag kan fasiken inte lita på att det går av sig själv. Min sockerdemon har en VÄLDIGT stark villja..så nu är det dags för en fajt IGEN!!!

Beautymässan i Kista


Ögon i fokus...mycket skugga och sotig glammig  look
gäller fortfarande. Mer glamour åt folket!!!
Igår var jag och Johanna (min nagelteknolog den bästa i stada (italiensk brytning...*s*) på beautymässan i Kista. Konstig nog så tycker jag fortfarande att detta är så kul. Herregud jag har ju varit med i 100 år så jag borde kanske tröttna eller tycka att det är lagom intressant...det skulle man ju kunna förstå. Men det var verkligen spännande och intressant att se vad som var på g..vilka behandlingar ligger i tiden. Fanns det något sprillans nytt som jag ABSOLUT INTE hade hört talas om osv.
En sak som är så roligt med dessa massor är ju att du träffar kollegor i branschen som du annars aldrig möter. Men genom åren så har man stött på varandra och man har följt varandras skönhetskariärer på distans. Jag älskar alla dess drivna engagerade entreprenörer som jobbar och sliter i ur och skur,,,men som tror på behandling,produkt/företag/dröm.
 

Johanna  en av det bästa nagelteknologer jag känner
tel 076 6333855

Många av dem är idag riktigt stora inom sina områden och har bevisat att det går att lyckas trots att det finn huuuuur mkt konkurens som helst både i Sverige och från övriga världen. Jag blir så glad att deras arbete och engagemang till slut har givit dem utdelning och kred för jag vet vad hur mycket arbete det är bakom kulisserna INNAN man blir officiellt erkänd.
Sedan blir jag också så stolt över alla mina gamla elever som nu är etablerade företagare och vuxna...*s* Herregud många av dem var ju bara barn när jag hade dem i make-up lära, färglära, styling eller säljteknik. Jag har ju arbetat som lärare på flera olika hudterapeutskolor och som utbildare på ett stort antal kosmetikamärken genom åren. Fasen vad gammal jag kände mig...*s*..en del av dem är ju idag 35-40 år och när jag hade dem så var många bara tonåringar!!


Ett vackert leende är alltid rätt...idag finns det en uppsjö av schyssta bra prisvärd produkter på marknaden. det spelar ingen roll hus snycgg du är för är du INTE fräsch i munnen så sorry!!

 
Sötnos!?
Det är ju en j..la tur att man är i branschen och HAR den kunskap man har, OCH att man hänger med i allt det nya som finns och kommer på marknaden, För idag så behöver man inte äldre ut än vad man känner sig. Det som var väldigt poppis (och har varit det senaste åren) är tandblekning, cosmecuticals (avancerad medicinsk hudvård). Sälj oftast på plastikkirurgi kliniker eller på hudvårdssalonger. Dessa produkter kräver att man gör en hudanalys och får ett skräddarsytt program för bästa resultat just för DEN kunden. Det är inte produkter som man själv bara plockar från hyllan, utan för optimalt resultat så behövs en personlig professionell rådgivning.
Naglarna var väldigt i fokus och det gläder mig. Nu för tiden så är det lika vanligt att fixa naglarna som att gå till frissan.
Här har det bara exploderat med nya bättre och mindre skadliga matrial (framför allt för nagelteknologer som sitter i ångorna hela dagarna). Scratsch Nails är en av det ledande om inte den största i Sverige på naglar. Scratsch drivs av Marie Houston som jag också känner sedan många år och haft föremånen jobba med. Funderar du på att bli nagelteknolog så skall du definitivt kontakta Scratch med sin mångåriga erfarenhet och bra produkter och schyssta renomé (sånt är viktigt) är dom att rekommendera

Scratch Nails Bjurholmsplan 25 116 63 Stockholm
Tel.+ 46 (0)8 694 70 45 Fax + 46 (0)8 694 72 75
E-mail:Scratch Nails

Hårstyling är ett och extensions och enkla "göra om" lösningar  var också väldigt exponerat och den allra starkaste stjärnan på den fronten är ju Bobby O..som har BOBBY`S HÅRSTUDIO. Snacka om driftig kille (ja hela familjen är duracellkaniner). Bobby har verkligen förstått hur man komunicerarar och attraherar kunder. Alla tjejer som vill bli glamouriserad skall gå till BOBBY. Drottninggatan 81 Tel: 08-406 01 81
Vällingby City Tel: 08- 37 1037
http://www.bobbysharstudio.se/

Skolorna var på plats..att arbeta med skönhet är hett, make.up artist, hudterapeut, nagelteknolog, SPA terapeut, stylist, frisör och You mane it. Det är också något som gläder mig...att statusen för dessa yrken ÄNTLIGEN åker upp. Att det INTE bara är ytliga bimbos och fjolliga fjollor som arbetar i en värld av inbördes beundran,. utan att det är riktigt kreativa eldsjälar och passionerade specialister som bara ÄLSKAR att göra människor fin, vackra och glada. Kan det finna något mer positivt och mer uppskattat än det (klart det finns) men ni förstår vad jag menar)
Och undrar ni var ni kan få tag på mig så finns jag på Genilab Medical adressen ser ni nedan. Vill du ha styling och lära dig lägga en make-up av mig så är du välkommen dit. Jag frilansar ju så jag är inte alltid där men två dagar i veckan finns jag på plats tis och tors.

Välkommen Kram/Bea

GENILAB MEDICAL Cosmetic Laser Center
Riddargatan 14

· 114 35 Stockholm
Tel: 08-662 30 50 • Fax: 08-662 55 35

www.genilab.com Häxan från portobello


Glasögon alain mikli/Glasögonmäster Borås

Jag är lost...just nu är jag helt inne i en underbar bok skriven av den eminente författaren Paulo Coelho den heter Häxan från portobello den är helt grymt bra och jag kan varmt rekommendera den. Fick den i går av min nyfunna väninna Helena Alcenius i Borås. Den här skall du läsa sa hon..sagt och gjort började redan på planet till Stockholm, och nu är jag helt fast! Jag ser skrämmande likheter med mig själv och häxan dessutom så har vi samma nummerologiska tal scary...hm..det är som jag alltid brukar säga. Det som skall mötas möts..och saker och ting sker av en anledning.
Tack snälla Helena för att du satte boken i händerna på mig. Det var inte en dag för tidigt jag behövde den!! I Paulo Coelhos nya roman möter vi häxan från Portobello, Athena, en ung kvinna som dubbas till häxa för sin profetiska förmåga.

Hon föds i Transsylvanien men överges som liten flicka av sin romska mor och adopteras bort. De nya föräldrarna för henne till Beirut, men när kriget bryter ut i Libanon flyttar familjen till London. Där lär Athena känna den man som blir far till hennes barn och de gifter sig, men äktenskapet blir kortvarigt.

Genom moderskapet väcks Athenas tankar på kvinnan som födde henne till världen, och för att förstå varför hon blev bortlämnad bestämmer Athena sig för att resa till Rumänien och söka rätt på sin biologiska mamma. Men en resa leder sällan enbart dit man har tänkt sig, och Athenas upptäckter kommer att förändra hennes och hennes medmänniskors liv, för alltid.


Beatrice Rekommenderar

Nu har jag precis kommit hem från Borås, Sveriges Modemetropol nr 1!!! Jajamensan jag menar vad jag säger Borås är högsätet och grogrunden för Sveriges framtida erkända kreativa designer/textil konstnärer. Det är helt fantastiskt..att det kan finnas såå många driftiga människor på ett och samma ställe. Boråsarna är inte "bara"intresserade av mode dom KAN det också!!

Jag har tagit Borås till mitt hjärta sedan jag gjorde min pluskolektion för ellos 2005-06 och bodde jag där under ett år.
Det var ju ett eldorado för en shopaholic och modefreak som mig. Där finns ju ALLT skor/accessoarer/kläder/underkläder ja rubbet. Borås har ju alltid varit konfektionsstaden nr ett här har ju alla stora Svenska modeföretag sina HKn och har dom det inte nu så har dom haft det förr (många drabbas av Sthlms komplex och "måste" flytta dit för det är ju så mycket coolare där, Man säger naturligtvis inte det offentlig utan det finns en massa "kostnadseffektiva" anledningar till det...jo tjena...allt är 78 ggr dyrare i Sthlm, nåja det brukar gå några år sedan inser man sitt misstag och flyttar tillbaka till pudelns kärna Borås).

Ja och vad gjorde nu jag där!? Jo kan ni tänka att JAG var inbjuden av Mitti Borås som är en organisation som skall främja stadslivet och köpmanakraften på orten. Det finns liknande organisationer i andra städer. Mitt uppdrag var att tala om höstens trender 2008  och ge tips och råd till vanliga trevliga Boråsare som förhoppningsvis skulle bli inspirerade och motiverade att shoppa dom "rätta" plaggen, accessoarerna, kläderna, glasögonbågarna, inredningsdetaljer osv. Jag startade kl 9.00 på lör morgonen på Scandic Hotell I centrala Borås(en okristlig tid för en diva som mig). Det var riktigt mysigt vi var ett gäng som satt inne i den mysiga hotell loungen med tända ljus(det regnade ute extra mysig då). Dom åt frukost och JAG pratade. Jag sa just det...det v ar väl fasen att ni måste bjuda nerv en snackpåse som mig till Borås att prata om mode och trender när det är Ni som sätter trenderna. Njae...sa dom...(Boråsarna är vääääldigt ödmjuka) du är ju rätt så bra på att prata....*s*

Efter mitt lilla morgonföredrag så var damerna shoppingsugna, och då mina vänner så hade jag dagen innan gått runt i diverse butiker från MQ, JC, Kicks, Glitter, Makeup store, Bagorama, Feminette, Glasögonmäster, Flowers, och ett helt gäng till och märkt ut "mitt" bästa shopping tips" Vilken egokick Beatrice rekommenderar stod det under mitt foto på skyltar i butikerna under lördagen. Snacka om att känna sig hedrad...här kommer betalande modeintresserade människor för att lyssna på MIG..wow..ja är det konstigt att jag älskar Borås!!

By the way en av butikerna heter Jolina och ni som gillar snygga speciella kläder för olika stilar och tillfällen ni skall
definitivt ta er tur till Borås och besöka denna favvo butik. För er som vill hitta snygga underkläder och vill ha bra kunnig expertis på området (besök damerna på Feminette). Gnomy är en butik som säljer ur-gulliga lycko/feer/änglar perfekta presenter att ge bort till någon man tycker om. Obs! Dessa butiker finns bara i Borås.

Rätt under gör under!!!


Om det är något som jag har lärt mig genom mina viktresor under åren. Så är det värdet av att bära rätt underkläder. Att ha en "figurformare"  närmast kroppen gör sååå otroligt mycket. Jag älskar att  bära en snygg body tex..dels så slipper jag skarvar av BH och troskanter jag får en jämnare silhuett Men sedan är det också så att en bra body med rätt material/stadga också ger stöd åt byst, rygg, och mage. Omedvetet så blir det att jag sträcker på mig och håller in magen. Det är en  enorm skillnad på att människor som har en bra hållning. Gör som mamma sa..in med magen ut med brösten...*s* Gör man det så ser man nästan en hel storlek mindre ut, bonuseffekten är ju också den att du tränar dina magmuskler bara genom detta. Det blir en sk, passiv träning, så småningom så märker man inte att man håller in magen bara av  ren automatik


Om man nu inte gillar body så finns det ju en uppsjö av snygga underkläder idag och faktiskt i alla prisklasser. För bara några år sedan så fick jag lägga ner en förmögenhet om jag ville få tag på bra och framför allt snygga underkläder. Idag så har alla det stora kedjorna äntligen fattat att det finns en enorm marknad och efterfrågan på snygga sensuella OCH funktionella underkläder. Förr var det antingen eller...funktionellt var lika med trist och sensuellt var lika med vulgära "porriga" saker i hemska syntet material och kantade med billig spets som kliade och skavde. Idag finns det schyssta snygga sexiga underkläder för allt och alla även i större storlekar. En annan "bieffekt" av att bära snygga plagg under kläderna är att det ger dig en extra säkerhet. Du boostar Ditt självförtroende..det är ingen annan än Du själv som vet eller ser vad Du har på Dig under. Men det räcker att Du vet att Du är fin och att det framför allt känns fint (inga valkar som hänger) bara för att man är rund eller otränad behöver man inte se ut som en Michelingubbe eller hur. Jag har "lurat" många genom åren som säger - men Du har ju inga valkar eller någon mage!? Eller hur...jodå det har jag visst...kanske in te nu direkt eftersom jag har gjort en bukplastik men tidigare. Nej jag såg hyfsad ut pga mina bodys...inte smal men heller inte som en oformlig klump ala barbapapa. Idag har jag fortfarande bra bodys men nu MÅSTE jag inte men det känns bra. Så mitt dagliga tips är att medans Du nu väntar på att "ta tag i Ditt liv"...träna banta operera Dig eller what ever, se till att må så bra Du kan JUST NU...och då kan en så enkel sak som rätt underkläder göra UNDER för självkänslan och spegelbilden. Nu är jag snart i Borås..där jag under morgondagen skall hålla ett litet föredrag om hösten/vinterns mode och trender.                                                                          

Bea med bra BH, här är jag ca 25-30 kg
tyngre men snyggt under det hade jag ändå!

Ha en kanon bra fredag mina vänner, gamla som nya!
Kram/Bea


Brädad av Carolina Gynning!


Njae inte på riktigt...men håll med om att det är en riktigt bra rubrik!

Så här är det eller var det. Inatt så drömde jag om vackra charmiga yrvädret Carolina. Jag hade läst om henne i någon tidning (hon är ju med överallt). Skönhetsbesatt som jag är så är jag så otroligt fascinerad över Carolina. Säga vad man vill men den kvinnan är riktigt ruskigt snygg!!  Om jag fick välja hur jag skulle vilja se ut så måste jag säga att Carolina har väldigt mycket av det som JAG anser är attraktivt hos en kvinna. Bortsett från att hon har ett perfekt ansikte, snygg kropp och låånga ben så tycker jag att hon OCKSÅ har en otrolig karisma och utstrålning. Det gör inget att hon gapar lite för mycket och svär som en borstbindare för hon har något sällsynt ärligt öppet och schysst över sig. Dessutom så hon skärpt, charmig och extremt kreativ  det imponerar! Man kan helt enkelt inte låta bli att gilla henne! Så pass snygg som hon är och så pass mycket som hon sticker ut så borde hon inte "gå hem" i alla läger. (jantelagen och kvinnlig avundsjuka ni vet). Men jag tror att det handlar om hennes inre skönhet..ja jag menar det. Det är det som syns i hennes ögon och det är det som gör att en del människor går "igenom" rutan som man säger. Det är något mer än "bara" det man ser.

Carolina och Carina Berg (som också ser väldigt bra ut)

Jag har träffat så otroligt många vackra människor genom mitt jobb. Dom flesta är bara det...alltså just vackra och snygga men dom berör inte. Man bara konstaterar kallt, jahapp snygg eller kille tjej precis som man ser ett snyggt plagg. Men det är ju inte så att dom lämnar något efter sig precis. Men så finns det vissa som liksom har hela paketet...det yttre OCH det inre. Det är som det finns någon slags vibrerande positiv energi runt dessa människor...och orättvist nog så spelar det ingen roll vad dessa personer gör. Man bara gillar dom...oavsett vad...och det är få för unnat att komma undan med allt! Utan att man tappar sitt "aktie värde"...*s* (det finns en till sådan kvinna skitsnygga Pernille som gör Gina Tricot reklamen) men annars är det inte många.


Jo tillbaka till min dröm, eftersom ni nu vet att jag tycker att Carolina is one of a kind. Så drömde jag att min stora kärlek kom hem och sa "sorry Bea jag är ledsen att säga detta men jag har träffat min drömkvinna och ja... jag vill leva med henne"  WHAT!!! V a f-n säger du ...vem vad när hur? Säger jag - Ehh jo det är Carolina Gynning....säger han
den jäveln! Lång tystnad...tusen tankar far genom mitt huvud..det här är ju rena mardrömmen och ett av det värsta man kan få höra(näst otrohets avslöjanden) Fy f-n...va lågt..(lägre en glocalnet)..det var ju ett riktigt bakslag och jag blev helt ställd. Men så hör jag mig själv säga, Carolina Gynning ja Det förstår jag!?
Är det någonting som jag skulle kunna ta så är det att bli brädad av just henne!  Det finns ju inte en karl mellan 10 till 97 som INTE skulle vilja ha en rendezvous med henne!  Obs!! detta var en dröm mina vänner...*s* (och det är inte säkert att jag skulle vara lika generös i verkligheten förmodligen inte) Men det säger ju ändå en hel del om mitt skönhetsintresse/fixering...jag skulle alltså kunna förstå och ta att jag blev brädad av henne. Men jag skulle bli fullständigt vansinnig om jag blev lämnad för en trist "grå" mus..DET skulle knäcka mig fullständigt. Moi..fullblods kvinna och dramaqueen som jag är, vad falls bli lämnad för en som inte är snygg!? Fast å andra sidan så kanske man skulle kunna förstå att han skulle kunna uppskatta en s.k "grå mus". Det kan ju bli liiite mycket av det goda ibland....och då kanske det är rätt så lugnt och skönt med en "trist" sak.....*s* som inte fokuserar på det yttre utan som BARA ÄR med orakade ben och toffsar under armarna och allt. Ja jag vet att jag överdriver...klart att man inte måste vara på den ena eller andra skalan. Men nu handlar det ju om min dröm capische!

Ja det är inte klokt till och med undermedvetet i mina drömarnas värld så slår min skönhetsfixering till..mon dieu!! Måste jobba mer på min sjävbil, tror att jag skall kontakta Eva Rusz..hon är jäkligt bra på kognetiv beteendeterapi. Eva var är du!?


Foto Angelica Engström
Hår & Make  Bea

Ögonbryns fascist javisst!!Som ni vet så har jag min skönhetsnojor...och en av dem är ögonbryn! Det började redan 1973!! Jag var 13 år och såg en film med Greta Garbo...wow..sådana där smala välplockade bryn ville jag också ha! Sagt och gjort in i badrummet och fram med pincetten. På den tiden hade jag ögonbryn som hade fått Breznjev att bli grön av avund. Fy fasen vad ont det gjorde ...blodet rann och nös och frusta gjorde jag men jag gav mig inte förrän jag hade två tunna sneda sy-trådar till bryn, Jag såg ut som Clownen Manne ni vet..,ständigt förvånad eller som Joan Collins(häxan i Dynastin). Men sen den dagen...*s*..ja det är sant, så har jag blivit en fena på att noppa forma och färga bryn. Men det är ju några års träning om jag säger så..
.
Greta Garbo
Jag noppar mina bryn minst varannan dag, jajamen det spelar ingen roll om jag har varit nyförlöst, nyopererad eller haft 40 graders feber det finns inga ursäkter för att inte noppa ögonbrynen basta!. Det är endast dödsfall som skulle kunna hindra mig (mitt eget).Om man nu skall hård dra det så skulle man kunna kalla mig för "ögonbryns fascist.". Hårt men sant.. för jag har noll tolerans för oansade bryn..*s*..njae jag kanske överdriver en smula men....bara en smula...*s*

Jag brukar säga att om ögonen är tavlan så är ögonbrynen ramen.
Du vet...du kan förhöja ett konstverk med rätt ram men du kan även sänka densamma genom att ha "fel" ram. Jag slås dagligen av unga tjejer och äldre kvinnor som har lyckats med konststycket att totalhaverera sina bryn. Ofta är det sönder noppat och endast ett förvånat "skosnöre"  kvar som dessutom är målat snett och fint och lika ofta i "fel" färg.  Men det allra vanligaste är helt oansade som tillåts växa vilt "ala naturell". Nu för tiden lägger många mera tid på att ta bort  oönskat hår som växer på ställen som inte syns. Nej jag tänker inte gå in i "den" diskussionen...*s*..!!
Skönhet handlar om symmetri balans och harmoni....det finns även en "mall" för ögonbrynen som passar ALLA!
 
Ögonbryns mall för längd och form

Här  nedan ser ni 5 olika varianter på den klassiska "måsvingen" ..rund,kraftig,rak,svängd och vinklad.
Det finns naturligvis hur många modeller och varianter som helst fast denna är den som används mest om man vill ha en glamorös s.k Hollywood look

Julia Roberts, Elizabeth Taylor, Brooke Shields, Janet Jackson, Marlyn Monroe


För er som uppskattar "perfekta"bryn och vill veta mer så kan jag varmt rekommendera denna bok.Ja ni ser ni som tvivlar...det finns fler än jag som lägger energi på "onödiga ytliga" ting....*s*Ha en bra dag mina vänner!

Eva....före och efter


Eva  före och 45 min senare!
Foto Angelica Engström
Hår & Makeup Bea

Eva är ett lysande exempel på en kvinna som vill vara lite mer kvinnlig ibland men ändå behålla sin lite tuffare stil.
' Här har jag bara markerat Evas otroligt vackra ögon rejält med en  svart kajal  mörkbruna skuggor  och mycket mascara
en s.k (sotig look). Läpparna är mer neutrala i aprikosbeige (antingen ögon eller läppar i fokus , både och blir för mycket). Eva har en liten mun och ljusa färger ger mer volym. Håret har jag bara format med stylingprodukter jag drog fram luggen, tupperade lite på hjässan,drog fram några flikar framför öronen och resten bakom. Voila...klart!!


Styling
Snygga systrarna Ewa och Helene som tillsammans har lyckats gå ner 25 kg med viktväktarna. 
Ewa efter styling                          Foto Angelica Engström

Styling hår & makeup Beatrice RennerHelene efter                    Foto Angelica Engström

Styling hår & makeup Moi..Bea

Läs mer om systrarna i nya numret av Laura (11) som finns ute nu
Som ni vet så blir man helt lost efter en större viktminskning, man vet helt enkelt inte hur man skall klä sig!
Som tjock så har kanske gått och drömt om att när jag blir smal dååå..sedan blir man det och då kan det ändå vara svårt att veta hur man skall klä sig. Antingen så klär man sig i för stora kläder av gammal vana eller för att man inte ser sig som så smal som man faktiskt är. Eller också så slår det åt andra hållet man shoppar like crazy men man är ändå osäker på vad som passar en bäst med tanke på figur och stil-personlighet. Jag har hjälp kvinnor att "hitta" sin stil sedan 1994 (på den tiden hade jag ett företag som hette Stilkompaniet), och ALLA förfasade sig över att jag skulle "göra om" folk. Va..duger man inte som man är!?
Det var det värsta!!!

Idag är det annat ljud i skällan och man ser före och efter bilder i var och varannan tidning. Nu för tiden frilansar jag bla som stylist och har gjort en hel del jobb för Laura som använder sig av läsar modeller som har lyckats med konststycket att gå ner i vikt i sammarbete med viktväktarna men nu behöver hjälp att finna sin stil. Jag tror att  jag om någon har på fötterna när det gäller att hjälpa och förstå dessa kvinnor. Jag har haft  ALLA  storlekar (nästan) som normalstor, mager, mullig, tjock och riktigt fet från 34-54!!! Men oavsett min storlek så har jag ALLTID  velat vara så fin som möjligt, och tack vare min kunskap och yrke så har jag sett till och vara det med. Men det flesta kvinnor vet inte HUR och VAD man skall göra för att bli så fin som det är möjligt.  Ser det därför som min "mission" att hjälpa dessa medsystrar.
Att jag nu får möjlighet att stärka dessa kvinnors självförtroende ser jag som en stor eloge. Modeller i all ära...men riktiga kvinnor är både roligare och mer tacksamt att arbeta med!


Fler snygga  Laura modeller
Foto Angelica Engström
Styling hår&make Bea
Foto Angelica Engström

Som ni ser så behöver det inte var så drastiska förändringar för att det skall bli skillnad På Helene här så har jag
lagt en enkel dags makeup och fixat håret tid 45 min!
Så enkelt men ändå en otrolig skillnad eller hur!?

Återkommer med fler bilder.
Kram Bea


Dumping

Nej det handlar inte om att bli dumpad av någon man...*s* Nope detta är något som jag dagligen känner av och är en av det vanligaste besvären som kommer med GBP. Det sägs att det skall avta så småningom...hoppas förr än senare för det är väldigt obehagligt.


Dumping
Måltidsrelaterade besvär hos patienter som genomgått operation av magsäcken eller så kallad vagotomi. Dumpingbesvär anses bero på att magsäcken tömmer sig alltför hastigt, varvid tunntarmen överbelastas. Besvären kan komma genast efter måltiden (tidig dumping) eller l - 2 timmar senare (sen dumping). Fyllnadskänsla, illamående, uppkastningar, hjärtklappning och svaghetskänsla är vanliga symptom Besvären kan lindras med lämplig diet.

Om någon har tips på vad en "lämplig" diet är så tas det tacksamt emot...*s*


Jojo...upp och ner


Kirsty AlleyOprah NuOch för 2 år sedan


Janet med och utan magrutor

Janet JacksonMoi i Juni 2006Moi i Juni 2008

Jag hoppas verkligen att jag är nere för att stanna. Men när jag ser dessa vackra damer ovan som precis som jag jojat upp och ner genom åren och varje gång som dom/jag har kommit ner. Så har man svurit att detta var ABSOLUT sista gången som jag gick ner. Och lik förbaskat så smyger kg för kg på igen. För varje gång du går ner så går det dubbelt så fort att gå upp igen känns det som. Det är många som INTE förstår att det är möjligt och att man kan "tillåta" sig att gå upp. Ja jag önskar att jag hade något enkelt svar på det men det har jag inte. Min och dessa damers största fiende är nog våra egna tankar. Problemet sitter i huvudet eller i den bristande självkänslan som är så bräcklig och påverkbar åt det ena eller det andra hållet. Tack vare min GBP så kan jag vara nästan 100% säker på att det faktiskt kommer att vara sista gången. Men jag kan ändå inte bara koppla av och tro att det skulle vara så enkelt även fast min operation gör det nästan fysiskt omöjligt att bli fet igen. Men visst är det underligt att Oprah har gått upp igen det ryktas ju att även hon har gjort en GBP. Men vem har sagt att livet är enkelt....*s*Bra information finns

För alla er som frågar om hur det går till osv så kan jag rekommenderar er att gå in på www.viktop.se  eller till www.ak.se .
Har du ett BMI som ligger runt 35  och över så är du helt klart hälsovådligt överviktig och kan få hjälp via landstinget. Det tar tid och du måste först få en remiss från din husläkare. Har du ett lägre BMI 30-35 så är du ju också kraftigt överviktig...under 30 så kanske inte en gastric bypass op inte det bästa alternativet . Där rekommenerar jag GI och vanlig vardagsmotion/promenader en magsäcksop är det allra sista man tar till när man har provat ALLT annat och INGET fungerar!  Men det kan ändå vara så att du kan vara berättigad till en op även fast du inte är extremt fet, om det finns andra hälso problem som kan kopplas direkt till övervikten. Tex diabetes 2, hjärt och kärlproblem grava psykiska problem osv. Alla har vi olika mått på vad som är ett allvarligt problem. Men tala först och främst med din husläkare om du vill ha hjälp via landstinget. För er som INTE orkar vänta i flera år och har möjlighet att privat bekosta er operation så rekommenderar jag varmt Akademikliniken som har en hel arsenal av dietister,och experter på obesitas/sjuklig övervikt samt ett gäng extremt kunniga och skickliga kirurger som kan "ta hand om" /operera bort din överskotts hud då du har gått ner från din svåra övervikt. Räkna med att det tar upp till 1-2 år att gå ner plus att du helst skall stå still på din nya vikt i minst 6 månader innan man tar bort överskotts huden. Det är flera anledningar till det, dels så skall man vara klar med sin viktminskning men sedan är det också så att huden i vissa fall drar ihop sig själv  (hur mycket är helt individuellt, men all hud går självklart inte tillbaka av sig självt) och det tar sin tid. Plus att du självklart får ett bättre slutresultat om du väntar tills du är helt klar med din viktminskning. Hade jag haft råd så hade jag kontakta Akademikliniken direkt det hade sparat mig en massa tid och lidande...men bättre sent än aldrig.  OBS! GBS är inget för dig som inbillar dig att du kan leva lika osunt som tidigare och "bara" ser det som en genväg att rasa i vikt utan ansträngning och tror att  du kan fortsätta med samma skräpmat fast "bara" äta mindre. Efter en GBP op år det extremt viktigt att följa de direktiv som gäller om du inte vill råka ut för otrevliga "överraskningar".  Det går INTE att äta lika osunt som tidigare, även om det "bara" är lite det straffar sig direkt !!!!!!!
Hoppas att ni får nytta av min information lycka till!


Chattar..Hm..helt otroligt hur många det är som känner igen sig i min story.

Tack alla snälla rara gulliga för ert stöd och support
det betyder mycket för mig skall ni veta!
Kram/Bea

Före & efterJo visst är det skillnad! Men jag kan tala om att sedan efter bilden togs i aug, så har jag tappat ytterligare 6 kg!
Tufft att se sig i själv i tidningen...även fast det är välskrivet och att jag står för allt som står där. Så är det ändå tufft att se sig själv i allt annat än smickrande bilder. Men jag gör det av flera skäl dels för att berätta min story och på så sätt förhoppningsvis inspirera och motivera andra, och dels för att det är helt fantastiskt att man KAN göra dessa typer av ingrepp och att det faktiskt funkar!!Men allra mest så är jag helt fascinerad över Dr Jan Jernbeck på Akademikliniken som trots utgångsläget har lyckats att vrida klockan tillbaka sisådär en 25 år, och ge mig en snygg silhuett/figur. Jag förstod att det skulle bli bra eller bättre...men jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli sååå här bra! !!! Jag är ju inte riktigt klar ännu. jag läker fortfarande och det blir bara finare och finare för varje vecka som går,är färdig läkt i december. (lovar att återkomma med bilder då). Tack vare  Dr. Jernbecks "magiska händer"/yrkesskicklighet så har jag fått "tillbaka" min kropp. Förstår ni hur underbart det är...!?? Man måste nog ha varit i min situation för att förstå min lycko/frihets och tacksamhets känsla.
Tack Dr. J du är bara bäst!!!

Spegel spegel på väggen där
Det är märkligt men när jag tittar mig i spegeln så ser jag mig själv så som jag alltid har sett ut. Men jag ser ju inte riktigt likadan ut som jag gjorde för tex 1,5 år sedan. Jag vet det och jag kan se det när jag jämför bilder...men när jag tittar mig i spegeln så ser jag ingen skillnad.

Förmodligen så är det samma mekanism som gör att  man får ätsstörningar. Antingen så ser man sig själv som fetare eller också så ser man sig sig själv så som man VILL se sig. När jag var som allra fetast  så tänkte jag att inne i denna "mulliga"  obs! inte feta kropp finns det en smalis som vill ut typ. Det var nog min räddning för hade jag verkligen sett det jag ser nu, med hjälp av fotografier så hade jag förmodligen gjort processen kort och lämnat detta jordeliv. Njae nu kanske jag överdrev en "smula"..men faktum är att jag skulle nog ha brutit ihop fullständigt.

Nu för tiden händer det  rätt ofta att en och annan tittar lite försynt och undrande med en blick som säger. - Är det Bea eller!? I början blev jag lite förvånad och irriterad. För snälla...sådan skillnad var det väl inte?. Men NU ja nu har poletten trillat ner. Nu kan jag själv se (med hjälp av foton) att det ÄR skillnad. Men inte när jag tittar i spegeln...hmm...strange.

Det är samma sak när jag tittar på gamla foton. Bea som tonåring i 20, 30 eller i tidiga 40 års åldern. Det spelar ingen roll hur gammal jag är. Just DÅ i den stunden när jag har sett mig i spegeln så har jag INTE sett det som jag sedan flera år senare ser på foton. Och då så är det nästan alltid med en positiv förvåning om att VA jag så ju riktigt trevlig ut då..inte alls så illa som jag trodde.  Genomgående så har jag tyckt att jag var fulare och fetare än vad jag var. Och När jag verkligen var som fetast så slog en annan försvars mekanism in..äsch sååå illa är det väl inte.

Varför skall det vara så otroligt svårt att se sig så som andra ser en?

Måste jag alltid ha svart på vitt för att fatta med hjälp av före och efter foton!? Tänk vad enkelt livet vore om man såg saker och ting så som dom faktiskt är och INTE vad man tror att det är, pga dåligt självförtroende eller störd verklighets uppfattning!

Varför?


 Bea..uty...code
står för mig själv Bea..som i hela sitt liv har haft en enorm fascination för skönhet/beauty. Beauty är mitt yrke min passion och drivkraft...jag har en obessesion för den så kallade "perfekta" skönheten. Code står för min önskan att "knäcka" och förstå vad det är som gör att vi upplever att något är vackert. Finns det en skönhetskod och hur & kan man uppnå optimal skönhet även om den inte finns där från början!?. Detta är något som har påverkat mig i hela mitt liv...det har styrt mitt yrke och många av mina val i livet. Ja jag vet att det låter helt sjukt, ytligt och extremt omoget.. men vid 48 års ålder så kan jag bara krasst konstatera att bea...uty är en del av mitt alterego . Min utseendefixering har i mångt och mycket gjort mitt liv till ett helvete..men samtidigt så är beauty min livsstil och något som jag aldrig kommer att välja bort. Även om jag strävar mot att få en mer sund och nyanserad "relation" till skönheten både min egen och andras!

     Grace Kelly är en riktig klassisk skönhet i mina ögon.

                                                                     
Angelina Jolie..kommentarer är överflödiga

                                                                        
Elisabeth Taylor...vilka fantastiska ögon!


Isabella Scorupco...perfekt ansiktssymetri.. dom andra är inte helt "perfekta" men är grymt snygga ändå och ligger 90% "rätt" i "mallen " eventuella "defekter" fixas lätt till med hjälp av make up.                                                      Sophia Loren...en riktig fullblods kvinna hur många sådana finns det idag?


Audrey Hepburn...finns det någon som kan axla HENNES mantel? Stil klass och ren naturlig perfekt skönhet!


Perfekt benstruktur...och det är utan plastikoperationer!Beautycoden handlar om symmetri och balans som skapar en perfekt harmoni. Det spelar ingen roll varifrån i världen du kommer eller om man är svart vit gul gammal eller ung.  Har du det då har du!
Det spelar ingen roll vem eller vilka du frågar. ALLA folkslag och alla olika kulturer har sedan urminnes tider hyllat detta ideal. Stora ögon liten näsa välformad mun  markerade kindben och en oval ansikteform. Som makeup artist så är det mitt jobb att försöka hålla mig till "skönhetsmallen". Och kan man den så är det rätt lätt att  korrigera  eventuella "brister" som att "dra isär" tätt sittande ögon...eller göra för små större...make up handlar ju om att "bygga" upp ett ansikte. Med rätt kunskap så kan vem som helst nästan bli hur snygg som hellst. Det handlar bara om att veta inom vilka "ramar" man skall arbeta. För ALLA vill att jag ger dem stora rådjursögon INGEN vill ha små grisögon. ALLA vill att jag markerar deras kindben..ingen säger gör mig rund i ansiktet eller avlång! ALLA vill att jag ger dem en välformad fyllig mun...ingen säger ge mig smala snipiga läppar!

Titta på små barn, katt och hundvalpar..stora ögon liten näsa/nos och runda mjuka drag det tycker alla om. Sedan behöver det inte betyda att vi inte kan attraheras av någon med kantiga drag och små tättsittande ögon en stor näsa eller "fel" ansiktsform. Historien är full av otroligt attraktiva icke perfekta kvinnor och män som ändå är otroligt attraktiva, snygga, söta, sexiga,charmiga och  som vi vet så det handlar till 80% om utstrålning!! Men för att klassas som vacker..ja då är det andra kriterier som avgör och äkta vackra människor med perfekta drag dom växer inte på träd. Men det är dessa som motiverar och inspirerar konst mode och alla skönhetsintresserar de det är dessa som sätter normen.

Med detta ville jag bara berätta vad beautycode står för och min fascination för det perfekta.  Detta är inget som jag har kommit på eller hittat på denna mall har fascinerat och inspirerat många konstnärer och även vetenskapen...Leonardo Da vinci var helt  besatt  av att räkna ut och förstå hur och varför vi ser ut som vi gör. Att skönheten sitter i betraktarens ögon det vet vi och det är en annan sak. Här försöker jag bara förklara vad det är som gör att vissa anses vara perfekta, jo för det finns en mänsklig skönhetskod som har funnits så länge vi har vandrat på denna gjord. Till och med bland urbefolkningen så fanns det vissa som redan då hade ett snyggare kranium...*s*..ja ja..så är det bara.

                                            
Drottning Nefertiti  f 1380 f.kr  hon är symbolen för all skönhetsvård10 dagar senareFör er som undar hur jag ser ut efter min "pärs".  Obs! Min peeling SÅG betydligt värre ut än hur det kändes!

Normal läge..

Idag onsdag så är det 4 dagar sedan jag blev klar efter min 7 dagars transformation Det tar huden 4 dagar att återställa PH balasen och återgå till normalläge. Som ni ser så har det lugnat ner sig och min hud ser fräsch och klarare ut. Jag upplever främst att huden känns "tightare" och betydligt slätare, Jag har minimerat många av mina pigment fläckar, vissa helt andra delvis. Nedan ser ni vilka jag har kvar..(skall göra en till om en månad för att få bort ALLT) . Japp ni hörde rätt...trots det fina resultatet så skall jag utsätta mig för ytterligare en skräcködle period..*s*. Perfektionist som jag är så vill jag ha maximal resultat dvs..bort med alla skönhetsfläckar. Men nästa gång så lär jag inte se lika hemsk ut för nu har jag ju tappat det allra värsta.


Jaja...dom är små...men det är melasma/solskador/pigmentfläckar som har kommit med åren mina födelsemärken är en ANNAN sak det har ingenting med mina solskador att göra dem är jag född med. Men även vissa av dessa har minimerats rejält. Ni ser rätt tydligt att jag är mörk i mungipan och på ovansidan av  överläppen. Det skall BORT gillar att
inte att se ut som "skäggiga" damen...*s*. Men har jag tur så kan det eventuellt försvinna av sig själv..för jag efterbehandlar med en blekningscreme som skall hjälpa till. Men om inte...så kör jag en sväng till i nov..Här är jag fortfarande svullen..men det kommer att lägga sig. För även om jag har tappat min "döda" överskottshud så fortsätter läkeprocessen och den nya hudens struktur förbättras fortfarande dag för dag. Bilden till höger är tagen i fredags..min högra sida är ju den som har varit mest irriterad,och det beror helt enkelt på att jag hade mer solskador där!

Skönhetsfixerad och eller..

patetisk kärring som vägrar inse att hon åldras som alla andra...*s*

Jaa...jag kan nog skriva under på bägge två. Det är så dubbelt å ena sidan så är jag stolt över mina 48 år och skulle absolut INTE vilja vara vara 20 med allt vad det innebar. Men jag vill gärna ha min inre mognad och själkännedom OCH helst se ut som om jag vore 35 för tid och evighet. Varför det kan man fråga sig!? Njae..jag tycker väl att den åldern/looken känns perfekt helt enkelt. Hm...ett väldigt luddigt och omoget svar...men jag kan inte komma på något bättre svar. Även fast jag fattar att om jag vid 65 (då, förhoppningsvis farmor och mormor) skulle se ut som 35 så vet jag inte om det vore så där himla lyckat. Fast  alla blir ju bara yngre och yngre, 60 är det nya 40 o.s.v så DÅ kanske man inte är så himla "ytlig och strange"..vi lär väl vara flera som har "fastnat" i en ålder/look misstänker jag..*s*

Det var när jag såg den här bilden (tagen i maj i år) som jag bestämde mig för att göra något. Lägg märke till det trötta påsiga ögonpartier och linjerna runt munnen..det gillar jag INTE!! Nu ser jag betydligt piggare ut tycker jag själv iallafall och det är ju det enda som räknas eller hur!? Ja jag vet..det kunde vara VÄRRE men jag jämför bara med mig själv...och då såg jag att det hade "hänt" saker...eller rättare sagt  att tyngdlagen gäller även för mig...*s*
 
Efter en vecka med Vi peel så har det ju slagit mig både en och två gånger om jag verkligen är vid mina sinnens fulla bruk...*s* Men idag när allt är över så vidhåller jag det jag sade tidigare..det var värt det. Huden är fastare slätare och betydligt fräschare med en "yngre"lyster. Ju äldre man blir desto "dammigare" och mattare blir ju huden. Jag kommer att återkomma med färska bilder senare under veckan. Just nu så är jag aningen trött på både mig själv och hudcremer även fast jag är nöjd med resultatet.

Varför är ni så blyga att säga vad ni tycker och tänker? Jag vill gärna höra era åsikter...sticker man ut hakan så får man ta det som kommer. Bring it on...*s*!!!


Jo det funkar..
Igår lunch utan makeup och idag samma tid med,Onsdag och idag lördagTorsdag och idag...jo visst fasen funkar det...*s*...men det lär nog bli ännu bättre det närmaste dagarna. Till alla er som tyckte att jag var galen som frivillgt utsatte mig för detta säger jag bara....det var värt det!!

Med och utan


Idag  kl.9.00 utan makeup och kl 13.30 med..jag är medveten om att jag har fööör mycket foundation för att det skall vara riktigt bra. Men pga rodnaden så... men det funkar. Tänk på hur jag såg ut i torsdags!

 
I torsdags

Lördag till lördag


Här är några fler bilder under min hudtransformation under veckan

Dag 7Imorse kl 9.00...svullnaden har lagt sig men jag är fortfarande lite röd och irriterad. Jag vet ju att jag har ett "sämre" utgångsläge för att jag är färgad. I alla andra fall är det en fördel att ha mer pigment men inte när det gäller kemisk peeling. Det gör att jag reagerar betydligt kraftigare än vad mina vita medsystrar och bröder med för den delen gör. (det är därför jag blev så mörk på vissa ställen...mitt underliggande pigment kommer upp till ytan) Men å andra sidan så är det ju det som är meningen att dom oönskade pigmentfläckarna skall försvinna.  Jag kommer att få en jämnare klarare färg nu.

Jag skall absolut inte gnälla för huden känns redan nu betydligt mycket fastare och porerna är mindre  samt strukturen runt ögon och mun är betydligt slätare. Skall prova att lägga makeup idag och se hur det känns. Efter denna vecka så kommer det att ta 4 dagar innan min hud har återtagit sitt normala PH värde och känns som vanligt. Men redan nu så skall det synas en enorm skillnad...visst gör det det även om det retar mig att jag ser ut som en svedd gris runt ögonen. Men i ärlighetens namn så får jag skylla mig själv. Jag sade nämligen att "ta i lite extra runt ögonen" ...nej man skall vara försiktig sade Anne-Charlotte som gjorde peelingen, Äsch sa jag..jag tar risken är det någon som klarar det så är det jag. Hm...kanske skulle ha lyssnat på expertisen.

Återkommer med fler bilder under eftermiddagen.


Inte lika svullen


Imorse kl 09.00 och nu ikväll kl.22.00..svullnaden har lagt sig rejält !

Lite bilder


Överst idag fredag kl.17.45, nedan tisdag ef.m. Ser ljuset i tunneln...*s*..idag så kunde jag äntligen tvätta håret. det var en vecka sedan så det behövdes. Visst jag hade kunnat tvätta det under veckan, men man skall helst inte blöta ner ansiktet under peeling processen. Det hade väl kunnat gått om jag hade varit försiktig. Men jag har verkligen skött mig exemplariskt inte pillat och inte stört läkningen på något sätt. Men fasen vad svårt det har varit att hålla händerna i styr och inte hjälpa till och dra av hudflagorna som flaxat i ansiktet. Just nu ser jag ut som en svedd gris..lite rosa, blek och svullen. Men imorgon så tror jag nog att jag kanske kan lägga makeup. Mitt pigment kommer tillbaka successivt så det är ingen risk att jag kommer att se ut som Michael Jackson och tur är väl det...*s*

Jag ser att ni är nyfikna...kom igen nu och skriv och berätta vad du tycker om min transforming so far..!?

Andra sidanfortfarande irriterad och lite svullen men läkningen speedar på för fullt...*s*
Även här är det tre timmar mellan bildena....återkommer i efm.

Idag frukost och vid lunchkl.9.00 och endast tre timmar senare ....coolt va?

Visst syns det?Dag 2 och dag 6, som ni ser så är huden lite röd och irriterad men förvånansvärt slät!? (Jag har ju en dag kvar på min super peeling). Det här är så kul..det är riktigt spännande att se hur det ser ut im när irritationen lagt sig.  Ja nu förstår jag varför Demi Moore och co utsätter sig för detta det funkar ju!! På en vecka går man från rynkig till "baby face"...*s*.
Kommentera gärna...jag vill höra din ärliga åsikt!

Dag 6igår och idag..visst går det otroligt fort!!


Dag 5
Snart så....som ni ser så har jag tappat en hel del sedan igår. Nu börjar jag tröttna och då har det ändå bara gått 5 dagar!! Totalt så tar hela den här proceduren totalt 7 dagar och tur är väl det. Den här typen av skönhetsbehandlingar blir mer och mer vanliga..så kallade "qvick fix". På bara en vecka så backar du bandet några år. Det är perfekt för en otålig och fåfäng människa som mig. Jag skulle aldrig stå ut med stora ingrepp i ansiktet som tar flera veckor till månader innan det är läkt. Jag vill ha maximal resultat på minimal tid...*s*..men vill vi inte alla det!?

Tur man är singel


Trust me...det blir bra, även om det ser minst sagt ofräscht ut just nu.. Som tur är så går det rätt fort nu.

ons eftermiddagSkall man vara fin så...


Onsdag kl.10.45


Dag 4Jahapp....det blir till och stanna inne idag med! Igår så var jag tvungen att gå ut, drog ner kepsen och satte på mina allra största solglasögon. Tänkte att äsch det syns inte så mycket och folk är så självupptagna så det är ingen som har tid lust eller intresse att bry sig om hur jag ser ut, Jo tack tjena! Den stackars ICA kassörskan försökte se oberörd ut och inte visa med en min att hon funderade över mina torra mörkbruna hudflagor som flaxade runt munnen. Jag är ju lite "känd" för att vara lite piffig häromkring. Kepsen och solglasögonen nåja...men inte döljer det mitt allra fulaste område..munnen och hakan, Det v ar nästan komiskt att se reaktionerna på dem jag mötte. Bromma borna är oftast ganska väluppfostrade och diskreta..men inte om dom möter någon med "fläcktyfus".. Hade lust att säga lugn i bussen det smittar inte,,,*s*! Idag så har det äntligen börjat lossna på andra ställen. Har jag tur så kanske jag har tappat det mesta i morgonkväll.

Jag ömsar skinTisdag den 7 okt kl. 13.30...och tre timmar senare.

Dag 3
Jisses...jag ser ut som en adventskalender runt munnen! Det hänger torra hudflagor i mungipan...och för varje timme som går så  blir det bara värre. Men det allra svåraste är ju att jag ABSOLUT INTE!! Får hjälpa till och dra av den torra döda huden som flaxar runt munnen. Och det är inte så lätt skall jag be att få tala om...jag kommer på mig själv med att omedvetet  fara upp med handen. Måste nästan sätta på mig handklovar...för nu kommer det att bli riktigt tufft det närmaste dagarna...suck!!

Dag 2


Idag så är det en ny känsla i huden, det känns som om huden är två storlekar mindre än själva ansiktet. Det gör inte ont men det stramar. Jag ser också att huden håller på att "skrumpna" på någotvis..plus att jag börjar flagna runt mungiporna. Min mörka hud har alltid varit till min fördel, utom när det kommer till peeling sammanhang, här är jag betydligt känsligare än mina ljusa väninnor Men till helgen så....*s* Obs! lägg märke till att jag ser brunare ut idag i ansiktet, det är mitt överskottspigment som kryper upp till ytan. Det syns tydlig skillnad mellan ansikte och hals.

Dag 1

Vaknade med en stel stram och varm känsla i huden. Ja just det jag har ju gjort en VI PEEL..spännande, visste inte hur snabbt jag skulle hinna till spegeln för att se om det hade hänt något!

Jag var beredd på att jag förmodligen inte skulle se allt för fräsch ut. Men....ehh..jaa vad skall jag säga..inte trodde jag att jag skulle se så djävlig ut redan dag 1! Bilderna talar sitt tydliga språk, det syns tydligt var mina skador finns. Det som händer är att det pigmen som ligger dolt kommer upp till ytan. Därför är jag extar mörk just där.  Ni ser tydligt var jag har mina dolda skador som så småningom hade kommit upp. Men tack och lov så skall peelingen ta fram och ömsa bort dem. Det som kommer att hända är att jag på dag 3 eller 4 kommer att börja ömsa skinn. Tänk er huden som en lök..det finns x antal lager av torrt skal men under det så finns den mjuka släta friska löken/huden.


VI PEELIgår lördag ef.m gjorde jag min första VI PEEL !
Nu börjar min hudresa från trött sliten glåmig via skräcködla, krokodilväska, ömsa skinn som en orm till mjuk slätt fräsch och till slut strålande klar och mjuk som en persiska..*s*
Så här gick det till, jag kom till Genilab på Riddargatan 14 (det är endast dom som gör det i Stockholm). Jag blev mottagen av Ann-Charlotte Nilsson som äger och driver kliniken. Hon gick först igenom alla moment och lätt mig läsa igenom allt ordentligt så att jag skulle ha en klar bild över vad som väntade.

1. Först fick jag tvätta av all makeup
2. Sedan fick jag en söt liten blå steril sjukhusmössa över håret.
3. Ansiktet tvättades av med aceton!! Ja du läste rätt...det behövs för att "avfetta" ansiktet från alla eventuella rester som kan finnas. Det kändes bara kallt , vått och kylande..det sved inte men luktande obehagligt och doften fick ögonen att tåras.
4. Sedan var det dags för själva VIPELL som är en kemisk peeling som kommer i en liten försluten  flaska som innehåller en koncentrerad kemisk pelleing. Lösningen hälls upp en en litten mugg och pensla noggrant på systematisk över hela ansiktet, och extra noga över det områden som är "skadade"..runt ögon, pigment fläckar osv. Imitt fall så var det runt ögonen och runt munnen (där har jag mina pigmentfläckar). Som visserligen inte syntes så mycket med smink men
JAG såg dem och visste att dom skulle komma att bli värre om jag inte gjorde något åt dem. Ann-Charlotte är en extremt nogrann kvinna vilket jag var tacksam för och hon gick över hela ansiktet. Och vart efter hon penslade  på peelingen så såg man på hudens reaktion var skadorna fanns. Det områden som är skadade börjar omedelbart att "frosta".  Först känns det vått kallt sedan så kommer en svidande varm känsla och till sist en hettande bränn och svid känsla som inte var så trevlig. Men skall man vara fin så...man fixar det och man behöver inte ha någon bedövning innan och det skall man inte heller. För då är det svårare att se var man skall gå.
Själva på penslingen tog inte mer än fem min. Direkt efter så var jag varm och röd och på vissa ställen så var huden vit och frostig..men det kändes ok och jag var förvånad över att det var så smidigt
.

Skönt att ha det gjort tänkte jag och tackade Ann-Charlotte drog ner kepsen och åkte hem. På vägen hem så kände jag att det pirrade stack, hettade och sved om vart annat. efter en timme så hettade det rejääält!! Oj oj oj, tänkte jag här händer det grejer...men än så länge så syntes det inte så mycket jag såg mer ut som om jag hade bränt mig i solen.  Men efter 2 timmar jag då började jag bli en aning orolig för nu stegrades svedan och den brännande känsla...va-f-n skall det inte avta nu. Då var jag tvungen att ringa Ann-Charlotte..hur länga skulle det kännas så här och var detta normalt o.s.v. Hon lugnade mig med att det var fullt normalt och bad mig läsa igen dom föreskrifter som hon hade gett mig och även gått igenom. Jodå mycket riktigt det stod att det kunde kännas obehagligt upp till 4 timmar...men den infon hade jag av någon anledning lyckas förtränga....*s*.
Det är såå typiskt mig...jag vill inte se eller höra det som låter jobbigt utan lyckas "missa" jobbig info. Tror att det är för att jag är så ivrig på det färdiga resultatet och det som skall hända, att jag glömmer det som faktiskt hände!. Nåväl efter ca 3-4 timmar så lade sig obehaget och huden började kännas mer stram och ansträngd. Men jag är inställd på att det skall ta en vecka innan jag blir snygg, så jag fattar ju att jag kommer att se rätt "ansträngd" ut.  Jag skulle låta huden vara och tvättade INTE av den för kvällen utan strök på en VI PEEL servett som kommer med paketet.. Somnade som en stock och vaknade med spänd förväntan!

Allt är relativt
Ikväll så var det modevisning igen och jag var som vanligt den "största" modellen på catwalken. Och som vanligt så var alla kunder enbart positiva. Men...idag var INTE  jag på mitt allra soligaste humör....sorry to say! Redan när jag kom dit så var jag off...det regnade ute och mitt fixade hår fixade INTE det. Dessutom så kände jag mig trött sliten och "uppsvälld"...brukar dessvärre samla på mig rätt mycket  vätska mellan varven. Det är inte roligt...för dom dagarna som jag gör det då kan jag lägga på mig upp till 3-4 kg! Och 3-4 kg är en hel klädstorlek...och naturligtvis så hade jag en sådan dag i dag också..on top off everything....morr och knorr! Jag som kände att jag var på g att tappa vikt så sent som igår!?
F-n...men istället för att deppa ihop fullständigt bland alla dom andra tjusiga slanka modellerna som plätt lätt gled ner i sina kläder medans jag kämpade med mina kläder som denna vecka var en stl för små. Så försökte jag mitt i eländet att bara garva åt min dåliga hårdag och uppsvullna kropp och tänkte - kom igen nu Bea, tänk positivt..idag är du en stl 42 för två år sedan var du faktiskt en storlek 52 så SLUTA gnäll!! Dra in magen och se glad ut, för ärligt talat i det stora hela vem f-n bryr sig om du är frzzig i håret och är en stl större?? Det finns alltid de som är smalare och har det perfekta håret och det kommer alltid att finnas de som är fetare och har en bad hair day...*s* ..sånt är livet!

RSS 2.0