Formsvacka...noll energi

Nej jag har inte lagt av...jag är "bara" inne i en rejäl formsvacka. Gör bara det jag absolut måste göra...blogga har inte så stor prio just nu. Det har hänt en hel del minst sagt personligt  påfrestande saker. Med allt från ansträngda privata relationer till ett mycket tragiskt dödsfall (självmord)..och det var helt klart otippat. Personen i fråga hade utåt sett ett sk. "framgångsrikt liv". ..bra ekonomi...lönsamt företag....en kärleksfull familj...ett vackert hem...var frisk vältränad "såg bra ut."..ja ni vet..den typ av person som man absolut inte förväntade sig något dylikt ifrån. Vad f-n är det som händer...varför mår så många såå dåligt....har ångest och tycker livet känns värdelöst/meningslöst!? Jag tycker det verkar vara någon slags "global" energi.. eller inbillar jag mig bara för att JAG är sårbar..eller!? Om inte ens min vän klarade av att leva fast han hade det "så bra"..hur skall någon med synbara problem klara att ta sig upp...just nu har jag väldigt svårt att tänka positiva ljusa tankar. Men det kanske inte är så himla konstigt!?

När jag är i den här känslan som jag är i nu...ja då är det här med yta faktiskt inte det minsta intressant. Just nu har jag behov av reflektion..hade jag möjlighet så skulle jag åka till en koja långt upp i lappmarken. Eller drömmen vore att åka till Tibet och bara sitta tyst och meditera med "oförstörda" munkar med rena sinnen typ.... Ja ni ser det svänger rejält...men sånt e livet..och livet det känns inte så där jätte kul just  nu...;(

Naturligt vacker....men...


Makeup av min "guru" Kevyn Aucoin som tyvärr gick bort alltför tidigt.
Men hans verk finns kvar..och är en stor inspirations källa!

Det är allmänt känt att dom flesta vill se så naturligt vackra ut som möjligt. Ingen vill se konstig ut...och skräcken för många är att det skall synas att man har "gjort" något. Fast det lustiga är att om det INTE syns någonting efter ett ingrepp så blir kunden/patienten väldigt besvikna. För man gjorde ju det man gjorde FÖR ATT man ville se fräschare och yngre ut och det "syns ju inte"!? 

Jag har under veckan stått på NK och lag makeup. 9 av 10 säger att dom vill bara ha en naturlig make  up..INTE för mycket....och det är inga problem för så är det. Jag vet redan innan vilka frågor och "farhågor" kunden har. Som makeup artist så har jag som mål att göra min kund nöjd. Jag får ingen kick av att köra min egen grej...typ "det är är det allra senaste.eller detta är såå rätt". Det enda rätta för mig är att kunden känner sig fin och bekväm. När hon säger "wow...oj..vad fin jag blev" Då är jag nöjd...där får jag mitt "kvitto" och min belöning..kicken av att ha "lyft fram" den här kvinnans skönhet och boostat hennes självförtroende är mitt driv och så kul. Men att  lägga en naturligt makeup är betydligt svårare och kräver mer kunskap och teknik än vad många tror. Det kräver mer av mig som makeup artist än att sminka föör mkt! Obs! makeup för mig är något väl lagt och balanserat...men SMINK...usch..det ser kladdigt, slarvigt och ofräscht ut. Här drar jag skillnaden på proffs och amatörer..haha. Kanske bäst att förtydliga att man behöver INTE vara makeup artist för att lägga en snygg make up..bara ha sinne för färg och form. Plus att det också finns sk. proffs som "sminkar" sina kunder så dom ser ut som Clownen Manne..

Men det intressanta är att om jag INTE åstadkommer en förvandling ja då vet jag att hon blir besviken. Hon VILL ha en förändring samtidigt som det INTE får synas. Hmm...ja ni förstår...jag tror att det handlar om en känsla av att vara bekväm mer än någonting annat. Om JAG själv upplever att detta är JAG då är det ok...men om JAG tycker att nääe usch det här känns inte som jag. Då behövs det inte mycket för att man skall uppleva att det ser onaturligt ut..(även om jag "bara" har lagt lite eller knappt har har gjort någon större "förvandling"). Mitt jobb är ju att putsa upp facetterna på diamanten/kvinnan...så hon får skina fullt ut! Allt finns ju redan där...jag kan välja att lyfta fram det (skönheten) eller som i vissa skrämmande fall förstöra den. Här handlar det åter igen om kunskap OCH att känna av kundens behov och önskemål.

Paradoxen är ju att man VILL ha en förändring MEN man vill ha en förändring som man känner sig bekväm med. Likadant är det med plastikoperationer, många vill se yngre och fräschare ut...MEN det FÅR INTE synas..
Om det inte syns så blir dom väldigt besvikna...här har dom betalat och utsatt sig för sveda och värk och så syns det inte!? Min teori är att det är samma sak här. Bara JAG känner mig bekväm och gillar det jag ser DÅ är det ok. Man blir glad om omgivningen uppmärksammar att man ser fräsch ut. Ingen vill att se "konstig eller konstgjord ut. Men ALLA vill vara så fina som bara dom kan vara. Gränsen mellan naturligt fräsch och "för mycket" är inte alltid klockren. Man vill oftast se ut som den "bästa bild som man själv har av sig själv"..om  ni förstår vad jag menar? Man vill fortfarande känna igen sig..MEN ändå se en FÖRVANLING! Eller vad säger ni mina vänner...har jag rätt eller fel!?

NK & Sisley


En riktig kanon creme som gör under..Sisleya dag och natt creme pris 2700 skr
Idag så skall jag vara på NK kosmetik. Efter att ha varit borta ett tag från parfym golvet så är ja nu tillbaka där det började.
Det är rätt så häftigt...jag gick ju där som barn med stora ögon och tittade på dom fina tanterna som stod där bakom diskarna. Mitt allra första "riktiga" beauty jobb var som diskansvarig för kanebo på mitten av 80 talet. Under 90 talet så arbetade jag för ett antal olika kosmetika företag och hade då NK som en av mina nyckelkunder, och nu på "gamla" dar så jag tillbaka på golvet. MEN...inte för vilket märke som helst utan för exklusiva Sisley. Som dessutom har fått en sprillans ny disk just för att det är ett av det lyxiösa skönhetsmärket som ökar mest i Sverige (det är HUR stort som helst i Frankrike, Mellan östern och Ryssland naturligtvis). Dessa marknader är ju minst sagt kräsna när det gäller..precis som La Bea..haha.
Det enda krav jag har haft angående alla "mina" märken som jag har arbetat för är att det skall hålla en extrem hög standard, och har jag bytt så har det ALLTID varit till ett en mer avancerat märke. Så nu är det Sisley...och jag vågar påstå att det inte för närvarande finns ett lika BRETT och avancerat exklusivt märke. La prerie, La mer och Armani kommer strax efter...haha.Nåja det finns säkert delade meningar om den saken...men fakta, siffror och resultat talar sitt tydliga språk.Pst...kan skvallra att detta är en av Drottning Silvias personliga favoriter.
Men säg det inte till någon!

Varför kommer före hur!


Reasons come first - answers come second. Anledningar kommer först och sen kommer svaren. Kort och gott: VARFÖR kommer före HUR. På tydligare svenska: Om man inte vet varför man vill göra en sak, så är det mycket svårare att lära sig hur.

Så sant som det är sagt....man behöver inte ha ALLA svaren för att våga släppa taget, förverkliga en dröm eller ändra på ett destruktivt beteende. Det räcker att du bara vet anledningen till VARFÖR du behöver/vill göra det ena eller andra. Vet du det och går på den känslan/motivationen så lär det lösa sig under resans gång...det gör det alltid när viljan är stark.

Tyvärr så har man/jag en tendens att krångla till det. Jag vill gärna ha ALLA svar i förväg...helst  facit...och eftersom jag inte VET hur det kommer att bli så är det lätt att INTE göra det lilla som skulle kunna förändra till det stora...
Nope...det räcker med en önskan om att vilja förändra och en förnimmelse om HUR jag skulle vilja att det var. Har jag det...och tror på min känsla..inte viker en tum..(även om "kloka" realister säger annat)..så kan jag ge mig f-n på att nycklarna/redskapen kommer under resans gång. "läraren kommer när eleven är redo"...typ..haha!

Om INTE ens JAG tror på mig själv och mina egna drömmar...hur sjutton kan jag då begära att eller ens hoppas att dom skall slå in!? Jag vet att ni säkert har varit med om att ni "bara" råkar stöta på just den där boken, personen eller situationen som var JUST  det ni behövde precis då...(men det är ju en klar fördel att veta vad det ÄR först.) Men vid det tillfällen när man har varit  100 säker på vad det är man vill göra...ja då "out of the blue"...så händer det något. Tanke processen är magisk...men nedrans förrädisk.det är sååå lätt att luras tillbaka i neggo tänk. Men men...skam den som ger sig....för det blir ju som man tänker!

Intresserad av att jobba med skönhet!?

Det är flera som har frågat mig hur man skall gå till väga om man vill arbeta seriöst med beauty. Vad är bäst att börja med...vilken utbildning jag rekommenderar osv.  Det finns väl inget givet svar på den frågan det är väl i allra högsta grad individuellt "Alla vägar leder till Rom"....med det menar jag att OM man vill något riktigt ordentligt så BLIR det så!! Men jag kan ju berätta MIN väg och vad jag personligen rekommenderar.Jag började tidigt att arbeta extra på varuhusens kosmetik avdelning. Jätte bra att ha den erfarenheten och perfekt att ha som extra jobb under tiden man utbilda sig.

Allra först så utbildade jag mig till hudteraput på Elisabeth skolan i Stockholm (1984). Då fanns det inte så många kosmetolog utbildningar, men idag finns det flera bra privata skolor. Utbildningen är  tre terminer lång och innehåller betydligt mycket mer teori än vad många tror. Var beredd på det..du läser anatomi och fysiologi samt flera andra ämnen förutom kosmetologi. Som hudetapeut så arbetar du väldigt lite med makeup...du arbetar främst med hudvård. Det är en väldigt bra bas att ha den kunskapen som du får genom utbildningen, jag är väldigt tacksam för att jag började med att utbilda mig till hudterpeut. Det har bara varit till min fördel i alla mina beauty roller.

I dag finns det flera bra hudteraput utbildningar...men var beredd på att det kostar en slant..men det är det  absolut värt. Tänk även på att du skall leva under tiden du utbildar dig också. Så först är det avgiften på ca 80.000 kr sedan  tillkommer alla levnadskostnader under perioden. Det kan vara tufft att jobba under en heltidsutbildning. Men det går...ALLT GÅR bara man vill. Här är det perfekt att jobba extra på helger på kosmetikavdelningar och parfymerier. St .Eriks gymnasium är avgiftsfri..MEN räkna med att du kanske får söka FLERA gånger innan du kommer in OCH att det är rätt höga intagningspoäng...(alltid så på populära linjer)
Ta prospekt från samtliga skolor, och gör gärna ett personligt besök. Be att få titta runt och känn av hur du blir bemött. Känns det bra så är det bra...om inte...ja då väljer du den skolan som kändes bäst för just DIG! Alla skolor håller en bra nivå och är godkända...och ingen är bättre än den andra. Det finns alltid fördelar och nackdelar med alla utbildningar. Lyssna INTE på skvaller utan lita på ditt eget omdöme!!


Elisabethskolan var min bästa investering i mig själv(både när det gäller tid och pengar) när jag hade bestämt mig för att jobba med skönhet. Senare som "vuxen" kom jag själv till att jobba som lärare här. Det var verkligen en speciell känsla, så kul och jag saknar det mellan varven. Kanske kan tänka mig att...njae vi får se...haha!


Elisabethskolan finns idag i Stockholm och Göteborg där vi på båda platserna arbetar i moderna och effektiva lokaler.

En hudterapeut utbildning på Elisabethskolan leder till skolans egna diplom, även till en internationell Cidesco-examination och till en svensk SHR-examen.
www.elisabethskolan.com


Privatskolan för hudvård och kosmetik. Är också en väldigt bra och välrenomerad skola.
Privatskolan för Hudvård och Spa erbjuder en förstklassig internationell hudterapeututbildning, vilket ger dig möjlighet att arbeta som hudterapeut både i Sverige och utomlands, som anställd eller med egen salong
www.privatskolan-fhk.se

International Beauty School. Utbildar både hud och SPA terpeuter. Här har jag även arbetat som lärare i makeup
International Beauty School of Sweden och Stockholm SPA och Skönhetsvård ligger trevligt belägna vid Kungsholmstorg.
http://www.beautyschool.se/

Gilda skolan
På Gilda Skolan får du både teoretisk och praktisk utbildning vilket gör att skolans elever är eftertraktade bland arbetsgivare i branschen. Teorin behöver du för att lära dig hudens uppbyggnad samt olika sjukdomar och hudproblem. 

http://www.gilda.se/

När det  gäller makeupartist utbildnigar så finns det även här ett flertal som håller hög klass!

Make Up Institute

Makeupartist - sminkör & sminkös
Make Up Institute i Stockholm är en internationell skola som utbildar hårstylister och makeupartister. De är spännande och expansiva yrken, tack vare de mycket varierande arbetsmöjligheter som erbjuds.
http://www.makeupinstitute.com/

 
FACE Stockholm

Make-Up artist, 20 veckor

  

Kurs: 20 veckor, dagtid 9-15
Datum: 12 januari till 29 maj
Huvudansvarig: Tuija Valen
Lärare: Mats Öhlund, Jessica Svensson, Matti Sandin, Mikael Nilsson, Mirja Lindqvist, Celeste De Casa, Beatrice Westlund
Kostnad: 50 000:-
Anmälan: school@facestockholm.se
   
I priset ingår produkter till ett värde av 10 000 kr.


Int Make up center
Intresserad av att utbilda dig till make up-artist? Det är ett unikt konstnärsyrke, traditionellt men samtidigt nyskapande. Behovet av duktiga make up-artister ökar ständigt.

Det professionella make up-artistyrket är spännande, självständigt och erbjuder varierande arbetsmöjligheter- ingen dag är den andra lik. Det stora och växande utbudet av nya Tv-kanaler, reklambyråer, agenturer, Internet och modemagasin gör att det hela tiden skapas nya arbetstillfällen.
http://www.internationalmakeupcenter.se/


Själv så valde jag att åka utomlands (det fanns inga bra makeup artist utbildningar i Sverige då). Skolan hittade jag i engelska Vouge under annonser för beauty education. Skolan jag valde heter London Schooll of  beauty & makeup.  Har du möjlighet att plugga utomlands så rekommenderar jag att du gör det, av flera skäl. Dels så är det ingen större skillnad i kostnad men personligen så tycker jag att du får sååå mycket mer på köpet! Men men...inget är rätt eller fel...vi är alla olika..
                                            

 http://www.lond-est.com/

Jag hoppas att jag har kunnat ge dig en liten vägledning. Googla och kolla upp...det är bara att söka på det som intresserar dig. Är det Beauty and fashion make up som intresserar dig (det är min specialitet) eller vill du jobba med film, teater (maskering, perukmakeri eller lära dig special effekter..!?) Det finns massor med inriktningar, en del vill ha allt andra bara vissa delar...men det är inga problem du kan ta enstaka kurser eller hela paket. Jag valde beauty and fashion för jag är BARA intresserad av att göra människor snygga...haha.

 

Skönhetsintresserad...ja det kan man lugnt säga!

Här är min kosmetiska karriär och bakgrund. Obs! det saknas några brands...
Samtliga av dessa märken nedan har jag arbetat för i olika roller genom åren (30). Som kosmetolog på salong för vissa. som säljare för ett antal, produktchef för några andra, försäljningschef för en del och utbildare för ett gäng..osv...osv


Några av mina yrkes titlar inom beauty genom åren.

Säljare
Kosmetolog
Color consultant
Image consultant
Makeup artist
 Stylist
Beauty consultant
Utbildnings ansv
Produktchef
Försäljningschef
Skönhetsredaktör


Det finns nog inte något inom skönhethets branschen som jag INTE har arbetat med känns det som!?
Jag började med hemförsäljning som tonåring, avon, oriflame ni vet. Stod på varuhus och "demade" nya dofter, stått som säljare på parfymerier, varuhus NK, PUB, Åhléns, Utbildade mig till kosmetolog/hudteraput och arbetade på salong (har haft 6 st egna genom åren).
Varit utbildare och make-up artist för x antal märken. Arbetat som inköpare, fältsäljare, som lärare på Elisabeth skolan och International Beauty school. Varit Pr och marknadsansvarig. Jag har  gjort 100 tals behandlingar, lagt 1000 tals make uper(gör fortfarande) sålt, köpt, utbildat, marknadsfört, stylat, skrivit om skönhet (gör fortfarande)..U name it!!!Jag har "bara" två saker kvar på min "to do list"...att skapa mina egna produkter och skriva en avhandling om skönhet/skönhetshistoria ...men det är lugnt...räknar med att jag har 20 år till på mig att genomföra det jag förutsatt mig.
Jag är självklart även hyfsat utbildad inom området..har ett 30 tal dipl.kurser och ett ANTAL mindre utbildn/kurser inom hudvård,kosmetik och parfym. I
dag vågar jag titulera mig skönhetsspecialist....ja för jag VET att jag har på fötterna och DET är viktigt. Hatar när man "ståtar i lånta fjädrar"...haha
Beauty & fashion ÄR mitt stora intresse och det har kommit att bli min livsstil....and I LOVE it!
Återkommer även med en "liten" rapport om min bakgrund och erfarenhet från modebranschen
.


Bukplastik

Många är ni som har uppmärksammat inslaget om mig i Aftonbladet. Jag tackar för alla gulliga och vänliga brev/mail..och ber om ursäkt att jag inte har haft möjlighet att svara alla som funderar på att eventuellt göra en gastric bypas eller behöver bli av med er överskottshud. Så för alla er som undrar vart jag tycker att ni skall vända er så säger jag bara Akademikliniken!  Varför...jo för du blir vänligt och respektfullt bemött..dom har en kunskap erfarenhet och expertis som få andra har när det gäller!  Den bredd och stöd som man/du behöver från rådgivning, dietist.,överviktskirurgi(om det är det du behöver) till rekonstruktiv och rena kosmetiska sk. skönhetsoperationer/ingrepp.  Jag VET att det är såå viktigt att man hamnar RÄTT från början för annars kan det minst sagt bli knepeigt!
Mitt mision in life är att hjälpa mina bröder och medsystrar att få en ett normalt förhållande till sin kropp!
För mig tog det alldeles fööör lång tid!
Men nu så...;)

Se även länk nedan under arkiv. Bilder på mig före och efter finner du också i mitt arkiv.
Fortsätt gärna att fråga mig och berätta om ERA erfarenheter.
Jag återkommer med fler bilder när jag har läkt klart!
Stor kram/Bea


Utvidga din doft-garderob


Inspire heter Christina Auguileras nya
Söt  femenin delikat som
lämnar ett kraftfullt intryck precis som Christina Aguilera själv
Edp 50 ml 349 krReplay edt for her är en sprudlande frestande fruktig (äpple) doft med bohemisk attityd/känsla
60 ml 349 kr


Lancome Magnefique är en mycket fräsch kryddig senuell doft

Enligt Lancomes förhandsinformation skulle Magnifique doftmässigt associera till färgen röd. Parfymens skapare är radarparet från Firmenich, Olivier Cresp och Jacques Cavallier. De två herrarna står också bakom bästsäljare som Elle (YSL), Fuel for Life (Diesel), Midnight Poison (Christian Dior) och Nina (Nina Ricci).Gammal klassiker i ny tappning!  Chanel No 5 har fått en värdig uppföljare, en ung fräsch kusin.
Nya eau premiére har samma grund av rosor, jasmin, iris och sandelträ men är både mjukare och lättare än orginalet.  Chanel no 5 premiére 75 ml 940 kr


Då var det dags igen...Jag har skrivit om det tidigare och lär säkert återkomma till det vid fler tillfällen.  Det  jag pratar om är den sk. ketchupeffekten ALLT kommer på en gång!  Ni vet hur det kan vara....ibland så känns det som man flyttar betongblock. Det är tungt segt..allt strular...förseningar.. och hela köret. Man söker någon men lyckas aldrig få tag på personen. Man är antingen för tidig eller för sen...timingen finns inte helt enkelt.

Men så en dag så bara lossnar det! Du lyckas nå alla dem du vill nå eller ännu bättre de du har väntat på eller dem du har sökt söker upp dig!  Och ofta samtidigt...det är precis som någon universell "Bea" energi. ALLA lyckas komma på samtidigt att.."ja just det ...den dära Bea...hmm...hon kanske inte är så tokig ändå...vi kanske skulle.."  Resultat är att alla mina projekt idéer tankar och önskemål blandas i någon slags energi variant av en "enarmad bandit "och i stället för att man "drar" en vinst så bara plingar det till och det blir  full jackpot!

Ja så känns det nu..för nu ÄNTLIGEN händer allt det som jag har jobbat på huuuuuuuuuur länge som helst!

Bea om "blogg och fett kriget"


.

Några korta "onödigt" nödvändiga inlägg att dryfta...hehe.

Gynning/Rosing ja den stora nyheten har väl inte undgått någon!? Om det har det så känner jag mig skyldig att uppdatera er. Linda Rosing skall tydligen ha setts med Carolina Gynnings
"left over" (hennes egna ord) Andreas Kleerup. Rosing kontrar med att Gynninga minsann är Andreas Kleerups "left over" han har tydligen dumpat henne och inte tvärtom (enligt Rosing)Damerna skriver nämligen om detta på sina respektive bloggar.

Men mitt herrskap det som fascinerar mig här är att VEM är denna Andreas Kleerup. Vem är mannen som har hamnat i en cat fight mellan två babes!? Inte nog med att han har haft ihop det med min favvo Gynning. Nää innan henne var han tillsammans med bedårande söta och vår senaste stora export till supermodell ligan Elsa Hosk! Jag bara undrar VAD har den mannen?
Det måste vara något alldeles speciellt...charm intelligens begåvad,"hypad", kreativ, genialisk eller what!?  (Ja jag vet att han är musikaliskt begåvad och har gjort mycket bra tillsammans med Robbyn bl.a...men ändå!?) Eller är det bara så att vi vill HA det som våra "konkurrenter" har eller är det "bara" en tillfällighet att dessa vackra damer har fallit för just honom!? Ja jag kan inte låta bli att fundera över detta och bara gratulera Kleerup till what ever it is....så tycks det uppenbarligen funka...haha! 


Andreas Kleerup himself


Elsa Hosk super het supermodel som bara blir större och större


underskön, trendig, klassik, sockersöt, fräsch, oförstörd,sexig och STEKHET! 

Angående fettkriget så säger jag bara att FETT löser FETT.
M.a.o ÄT MERA  fett (rätt fätt)!
fleromättat och mättat men skippa det härdade hårda kostgjorda fettet. Vill jag vara säker på att jag skall gå ner ivikt så skippar jag kolhydraterna och satsar på en proteinrik diet..(bacon ägg). Om jag äter kolhydrater så äter jag LÅNGSAMMA sådana som t.ex fullkornspasta! Snälla gamla förlegade proffesorer kom igen det är 2008 och man/jag omvärlden vet med säkerhet att GI funkar!!! Dag att läsa på lite kanske...haha ni skall ju föreställa ha koll och veta MER än vad jag och mina kostrådgivare har!?

 

Vår höst 07 & 08Oktober 2008

Här syns det stor skillnad det ser t.o.m jag!
Här ovan är vår och höst i år 08

Ja en riktig rullta var jag våren 07 och då har jag ändå gått ner en 25 kg på den övre raden.
 Nedan så är det höst och det skiljer väl en 10-15 kg mellan våren och hösten.
Från hösten 07 till hösten 08 så skiljer det inte så mycket men en sisådär 10 kg är det allt ändå!

Nov 06 start "go o gald so kexchochlad"..(133 kg) men jag saknar mina runda kinder..haha, & aug 08

Oktober 08 , - 5 kg minus sedan aug, nu har jag "bara" 5kg KVAR!
Men jag har ingen brådska räknar med att det är borta till nästa sommar..jag går inte ner så mycket nu max 0,5 kg i månadeni, men vissa månader  kan det "smälla" till och jag rasar ett helt kg! Men mer än så är det inte nu. För ju närmre min naturligare vikt (där jag var när jag innan jag började joja upp o ner) jag kommer desto saktare går det. Men det är ju precis så som det skall vara eller hur!?
är 176 cm och skall ligga mellan 66-72 kg


Äpplet faller inte långt från trädet!Nu skall jag berätta lite om min pappa Emanuel Renner.
Född 1926 i Freetown i Sierra Leone växte upp i Ghana
 (rymde med en lastbåt som 13 åring för att slippa boarding school)
Båten tog honom till U.K (London) där stannade han i 12 år för att sedan ta sig till Tyskland (snacka att göra det svårt för sig). För att sedan ta sig till Danmark och sedan vidare till Sverige på tidiga 50 talet! Nää på den tiden fanns det inte på kartan att Barak Obama skulle kunna bli president. Han gifter sig med en vit kvinna (inte accepterat folk var riktigt grymma) men hyfsat snälla mot oss barn för vi var ju såå söta.

Härom kvällen så slog det mig (efter mitt blogg inlägg) att jag kanske skulle ta och ringa min gamla pappa.
Han bor i Montreal/Canada sedan många år, han flyttade när jag var 9 år, (mina föräldrar skildes när jag var 2).

Jag hade räknat med en uppläxning över att jag inte hör av mig oftare. Men ack vad jag bedrog mig...han var glad som en lärka och pratade på 190 (fick inte en syl i vädret...hm...). Min pappa är 82 år och en mycket karismatisk och energisk (njae han har väl lugnat ner sig liiite pga av ålder men..)

Han är väldigt allmänbildad och vetgirig och tog sitt data körkort (som det hette då) när han var 75 år.
- Beatrice you have to keep up with time and always always be in progress for as long as you live!
Kunde inte ha sagt det bättre själv...haha

- För annars så har du inte en chans....
Han talar 7 språk (svenska, eng, tyska, franska, spanska och ryska) och nu på äldre dar så har han en tendens att blanda ett par tre stycken och det kan man väl ha överseende med. Här spricker det...jag har inte den disciplinen pratar bara 3 själv. MEN mina barn är det...(där har det hoppat över en generation)

Han har överlevt malaria som barn(miste flera syskon och sin mor). Han har haft cancer (prostata), hjärtinfarkt (by pas/opererad). Han HAR diabetes, reumatism, artros, högt blodtryck, hjärtfel, grå starr (nyligen opererad) .
Ni ser varför jag var tvungen att göra något åt min hälsa och vikt..jag hade högt blodtryck, ledbesvär och låg på gränsen till diabetes.

Han berättade förnärmat att hans läkare hade föreslagit att han kanske borde överväga att flytta till ett äldre boende!
- Kan du tänka dig mig bland en massa gamla sjuka människor...noway over my dead body!
Men pappa försökte jag...du ÄR gammal och du ÄR inte 100% frisk.
No no no...ALLA säger att jag ser MYCKET yngre ut det är inte EN människa som kan tro att jag är 82.
Hm....fåfäng in i det sista och vill inte omge sig med andra som eventuellt skulle kunna "dra ner" honom
samt en tendens att överdriva en smula...

- Du vet Beatrice jag skulle inte stå ut med en massa människor omkring mig.
Extremt social när HAN vill men annars en riktig ensamvarg med en enorm integritet....hm..

- Jag har alltid klarat mig själv och det gör jag fortfarande basta!
Stolt självständig och dör hellre än ber om hjälp.

Men varför kan du inte ha någon som kommer hem och hjäler dig hemma då?
- Med vadå? (min pappa är en näst intill patologisk pedant) INTE en enda pryl som Inte är på sin plats. Rena blanka ytor och blankpolerade golv...han städar jämt!
Hm...kanske inte är såå ordningsam men jag hatar när det är stökigt..haha

Men vore det inte trevligt  lite damsällskap försökte jag (min pappa är en riktig ladies man)
- No no.. herregud (det säger han i var och varannan mening, på eng, fra, eller som här svenska) det är ju bara en massa gamla kärringar!!
Ehh men..

Han har alltid ansett sig vara Guds gåva till kvinnan (och ett stort självförtroende är ju attraktivt)
Njae jag kan ju vara rätt så charmig när jag sätter den sidan till...haha
Jag minns sist han var här (5 år sedan) så flörtade han ogenerat med alla vackra damer han såg (betydligt yngre). Som hans dotter så blev jag irriterad och sa men snälla rara. - Beatrice kvinnor tycker om mogna män. 
Njae...men inte övermogna fräste jag.  Han bara skrattade...ni vet som den tecknade tomten i tomteverkstan på julafton som får ett flygplan i munnen.
 
- Du låter precis som din mamma, hon var en fantastisk kvinna och den enda som jag verkligen har älskat. Om hon "bara" inte hade varit så svartsjuk så hade vi aldrig skilt oss.(Han hade ett antal kvinnoaffärer under deras äktenskap)Men det förstår Du väl att det är oacceptabelt det finns väl ingen vettig kvinna som skulle acceptera det trots att hon var "såå älskad" sa jag!? -Ha ha..(jultomten)..Beatrice vad skall jag säga sa han och slog ut med armarna, jag är MAN och världen är FULL av vackra kvinnor!

Suck ...ja vad svarar man på det, han,är som ett stort barn!
Otrogen har jag aldrig varit, men jag är extremt flörtig och jag brukar säga till mina väninnor "men världen är full av fantastiska män"...hmm. Och mååånga skulle säkert säga att "Bea ja hon blir aldrig vuxen"

Bara att konstatera att jag är min faders dotter, jag inte bara ser ut som honom jag ÄR som honom också!


-
.Hur blev det!?

Dag 4 med min kemiska peeling och 5 veckor senare (idag). Visserligen med ögonmakeup, rouge och läppglans men absolut ingen foundation!

Yepp jag kan tänka mig att utsätta mig för detta igen om och när det behövs...huden lär utsättas för fler påfrestningar (väder, vind, miljö & åldrande) även om jag vårdar den ömt....;) Bra resultat betänk att jag är sjuk och rätt krasslig och ändå så ser huden fräsch ut (men lite svullen runt höger öga) Man brukar säga att det syns på huden hur du mår..i mitt fall stämmer det inte för jag mår verkligen inge bra. Men fåfäng som jag är så är det inget som stör mig...haha


Minne som en guldfisk...

Alla har säkert varit med om att man reser på sig ur soffan för att gå ut i köket och hämta eller fixa något. Men väl där så kliar man sig i huvudet och undrar va i helsike var det nu jag skulle göra? Nåväl det är väl inte så farligt kan man tycka förutsatt att det bara händer ibland!
Till min fasa så har jag upptäkt att det händer vääldig ofta nu för tiden. Inte bara det...helt plötsligt så är det helt tomt, jag vet knappt vad jag är eller heter. Tidigare har jag skämtat om att jag kanske har Alzheimer "light"...men det är verkligen inget att skämta om. Jag börjar nästan tro att jag ligger i riskzonen...eller så kanske det också är en efter dyning av min gastric bypas/magsäcksförminskning. Jag har ju problem med att ta upp näring och jag märker klara koncentrations svårigheter. Va fasen jag har ju varit skarp som en örn (kontrollfreak som jag är...eller har varit...ehh). Jag har varit känd för att komma ihåg en massa  "väsentliga" oväsentligheter. Nu kommer jag knappt ihåg mitt eget telefon nummer ...skrämmande faktiskt! Måste skriva lappar om ALLT annars är det kört!
Jag läste en insändare angående min intervju i Aftonbladet. Det var en klok observant person som ville informera om att en annan bieffekt vid gastric bypas är kroppens oförmåga att ta upp medicin och att man reagerar annorlunda och blir känsligare eftersom magsäcken är mindre och upptagningen är annorlunda. Ja jag kanske uttrycker eller har uppfattat det fel. Men det låter rätt vettigt för faktum är att jag reagerar annorlunda på mediciner effekten kommer snabbare och känns större. En treo kan nästan slå ut mig..eller alkohol t.ex nu dricker ju jag inte speciellt mycket. Men om jag tar ett glas vin till maten så känner jag mig nästan berusad och blir yr i huvudet och då menar jag ETT glas..haha.

Måste ta och kolla upp det här lite närmare..

Viggo Mortensen

Köper jag ALLA dagar i veckan...good guy bad guy det spelar ingen roll. Im all yours Viggo!

Skurken Viggo

Eller svärmorsdrömmen det spelar ingen roll jag köper
Dig RAKT av...för jag är inte kinkig..haha

Kolla käklinejen...här snackar vi benstruktur och
beautycode.


kommetarer överflödiga!

Ehh....suck!!

ögongodis/manlig fägring a la Bea

Pierce Brosnan så sympatisk och så snygg. Plus poäng för att han har en riktig kvinna o ingen anorektisk sparv!


Brad Pitt...ja vad skall man säga...kaka söker maka (anorektisk sparv eller!?)


Daniel Craig en riktig man en handyman!

Mmm Mads Mikkelsen med fru..också en som lyckats hålla sig till samma fru under många år. Beundransvärt  i den branschen!

Sveriges hunk nr 1 Mikael Persbrandt, inte tvålfager men han har DET!!
Den BLICKEN!!

Apropå tvålfager Jude Law...Barbie sorry jag menar Ken snygg..nästan lite föör fager.

Sveriges latino lover snygga Rafeael Edholm...som dessutom verkar vara en riktig raring!

Som ni vet så föredrar jag män i min egen ålder men det finns "vissa"
undantag Alexander Skarsgård är en "ungtupp" men...

med stor potential Pappa Stellan är riktigt cool snubbe tycker jag.

Det tog ett bra tag innan jag förstod Ernst Kirchsteigers tjuskraft. Men när jag sprang på honom för inte så länge sedan så gjorde jag en tvärnit!
Han är verkligen en riktigt stilig karl...MYCKET snyggare live!!


Owen Wilson är inte heller bildsnygg men är nog en av det allra charmigaste killarna på vita duken.
Med det leendet och den utsrålningen så kan man se ut som quasimodo. Nej jag säger inte att han gör det, men...äsch ni förstår vad jag menar och jag tycker han är väldig söt om man nu kan säga det om en man!?

Viggo Mortensen....Min absoluta favorit i alla kategorier!
Han är så speciell att han får ett eget inlägg.


Jag har några andra som står högt på min önskelista. Men jag måste nog ligga lite lågt så att jag inte skrämmer dom "små liven"..haha
Självkänsla V/S självförtroende


Att det är en väsentlig skillnad på självkänsla och självförtroende det vet det flesta. Även om det ibland är svårt att veta vad som är vad. Personligen är jag minst sagt en självsäker kvinna men med NOLL självkänsla yes det är sant! Jag kämpar daglig dags med att värdera mig själv enbart som den jag är och inte med vad jag GÖR. För det är här mitt stora problem ligger...jag är kaxig och stursk som få när det gäller mitt kunnande. Jag räds inte det minsta att säga att jag KAN det här och att jag VET att jag är duktig på mina områden (skönhet, kosmetik,hudvård, parfym och styling). Det kan vara väldigt provocerande att säga att man vet att man är bra på något. Framför allt så är det väldigt osvenskt...men det kanske är mina afrikanska gener som gör sig gällande här vad vet jag...haha

Att sälja och företräda en produkt/företag har alltid varit något som jag är bra på (förutsatt) att det ligger inom mitt kompetensområde. Men att "bara" sälja Bea som privat person är f-n inte lätt. Många som inte känner mig tror att jag är en person med huur mycket självförtroende som helst och"till Bea kan man säga vad som helst för hon är tuff".
FEL så fel någon blödigare och känsligare person än mig får man leta efter. Minsta lilla kritik eller negativa kommentar kan få mig ur spel  i flera dagar. Visst jag kan vara kaxig, men jag är aldrig medvetet elak och det är också en förbaskad skillnad. Mitt "mission in life" är att lyfta och promota andra. Kan jag få någon att må bra och känna sig nöjd med sig själv, ja då är jag nöjd det är mitt kvitto på att jag kan mitt jobb och är en schyst med-människa. Men hur ofta tror ni att någon har lyft upp mig...eh eh..ja inte är det ofta. Snarare tvärtom "hon tror ju att hon är något" ...."vilket självkänsla du verkar ha!?" "Du behöver komma ner på jorden"...eh komma ner...mitt stora problem är ju för f-n att jag INTE ens vet hur man LYFTER!?

Nope mina vänner det är ju det som ÄR problemet jag har ju INTE det, dvs självkänsla alltså!  Däremot så har jag självförtroende! Så det är ju inte för intet som jag har behov av bekräftelse och söker mig till forum där jag syns. Även fast jag vet att det inte kommer att leda till att min självkänsla blir bättre. Dessutom så retar man upp x-antal människor som tycker att "det var väl märkligt att den där jäkla människan dyker upp överallt". Många människor tror ju att bara jag syns så ÄR jag någon,,,,fel fel fel självkänslan ökar knappast av att du utsätter dig för detta!! Är Du inte en trygg person från början så lär Du knappast bli tryggare för att Du sticker ut och "märks".Men jag ser det som ren terapi..och det som inte dödar det härdar...haha. Ja gott folk det är inte lätt att vara människa och vem har sagt att det skall vara det.  Ju äldre jag blir desto tydligare blir det att den jag är inte alltid är lika med den som syns och märks!? Men jag är fortfarande förbaskat duktig på det jag GÖR...haha !!

Så här står det i Wikipedia

Självförtroende är individens tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan röra sig om arbete, skola eller sociala sammanhang. Självförtroendet kan variera från dag till dag och det kan höjas genom bekräftelse utifrån, eller tillfälligt höjas under exempel alkoholpåverkan. Självförtroendet kan snabbt tränas upp. Många blandar ihop begreppet med självkänsla, som är något helt annat.


Självkänsla är egenskapen att uppleva sig själv som kompetent att klara av livets grundläggande utmaningar samt förtjänt av framgång och välmående.

En sorts självkärlek som gör att du inte "vacklar" om du får kritik. Självkänsla anses av många hänga ihop med om man som barn fått uppleva kärlek eller inte.

Jag skall inte trötta er med några "tycka synd om/offer" historier. Men man behöver ju inte direkt vara någon raketforskare för att förstå att min bardom var allt annat än trygg och kärleksfull. Så folks vill ni att era barn skall ha BÅDE självförtroende och självkänsla se då till att ge dem MYCKET kärlek (det är det enda som man aldrig kan ge eller få för mkt av) och trygghet också naturligtvis. Ni vet barn gör inte som föräldrarna säger barn gör som föräldrarna gör. Tyvärr så har jag kommit på mig själv med att upprepa mina föräldrars något "omogna och korkade" beteende (usch..det är ju rena skräcken !) So sorry mina älskade barn...det enda jag kan säga till mitt försvar är att det är svårt att förmedla något man inte känner till Jag kan bara be er allra ödmjukast om ursäkt och hoppas att ni ändå har en bättre självkänsla än vad er självsäkra mamma har. Love u all!!


Skrämmande att inse att man har blivit så som man ABSOLUT inte ville bli, nämnligen precis som sina föräldarar!

En kvinnas doft...eller två eller tre...


I'm a perfume addict
Ja bl.a annat kanske jag skall säga det är ju rätt många saker som jag har ett näst intill patologiskt beroende till. Men bortsett från accessoarer (speciellt väskor och solglasögon) och godis så måste jag nog säga att parfymer är något som är starkt förknippat med La Bea. Mitt allra starkaste första parfym minne var en av min mammas tjusiga väninnor tant Siv..(hon kanske inte var sååå tjusig) men i mina 5 års ögon så var hon rena rama Grace Kelly...blond med vällagt hår (hon hade stående tid varje vecka hos frissan det hade min mamma med så var det på 60 talet)alltid markerad midja, scarves, handskar OCH parfym. Men inte vilken parfym som helst utan Shalimar från Gurlain. Mmm...den luktade godis och vanilj, jag minns så väl när hon satte en droppe bakom mina bruna små öron. Beatrice när du blir stor nog DÅ skall du få en alldeles egen Shalimar. Tyvärr så hann hon gå bort innan jag blev "stor" men än idag så är det en av mina favoriter. Kanske en tant doft i mångas ögon och man/jag kan lätt associera den med glada permanentade pensionärer som köpte den i parti och minut i taxfree butiken på Arlanda där jag arbetade under 80 och 90 talet. Nej söndersolade pantertanter med pergamentliknande turkos ögonskugga och orange läppar på väg till Kanarieöarna har INTE lyckas förstöra min känsla för Shalimar.


Shalimar från anrika parfymhuset Gurlain skapad 1925. Som "stor"/vuxen har jag haft det stora nöjet att besöka Guralain i Paris det skulle tant Siv ha gillat...(men hon vet nog och ler i sin himmel)

En annan Favvo som jag ständigt återkommer till är parfymernas parfym Chanel no 5


Chanel no 5 skapad 1921 av den legendariska
modeskaparen Gabrielle "Coco" Chanel
Har även här besökt doft och skönhetsimperiet Chanel. Har jag ett roligt jobb eller har jag...haha

När Obsessions lanserades var jag alldeles lyrisk (fick ett prov av en flygvärdinna). Wow kunde det bli bättre än så här!? Köpte den på Harrods 1988 flög enbart ditt för att köpa den. Nja det är inte så flott som det låter jag var SAS anställd och flög för 150 spänn inom Europa, så då kunde man kosta på sig sådana utflykter

Obssesion by Calvin Kline

1994 så var i Paris (trettiåttonde gången) jag arbetade då för Franska multi företaget Sanofi och var exclusive consultant som det så tjusigt stod i mitt kontrakt för Y.S.L, Oscar de La renta (två herrar som jag för övrigt också har haft det stora nöjet att träffa personligen) Nina Ricci och exclusiva Van Cleef and Arpels. Jag satt på en posh restaurang med mina Franska chefer när en elegant fransyska svassade förbi....mmm...sa jag....fyy sa dom. Hon efterlämnade nämnligen ett underbar "doftmoln". Jag blev helt tokig VAD var det för doft något liknande hade jag aldrig känt. - Mon dieu Beatrice! sa min franske extremt fjollige chef och slog sig för pannan. "I thought you had class darling..its Thierry Mygler and its sooo cheap". Det spelar ingen jävla roll sa jag DEN SKALL JAG HA! Njae jag svor nog inte högt men jag tänkte det...ha ha. 2 år senare så arbetade jag som exclusive consultat för just Thierry Mygler...ser något samband här eller...


Thierry Mygler Angel kom 1994 den först doften som nästan bara innehöll ingredienser som man kan äta. vanilj, choklad, honung, karamell, kola och frukt .mm

Min ABSOLUTA favorit idag är Fendi Palazzo

Fendi lanserades med buller och bång hösten 2007 och anses redan vara en doftklassiker, med ALL rätt!!
Elegant, sofistikerad en riktig juvel...men en doft i den här klassen kräver total finish av sin bärarinna..annars är det helgerån!!

Samtliga Bea dofter har vissa gemensamma ingredienser, vanilj, ambra, mysk, jamin, sandelträ och patchouli
Nedan ser några andra dofter som ingår i min doftgarderob.

Prada (patchouli), Armani Prive( Jasmin), Gucci  by gucci, Dior Hypnotic Poison (vanilj), Dior Addict( bra namn )

L instant Gurlain, Lanvin arpége, Insolence Gurlain, Dolce Gabbana the one, Clean (orginal)
Det finns nååågra till ha ha...men va sjutton skall ju blogga och inte skriva en avhandling...inte ännu i allafall.

Samtliga dessa innehåler en eller oftast flera av mina favorit ingridienser, det finn sn röd tråd så att säga.. Men alla har sin egna specifika karaktär. Som den doftaddict jag är så skulle jag ALDRIG drömma om att bära en edt endast edp eller ren parfym står på mina hyllor. Det handlar om kvalitet..(mitt parfym intresse och kunnande gör ju sitt till). Här är jag som värsta vinkännaren endast det bästa är gott nog...det är skillnad på vin och vin  (det behöver inte alltid vara det dyraste även om det ofta är så)

Mina favvodofter ligger i 9 fall av 10 i dessa två doftfamiljer nedan.

1.
Blommigt orientaliska parfymer, s.k "florientaler"
Fruktig eller kryddig toppnot, botten är torr och träig eller söt och ofta pudrig av t.ex ambra. 
 
2.
Orientaliska parfymer
 Toppnot vanligen av citrus, bas av ambra eller vanilj. botten kan vara mysk eller någon krydda.

Hm...kanske tur man är singel för det är rätt så fullt på hyllorna..ha ha
Håller precis på med ett doftjobb för en tidning..så jag är en värre doftfreak än någonsin. Har ett gäng Nya dofter att upptäcka och jag misstänker att jag "åker dit" på en eller flera. Men min förkylning gör inte mitt uppdrag särskilllt lätt så därför kan jag ta mig tid att göra något annat...blogga t.ex haha

14 dagar är vad som krävs!

Njae jag vet inte om 14 dagar räcker för den här "damen" att gå från skräcködla till puma!?

Men för mig (och dom flesta andra) så är det precis den tiden det tar att shapa till sig/mig eller att sunka ner mig. Just nu är jag i allt annat än i toppform och nere i en riktig formsvacka...nyss hemkommen från vårdcentralen och med en penicillinkur i nypan. Det är helt otroligt att man/jag kan skifta så snabbt i sitt utseende, ja visst okej jag är sjuk. Men att ansiktsdragen kan förändras så drastiskt "bara" p.g.a att jag har bakterier i kroppen. För en vecka sedan så hade jag trots min förbannade huvudvärk en hyfsad "fin" period. Jag såg utvilad ut (med smink) och med lite masker så kunde jag få bort den allra värsta svullnaden. Ja är man skönhetsspecialist så vore det trist om jag INTE kunde det. Men i dag....snälla nån...ingen mask i världen kan få ordning på detta ansikte. Skulle jag ens försöka att lägga make-up så skulle huden "äta"upp den. Den gör det när man inte mår bra...eller under andra omständigheter som under mens osv. Det är inte många som vet det men det ÄR verkligen ett faktum att huden har en tendens att absorbera make-up när man är i obalans. Nåja det var en passus och i ärlighetens namn så känner jag inte direkt för att sminka upp mig heller just nu. Nää jag vill bara krypa ner under täcket iklädd pyjamas OCH raggsockor, Jag fryser nämligen som en nakenhund mellan  varven för att i nästa sekund svettas som en gris...yes jag har feber 39,3 ..


En snorig svullen och mycket hängig och orepresentativ Bea.
Men vänta bara 14 dagar så...haha

Men det var inte det jag skulle prata om utan att jag vet att det tar mig exakt 14 dagar att komma igen i fysisk fräsch form. Lägger jag om kost motionerar och sover som jag skall så är det en major diffrens bara på den korta tiden. Jag får bättre hållning, hud och jag kan tappa en 3-4 kg (fett inte vätska). Det syns på ansiktsdragen och jag är inne i en schyst form. MEN det tar också bara 14 dagar att TAPPA formen (det märks att man är äldre...suck). Slarv med kost sömn och motion märks tydligt och jag är INTE till min fördel. Det finns inga makeup eller styling kurer i världen som hjälper. Nope så fort jag piggnar på mig så är det bara att ge sig ut i motionsspåret kasta ut "tröst" maten...(jag är ju sjuk och vill ha glass...sa hon ynkligt). Rutiner och disciplin är mina ledord...inte just nu för nu vill jag bara vara precis så ful som jag känner mig, men om en vecka kanske är det dags igen..hehe..

Oups...det var känsligt!

Mitt tidigare inlägg nedan "vad hände med romantiken" var tydligen ett mycket känsligt ämne. Min tanke var inte att uppröra utan snarare att belysa hur JAG känner och upplever det. Men det är ju det som är meningen med en blogg eller hur!?Jag är ju en person som har en förmåga att dyka upp både här och där. Sedan snart två år så syns jag i TV i en reklam för mötesplatsen, och just nu så pågår en annons kampanj för spraydate som jag också är med i. När det gäller nätdejtning så tror och vet att det finns massor av seriösa människor som ärligt och uppriktigt är med i syfte att träffa en potentiell partner.

Jag tillhör själv pionjärerna när det gäller nätdejtning. Första gången som jag gick med var redan 2002 och då var det väldigt suspekt....det var bara "loosers och galningar "som var med. Många sade till mig men Du behöver väl inte söka på nätet Du kan väl träffa ngn ute på krogen och i bekantskapskretsen!? Men jag stod på mig och hävdade bestämt att detta var så seriöst...man lär känna varandra först innan man ses osv osv.
Och jag måste säga att jag blev förvånad över att det fanns sådana BRA killar på nätet. Deras argument att vara där var densamma som mina. Man var trött på krogen och köttmarknaden osv. Jag har mött flera schysta män på det viset men sedan att det inte funkar det är en annan story....ha ha..

Under flera år var jag borta från dessa sider. Men i och med att jag nu syns i olika reklamsammanhang så är jag med igen. MEN det som slår mig nu är att det är en sådan skillnad nu idag mot var det var för 5-6 år sedan. Det är ju för fasen VÄRRE där än på krogen!? Tillgängligheten gör ju att man måste inte anstränga sig, knappt skriva några meningar. Äsch varför skall man det!? Om inte han eller hon nappar direkt på inviterna så vad gör det,det finns ju alltid någon annan som gör det eller!? Jag är som sagt med på dessa två..väldigt passiv måste jag säga. En av anledningen till det är just det att det ÄR så himla nonchigt och extremt ytligt. Många män har blivit riktigt provocerande av att jag INTE svarar eller nappar på deras i mitt tycke mycket plumpa inviter. Så igår så skrev jag på min profilsida att dom skulle läsa mitt senaste blogginlägg. OH MY GOOD det tog hus i helsike. Det var två reaktioner, förvånansvärt många höll med mig, men några blev riktigt förbannade och tyckte att jag hade extrema och orealistiska"krav"...hm...och jag som bara ville ha gammal hederlig uppvaktning.

Vad hände med romantiken!?


Jag är en obotlig romantiker som uppskattar gammal hederlig uppvaktning Men jag kan inte låta bli att undra om jag tillhör ett utdöende släkte som lever på lånad tid. Är det bara jag som tycker att allt  bara verkar handla om sex, gränsförtjskutningar till ren porr!? Ja jag kanske är gammalmodig och stock-konservativ men jag VILL inte se och veta ALLT vad ALLA kan tänkas göra eller har gjort i sängen! Snälla rara jag har fantasi nog...jag vill inte veta att kändisar och vanligt folk är hämningslösa och ägnar sig åt den ena eller det andra. Att dom minsann INTE har några spärrar utan att  avancerad sex och porr är fullständigt naturligt. - Det är väl underbart att ungdomar tidigt får lära sig att "ta för sig"  -  Män har i alla tider haft den "förmånen" det vär väl bra att även tjejer får/kan göra det!   

Hmm...jag är självklart för jämlikhet men jag tycker att det konstigt att se det som en utveckling att vi kvinnor också kan bete oss som svin och bara "ta för oss". Tror inte äns män gillar att känna sig som "good pies of meat" ALLA vill  väl bli åtrådda för sin EGEN skull! - Jag är en "fri" kvinna som älskar "busa" är något man ofta kan se på dejting sajterna. Ursäkta mig "busa" hallå skall det vara charmigt eller någon slags illa "dold" kod ...ALLA fattar vad det står för!! Lika töntigt som carpe diem..har folk ingen fanatsi måste man köra med med gamla floskler. Jag tycker naturligtvis att innebörden av carpe diem är helt rättt. men finns det någon mer ut tjatad "nätslogan"?Tänk vad uppfriskande med med män och kvinnor som hittar sina EGNA deviser. Det bevisar att dom har TÄNKT till eller har jag fel"!?

Vad hände med egenvärdet och integriteten...varför vill SÅ många vara var man och kvinnas egendom!? Jag fattar ingenting ni får tycka att jag är en Tyrannosaurus Rex!  Nej jag vill bli uppvaktad på gamalt hederligt vis med blommor och konfekt. Jag vill känna mig speciell utvald och betydelsefull och inte som en i mängden, Visst är det trevligt att få komplimanger på krogen, men jag är kanske synisk (eller  tillräckligt gammal) för att inse. Att om jag nu inte hade stått där eller varit hemma så hade den här "gentlemannen" förmodligen kört med samma pickup line till någon annan. Jag känner mig inte unik eller så fantatsisk när någon stormar fram för att tala om att  man är just så "fantastisk..hm..yeah right! Han kör en test...ser om jag nappar/går på det...om inte så går han vidare och säger samma sak till någon annan tänker jag.

Det är mycket möjligt att jag kan ha fel och att jag sårar några män som känner sig träffade...men njae jag vet inte. Är man aningen begåvad (och det är vissa) så läser man av att "den gubben" funkar inte här...*s*
Skall man lyckas med att fånga MITT intresse så bör man uppträda artigt korrekt och belevat. Visa tydligt att man/han är intresserad av MIG som person! Han skall visa att han VILL lära KÄNNA mig och att jag är VÄRD  lägga ner tid på.
För om jag nu var sååå fantastisk som en del har sagt varför inte VISA det då !? Herregud varför är det så bråttom...att hänga med någon hem från krogen eller "one night stand" DET FINNS INTE!!!  Jag är i allra högsta grad en passionerad kvinna som värderar mig kvinnlighet och sinnlighet och JUST DÄRFÖR så skulle jag aldrig drömma om att vara "spontan/busig". Jag är värd att väntas på...*s*
Finns det ÄKTA värme och känsla så kommer passionen naturligt. Att börja i omvänd ordning har jag svårt att tro på att det funkar i längden. Kan säkert vara trevligt och kul för stunden...vad vet jag!?  Vem vill inte ha värme kärlek omtanke och trygghet!? Eller m.a.o en seriös relation med någon som vill vara med Dig just för att Du är Du. Inte för att  Du är "tillgänglig/kravlös" och var mans egendom!? Jag är monogam och kör aldrig stereo..är jag kär så är jag KÄR och inte sjutton har jag något behov av någon ANNAN man eller någon annans bekräftelse då!. Tänk att det skall vara så svårt att TRO det om mig. Nej jag är INGEN diva som bara älskar "folkets jubel" jag vill ha ÄKTA känsla och inte bara ytliga komplimanger/floskler som inte betyder ett skit.

Jag VILL INTE ha spontana sms med "hintar". Jag vill heller ha ett telefonsamtal ett mail  ELLER varför inte ett handskrivet brev!? Jag älskar känslan av att han har ansträngt sig och TÄNKT till och att han tycker att jag är värd den mödan och att han har TID att vänta. Då först då kan  jag tycka att det är på riktigt. Har han för bråttom så är signalen han sänder ut "allt som är varmt och rör på sig är ok" Nää sorry jag lever nog i fel tidsålder och jag VILL inte bli "modern". Jag vill behålla mitt egen värde basta!!!!!!!!!

Vill gärna höra era åsikter...jag vet att detta är ett känsligt ämne. Men jag står till fullo för mina åsikter i en tid när man förväntas vara "vild and cracy" och "bjuda "på sig själv i raff set...*s* Själv sätter jag gärna på mig förklädet och bjuder på hembakade kanelbullar och en kopp kaffe (inte till vem som hellst utan till HAN som förtjänar det) För har han fått en sådan inbjudan så har han kommit långt. Den man som kommer innanför min tröskel har tydligt visat att han förtjänar min omtanke och omsorg!
Connoisseur 10 år!!I gårkväll var jag på jubileumsparty på Village med min stiliga son Daniel. Lyx magasinet Connoisseur fyllde nämligen 10 år! Det var värsta draget...riktig trevlig stämning packat med folk och grym musik 10 år..tänk va fort tiden går det är inte klokt...och på tal om det! Daniel min son är 29 år!? Herregud det var ju bara "går" som han gick i blöjor...*s*. Jag är så stolt att gå ut med min snygga och extremt artiga som. Daniel är en "ladys" man och det har han varit sedan han var 7 år.  Charm is his middle name...var och varannan väninna, dagisfröknar,  lärare och syrans kompisar får alltid något speciellt i blicken när Daniel kommer in i rummet.  Alltid artig uppmärksam och väldigt belevad. Klart att han går hem...näää jag är inte ett dugg partisk...*s*. Han bara ÄR helt fantastisk...och det säger jag inte bara för han är min son..( njae kanske...eller...näää han ÄR fantastisk)

Vi har alltid väldigt trevligt tillsammans. Men det är EN sak som stör mig....och det är att det är förvånansvärt många som tror att min son är min "toyboy"...men hallå... Nää alla äldre kvinnor måste inte omge sig med yngre män. Jag säger inte att det är något fel med att ha en 20 år yngre man. Men som mamma så vill man inte att omgivningen tittar menande och blinkar och ger tummen upp. Mmm vilken hunk...oj vad har du "hittat" honom..vafalls...hittat!? Snälla rara detta är mitt "barn" jag har fött honom!! Så kommer det alltid att vara det spelar ingen roll om han är 60 och jag 80!.Klart att jag kan se att han är en vuxen man och ingen pojke. Men för mig så är han ALLTID min son, jag blir INTE alls smickrad över att folk tror att det är min boyfriend...nej jag blir riktigt stött!  Jag är hans mamma ...punkt slut! Visst det kanske inte alltid är så lätt att veta...speciellt nuförtiden när 40 är det nya 30. Men man kanske skall tänka på vad man säger...och inte alltid ta för givet att det är på det ena eller det andra sättet. Daniel själv bara skrattar och tycker att det är komiskt...jag kanske också borde se det komiska i att många har föutfattade meningar...morr!

Jag vet jag ser ut som ett ufo...men jag valde inte vinkeln (sa hon surt)

Danne och jag glad och glansiga

Njae...lite föör mycket make...men är det fest så....fast jag skall nog tona ner mig lite...haha

Du är vad du tänker!Självförtroende är attraktivt, det spelar ingen roll om du är drop dead gorgeous eller om du ser ut som Quasimodo. Om Du inte gillar Dig själv hur fasen kan Du då begära att ANDRA skall göra det. Vi lever i allra högsta grad i en visuell tid...vi "äter"med ögat men vi fångar även upp signaler som "osynliga" energier. Det vi attraheras av vill vi ha...mat, prylar,inredning, partners..sol, värme och glädje. Ingen vill ha en bitter grinig sak med dåligt självförtroende. Det Du "sänder" ut får Du tillbaka SMACK..boomerang effekten. 

Har jag en "ful" dag när jag känner mig helt off...så kan jag räkna med att dagen kommer att "bekräfta" ATT det ÄR så!
"omtänksamma" människor påpekar gärna att  jag ser lite trött och sliten ut.- Hur mår du egentligen? Ja jag vet dom
kanske faktiskt menar väl och månar om min hälsa (eller inte)  Men är jag OFF så är det ju inte precis DET som jag behöver höra. Jag blir ju inte direkt piggare eller gladare av en sådan kommentar. Så vad händer..jo  jag känner mig ÄNNU fulare osv...

Men det händer att jag har en och annan "fin" dag, och ON knappen är på...*s* Dessa dagar är är såå trevliga, jag får naturligtvis kvitto på kvitto på ATT det ÄR så även då.  Jag blir gladare och signalerar värme positiv energi..jag blir bekräftad ...blir ÄNNU gladare osv..jag ni fattar! Det intressanta är ju vad fasen är det som får en att lysa upp ibland och varför GÅR det inte att "tända" lampan andra dagar!? 

Jag menar jag är ju samma Bea på tisdagen som jag är på torsdagen. Jag har sovit lika mycket är frisk, det har inte HÄNT något speciellt. Jag kan ha samma kläder och likadant med hår & make..jag ÄR inte snyggare jag MÅR "snyggare"..*s*
Det är endast mitt eget psyke som ställer till det jag VET det men ändå så kan jag styra det..strange!?
You atract what u are...det är så sant som det är sagt. Man kan inte alltid vara på top...men vi kvinnor kan ju alltid lära av männen och se det vi "VILL" se...*s* Fake it before you make it typ.  Såja grabbar jag bara skojar...ALLA killar saknar inte självinsikt..MEN håll med om att människor som köper läget och gillar sig själva är väldigt lätta att gilla killar som tjejer...eller!?

För att citera Sophia Loren...- Jag är precis så snygg som jag KÄNNER mig! 

Barack Obama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barack Obama...starkt jobbat grabben! Jag bugar och niger allra ödmjukast, Du förtjänar detta om någon!!!

Jag är sååå glad detta är helt otroooolig! Jag kunde ALDRIG tro att det skulle hålla hela vägen. Visst han har varit förhands tippad av allt och alla men som ni vet man SÄGER en sak och GÖR en annan. Jag sa senast igår att jag tror på det först när det är KLART och NU är det DET! En svart president i USA som hetert Barack HUSSEIN Obama det är fanimej helt otroooligt STORT! Näää detta trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva under min livsstil WOW! Har suttit uppe med blödande ögon och tuggat på nagalarna...det är få TV tillfällen som har påverkat mig så stort men det finns några till.

Första gången var 1963 när John F Kennedy sköts, jag var tre år min mamma var helt förkrossad jag minns det som det vore igår..den svartvita sekvensen i slowmotion som visade om om igen hur John Kennedy faller ihop i bilen. Jackie O i sin fina dräkt och piller hatt som böjer sig över honom. Jag var TRE år men minns det glasklart.

Nästa stora TV minne är 1969 då är jag 9 och har tjatat m ig till att få vara uppe och se månlandningen. Tyvärr så somnade jag innan Appolo landade på månen..men det var stoort så länge det varade...*s*

Prinsessan Dianas begravning 1997 fick mig också att sitta i givakt framför TVn. Jag grät som ett barn när dom små sönerna gick med sänkta huvuden bakom kistan. Det kändes som att mista en anhörig...konstigt men det var så äkta nära och känslosamt.

OCH I KVÄLL/NATT/MORSE  5 nov 2008 när Barak Hussein Obama blev USA s FÖRSTA svarta president såå jävla STORT!!

Det visar att det finns hopp om mänskligheten underbart med något  så positivt i dessa "domedags " tider.

Där ser man...man vet ALDRIG vad som väntar runt hörnet. Efter regn kommer SOL....*s*

Ha en bra dag mina vänner, nu skall jag gå och lägga mig och sova!
Skönheten finns i betraktarens ögon!Ja varför inte låta er inspireras av denna kvinna!?
Vad är det som gör att man/jag inte är såå sugen på den här looken...ja jag menar allvar. Bortsett från att det inte ser så där jätte bekvämt ut med det "lilla" läppsmycket...det kan man ju skippa eller hur? Men varför inte den övriga makupen
För mycket som VI använder och tycker är snyggt skulle ALDRIG den här kvinnan drömma om att använda eller sätta på sig.  Människan har en tendens att tycka om det man "känner" till...hade var och varannan se ut så här på T-banan så hade man inte tyckt att detta var ett dugg strange eller hur!?
Jag kan aldrig tänka mig att den afrikanska kvinnan skulle kunna tänka sig att ha dessa ursnygga (tycker jag) skorna på sig. Hon är ju självklart barfota i sandaler...men även om klimatet vore annorlunda så kan jag aldrig tänka mig att dessa skulle stå särkilt högt i kurs. För i hennes värld så är det helt andra variablar som gäller när man skall vara fin. Skall man koppla tillbaka till det "obekväma" läppsmycket  så kan man ju fråga sig HUR bekväma är dessa!? (men skall man vara fin så...) i sanningens namn, vissa high heals känns som om man gick omkring med råttfällor på fötterna...men man/jag gör det såå gärna bara för att det är så snyggt!?


Ibland undrar jag som är en gatukorsning...mamma från Katrineholm och Pappa från Ghana, om mina ideal hade varit annorlunda om jag hade vuxit upp i Afrika. Förmodligen ...eller det är ju rätt troligt. Som liten ville jag inte alls förlika mig med mitt Afrikanska arv. - Vaa...vadå jag är ju lika Svensk som Tore skogman och Lill babs (ja såå gammal är jag dom var stooora idoler när jag växte upp...kanske inte mina idoler men i press så var dom RIKTIGA kändisar). Sorry det var bara ett sidospår.


Grace Kelly
Som barn/tonåring hade jag kunnat mörda för att se ut så här. Detta är skönhet i mina ögon!
Min pappa har haft en hel del synpunkter på mina "vita" ideal. Men va fasen förväntar Du dig sa jag. Du gifter Dig med en blond skandinavisk kvinna (min mor) skaffar två mulattbarn. Skiljer Dig efter 5 år och sticker utomlands (min pappa bor i Canada sedan 40 år) Självklart så formas man efter den miljö man vistas i. Nää Du pappa hade Du velat att jag skulle ha en "lite" bredare mer nyancerad syn på skönhet, ja då borde Du ha tagit Ditt ansvar och introducerat mitt svarta arv på ett mer naturligare sätt i vardagen. Framför allt så kanske Du kunde ha varit
närvarande...DET hade varit en bra start!!


MTV fanns inte  när jag växte uppdom enda svarta personer jag såg på TV var sjuka fattiga och utslagna..man visade aldrig friska välutbildade välmående svarta. Så bilden man fick var minst sagt "färgad"...*s*..
Tacka sjutton att en mager liten "negerunge" som jag INTE ville förlika mig med dessa "loosers" jag jag vet det låter hårt ocg styggt men hallå tänk på att jag snackar Bea 5 år.Tänk om Barack Obama hade funnits då...och alla andra smarta svarta snygga (dom fanns ju naturligtvis men man SÅG dom aldrig). Nej jag ville se ut som Grace Kelly, Malin på Saltkråkan,Barbie eller som mamma!!

Tänkte bara försöka klargöra varför jag har mina ideal!
MEN folks jag har "breddat" mig och det finns framför allt 1 svart kvinna som jag tycker är såå vacker, det finns många) men för mig så är IMAN fortfarande no 1! Men skall man hård dra det så ser hon ut som en "vit" svart kvinna med visserligen fylligare läppar..men vadå det har ju Linda Rosing också...och hon är ju inte svart!


IMAN

Barack Obama...YEAH!!!
Inte en dag för tidigt!Minus 4 kg på 3 timmar!!!

Japp du läste rätt....det är helt sjukt att det är fysiskt möjligt!?  Nej det är ingen ny sensationell diet/metod, det handlar om att jag samlar på mig stora mängder vätska/ödem. Jag har haft problem med detta ändå sedan jag tog bort min livmoder för 8 års sedan (pga av myomer). Jag vet inte vad det har för samband bara att efter den operationen så fick jag problem med vätskeansamlingar i samband med min ägglossning /mensperioder. Nej jag blöder ju inte längre men jag har kvar alla andra symptom som kommer vid mens. Mitt sötsug blir VÄRRE än någonsin just då, jag svullnar blir fumlig får finnar och extra känslig och tjurig. Snacka om blåsning...jag trodde att i och med att man tog bort livmodern och mensen/blödandet upphörde så skulle ALLA andra PMS problem försvinna. Jo visst tjena...jag har exakt samma känningar som innan det enda skillnaden är ju "bara" att jag inte blöder...men nu efter 8 år så måste jag villigt erkänna att det var inte mina kraftiga blödningar som var problemet utan allt det andra! Jag har kvar mina äggstockar och jag känner varje månad att det är någon slags "obalans" äggen har ju ingenstans att ta"vägen"...*s*..kroppen gillar inte att man tar bort stora organ som faktiskt HAR en funktion. Sedan jag gjorde min magsägsoperation så märks det ÄNNU tydligare. Det är TVÅ stora ingrepp som påverkar kroppens naturliga "flöde".

Så vad gör jag...jo en gång i månaden så tar jag vätskedrivande när det är som värst. Det är tvunget jag sväller upp som en ballongfisk...huvudet känns som en tryckkokare och ögonen är nästan på väg ut ur sina hålor. Jag känner mig som Marge Simpson, men så tar jag mina tabletter och efter 3 timmar av intensivt kissande så är svullnaden nere och överskottsvättskan borta. OBS! Detta är inget jag rekommenderar någon att laborera med..för kraftig vätskeförlust för snabbt kan vara skadligt (eller det är det) men då får jag väga det mot att må dåligt. Njurana tar stryk och man kalkas ur...självklart så har jag min Dr godkännande på att jag får/måste göra detta. Men jag tänkte att jag bara måste tala om det för det är oootroligt att det kan bli så!! Jag är som Barbapappa...igår fick jag inte på mig jeansen idag är dom för stora, kroppen är fantastisk alla organ och mekanismer hänger ihop. Fungerar inte det ena så funkar inte det andra så enkelt är det. Jo jag vet att en balanserad kost är A och O..men det är lätt att säga när sockerdemonen knackar på axeln...*s*

Glåmig och färglös?


.
Jodie Foster             Meg Ryan                  Kate Hudson           Gwyneth Paltrow

Passar alla bra i mjuka varma pasteller eller vårfärger som man sade på 80 talet
Känner du igen dig? Låt dig inspireras av dessa skönheter och få inspiration om hur
du lägger en fräsch make-up och i vilken färgskala. Det färger som man trivs i brukar vara
"rätt" men man kan ändå bli lite osäker. Hårfärg hudton och ögonfärg är det som ger en guidning,ser du någon av dessa damer som liknar dig färgmässigt så har du en riktlinje och det kanske kan räcka en bit påväg eller!?
Michelle Pfeiffer    Reese Witherspoon    Grace Kelly          Jennifier Aniston    

Klär i vackra krispiga kalla nyanser  sk.sommarfärger.Obs! Alla dessa bilder kommer från
Color Me beautiful vars utbildning jag har (bla.annat)Julia Roberts         Ewa Mendez            Marcia Cross          Angelie Jolie

Varma mättade höstfärger gör dessa damer ännu snyggare.Courtney Cox     Catherine Zeta Jones          Eva Longoria   Penelope Cruz

Kalla skarpa klara vinterfärger GER mer färg till dessa damer än det TAR.
Färger reflekterar ljus...det är helt enkelt så att rätt  färg ger och fel färg tar, Vissa färger göt att du ser piggare och fräschare ut andra göt att du ser trött och sliten ut. Men det handlar inte bara om färgen utan även om dess styrka och intensitet. Alla kan ha ALLA färger bara den är i rätt skala. Är det en varm eller en kall röd tex tomat är varm hallon kall .
Citron gul kall och solgul varm..det är inte så att man INTE passar i en viss färg det gäller bara att hitta den RÄTTA gröna blå, lila, rosa, eller bruna för just dig. Det finns bara en färg som är som den är och det är svart. Det finns ingen varm, mjuk eller pastellig svart. Svart är svart och aldrig fel..men den kanske kräver lite mer av vissa. Och det man inte har i sina egna färger kan man alltid komplettera med accenter på accessoarer, makeup. Vitt finns i flera nyanser från kritvitt till mjukare elfenben och allt där i mellan.


Ps. Själv är jag en "vinter" och kalla klara knalliga färger passar mig bäst. Denna spenserjacka från YSL är faktisk hallonröd i verkligheten precis som mina läppar. Men den ser  betydligt mycket varamare ut på bild.
Vill du veta vilka dina bästa färger är så vet du vad du kan få tag på mig!Jag hoppas att jag har kunnat inspirera er lite i dessa mörka "glåmiga" tider.
Önskar er en bra dag!
Kram/Bea

Å jag som skulle "häxa" lite


Här har det varit allhelgonahelg och allt och vad tror ni att häxan Bea gör då!?
Jo hon städar förråd, rensar garderober slänger skräp och tvättar. Jamen va f-n...det är ju bara allhelgonahelg EN GÅNG OM ÅRET å jag min dumma kossa skall "bara"... Ja det är ju det jag säger att jag och Alfons Åberg har mer gemensamt än vad man skulle kunna tro. Med tanke på mitt tidigare inlägg och mitt stora intresse för ockultism och allt så kallat "okänt " så var ju den här helgen näst efter påsk som klippt och skuren för lite häxeri. Men nejdå..den här häxan har enbart roat sig med att skapa ordning och reda. Nää folks jag börjar tappa greppet...men det ät väl som dom säger. När fan blir gammal så blir han religiös Eller också var det så att "dom på övervåningen" (andra sidan) tänkte att ..nää den här helgen skall det råda frid och lugn. Skicka lite "städimpulser "till Häxan Bea så får vi det lite lugnt och skönt. Nåja jag hade i allafall nytta av kvasten!

Ockult kommer från latinets occultus, vilket betyder 'gömd' och betecknar det som är dolt, mystiskt, enbart känt av de initierade, ofattbart för de vanliga sinnena och förståndet. Det omfattar all magisk tro och beteende, såsom alkemi, astrologi, demonologi, spöken, mirakler, spådomar, trollformler, spiritism, etc.


För många är detta bara nonsens och "onaturligt" larv, men en vacker dag när det är bevisat så är det en vetenskap som alla andra gåtor som man med hjälp av vetenskap har lyckats klura ut/bevisa och förklara. Men jag tilhör den skara som tror starkt på vissa fenomens existens ändå även fast det inte finns några bevis ÄNNU..
Ps det var inte allt för länge sedan som man idiotförklarde människor som trodde att gjorden var rund och inte platt. Rund snälla nån då skullle vi ju trilla av nonsens....klart jorden är platt man väl inte gå upp och ner!?

Häpp!

Kosmologi och kosmetologi

Det låter snubblande lika..men är två helt skilda områden.
Att jag är en människa som är alltid måste ställa allt på sin spets det har ni förstått eller hur.? Jag måste alltid  testa ytterligheterna eller åtmonstonde kolla in dem. Insidan och personlig utveckling är lika viktig för mig som utsidan och skönhet det är det holistiska som är poängen eller som ger balans och skapar en harmoni.

Det ena måste existera för att det andra skall ha någon funktion eller be rättigande. Jag menar man kan tex inte tro på det ljusa utan att tro att det mörka existerar. För mig är det ju det som är en av det stora existentiella frågorna. För att göra det lite enklare för er att förstå...(eller inte) så är det ungefär som frågan vem kom först hönan eller ägget!? Det spelar ju ingen roll egentligen men det ena kan ju inte finnas utan det andra!?
Det finns det som tror på änglar men inte på demoner...men om nu inte demoner finns varför behöver vi då änglar!? Eller att planeterna inte skulle ha någon påverkan på oss...-jo säger vissa solen gör mig glad och ger energi, vid fullmåne så blir jag rastlös och har svårt att sova, men jag tror inte på astrologi vadå skulle planeterna styra oss!? - Näää det där är bara humbugg !! Aha säger jag...alltså två stora planeter som vi kan SE solen och månen dom är det ok att tro på. Men ALLA andra oändliga planeter som vi inte kan se med blotta ögat dom skulle alltså INTE ha någon påverkan på oss!?  För mig är det förmätet att tro att vi människor skulle vara opåverkade av det som händer i universum...herregud vi är ju bara små små mikropartiklar i det stora hela! Vi har ju ingen aaaning om vad som finns där ute i etern...varför lägger Nasa, kvantfysiker och annat "löst" folk som (Einstein, Newton och da Vinci) ner timmar av studier forskning (ett helt liv)och resurser/pengar på att  försöka lösa något  eller hitta svar på något som INTE finns...ehh!?
Kosmetologi/läran om skönhet är minst lika fascinerande Det finns oändliga möjligheter att skapa och kreera skönhet. Balans symmetri, ljus (highlight) skuggor (shading), formar, skapar, lyfter fram eller "trollar" bort, Det handlar "bara" om kunskap. Men som ni vet allt är enkelt bara man kan det....*s*

Ja som ni förstår så är detta något som ligger mig varmt om hjärtat. Mina två största huvudintressen är och har alltid vari dessa två kosmologi & kosmetologi. Det ena är rätt komplicerat och kräver djup eftertanke och viss intelligens för att förstå. Det andra är "ytligt" och lätt passar även dem som har ett IQ lägre än ett skonummer...*s*  Det jag vill säga med detta att människan/bea är ofta rätt så mångfasetterad Det ena behöver ju inte utesluta det andra

Nedan ser ni hur man förklarar kosmologin och kosmetologi betydelse i Wikipedia

Kosmologi
, från det grekiska κοσμολογία (kosmologia, κόσμος (kosmos) ordning + λογια (logia) diskurs), är studiet av universums struktur och historia. De klassiska hörnstenarna i kosmologin är universums expansion, den kosmiska bakgrundsstrålningen och syntesen av lätta grundämnen i det tidiga universum, den så kallade nukleosyntesen. I den moderna kosmologin studerar man också uppkomsten av galaxer och storskaliga strukturer, anisotropier och fluktuationer i den kosmiska bakgrundsstrålningen, mörk materia, mörk energi och inflation


Kosmetologi
, läran om skönhet och allt som har med skönhet att göra.

Mina stora idoler är  kvantfysikern Stephen Hawking och den tyvärr alltför tidigt avlidna makeup artisten Kevyn Aucoin.
                        Stephen Hawking och hans bok Universum i Ett nötskal  och Kevyn Acoins face forward är två böcker som borde finnas på alla kvinnors nattduksbord...*s*


Dolda agendor & dubbla budskap

Jag är som ett stort barn..här och nu helst igår!!
Tålamod är min absolut sämsta egenskap, och därför NATURLIGTVIS så testas jag ideligen. Jag skall helt enkelt LÄRA mig att VÄNTA...men bara själva ordet gör nästan att jag får en stroke! Men varför är det sååå många som inte kan ge klara besked eller vara tydliga med vad DOM vill. Ja jag vet att man kanske inte alltid har hela bilden klar för sig och är osäker. Men för f-n SÄG det då!!! Kör inte med någon trevlig "approach" och dra till med något som LÅTER bra för stunden. Säg hellre SORRY jag vet faktisk inte jag har ingen AAAANING om hur lång tid detta kommer att ta. För då mina vänner så VET man/Jag och det gör det enklare både för mig och den stackars människan som känner sig stressad och pressad. "Onej nu ringer den där jobbiga människan igen, skall jag svara eller måste jag hitta på något  som låter bra" typ...*s*  Jag är ju en projekt människa med "många bollar i luften" fy vilket töntigt utryck..men så är det. Jag kan säga att 8 av 10 case är utdragan pga oklara besked och dolda agendor. Är du med eller inte!! Ja eller Nej är det så svårt att säga!? Dolda agendor och Dubbla budskap är samma sak man säger/signalerera en sak men menar/tänker något annat,Göran Persson är en mästare i ämnet dubbla budskap tycker jag
.
Likadant är det med mig och män...antingen så råkar jag ut för dem som "bara" ringer titt som tätt utan "någon" anledning nej dom vill bara veta hur man mår vad man gör osv.... - jaha du mår bra det var trevligt att höra...hej då! Ok..va fasen är det!? Jovisst han kanske är blyg eller vill känna av mitt läge eller något. Men det är ju inte vilken man som helst som tar kontakt med mig från allra första början. Så har man väl tagit mod till sig att ringa så...!? Eller så är det den andra sorten som ofta är så upptagna och måste lösa hela finanskrisen/världssvälten och medla i Palestina frågan typ och därför inte har haft TID att höra av sig...ehh..yeah right!!!  Tyvärr ofta den typen som JAG själv faller för..(ja jag vet män är jägare och bla bla bla...) Men snälla jag är inte tappad bakom en vagn. Genom sig själv känner man andra! Om JAG ringer till någon så är det för att jag VILL det OCH har en anledning. Jag vill kan ske ses, eller lära känna den här personen lite mer och är uppriktigt intresserad av vad person gör eller har gjort (jag pratar nu om män (nya bekantskaper och vissa gamla med för den delen) inte mina kvinnliga och manliga vänner). Om JAG nu INTE hör av mig så är det en prioriterings sak...jag tycker helt enkelt inte att det är tillräckligt INTRESSANT eller kul eller what ever!  Visst jag kan också vara blyg och vänta in "rätt" tillfälle (trot eller ej..*s* men OM jag väl tar modet och ringer så..)

Skall det vara så förbaskat svårt att säga RAKT ut vad man vill och INTE vill!? Vill gärna veta vad ni tycker?

RSS 2.0