Nytt viktras på g


Det var ett tag sedan som det rörde sig på vågen. Sista halvåret har jag stått stilla! Men nu sista veckan så känner jag att det är dags för ett "viktras" igen, Jag har lärt mig att känna igen symptomen...jag fryser och hjärtat  "rusar" jag känner också av ammoniak smaken i munnen som uppstår  kroppen bränner av fett. Plus att det liksom pirrar i "fettet" när det håller på att lösas upp. Snacka om att jag är i kontakt med min kropp, jag hänner av allt som händer. Precis som jag också känner av när det stannar upp och allt "arbetar" lite långsammare. Det märks framför allt på min puls...och andhämtning och att jag blir lugnare. Men nu så är det tvärtom...jag har svårt att sova..blir rastlös och känner som sagt extremt tydligt hur förbränningen är igång igen! Förmodligen så är detta det sista racet innan jag slutgilltligen når min idealvikt för min kropp. Eller rättare sagt innan jag når den vikt som kroppen tycker att den vill ha!

Första månaderna efter min magsäcksop så fullkomligt rasade kilona av mig. Efter tre månader hade jag tappat 25 kg..dryga 50 efter ett och ett halvt år. Snart har det gått två år (i nov) och det sista månaderna har det inte hänt någonting. Oavsett vad jag har gjort ätit eller motionerat så har det varit status Q. Men nu har kroppen liksom vaknat till liv...det är verkligen som om den lever sitt eget liv nuförtiden (och tur är väl det)  för när JAG tog hand om den så funkade det ju inge vidare. Så tack vare operationen så kan jag luta mig tillbaka och "bara" lyssna på vad kroppen vill. För nu så fungerar alla det  naturliga signaler som jag hade förstört med alla mina konstiga bantningsdieter, svält och mellan varven rent frosseri i sötsaker.
Nåja jag hänger helt enkelt "bara" med och känner tydligt att det händer saker i kroppen som snart kommer att visa sig på vågen igen!

Snart dags för VI Peel
Läs/Kan Demi Moore så kan jag


Positivt tänkande
Så var det en ny vecka igen!
Är det dags nu!? Är det denna vecka som skall förändra ALLT?
Jag vet inte vad det är men min otålighet är större än vanlig. Känner mig som en travhäst som står i spiltan och bara väntar på att springa. Trampar och trampar på samma ställe...väntar och väntar på att ALLT skall hända!
Har fullt med "spring" i bena
"Det blir som du tänker Bea...tänk positivt och var snäll mot dig själv."
Klart att jag ror projektet i hamn!
Jag är ju förfasen  i min "prime time"...tvivla inte nu klart att allt blir som du vill..eller!?
Jag börjar med att ge mig själv och ALLA som jag tycker om en stor bukett blommor.
En vacker bukett i en vas med friskt klart vatten så dom står sig riktigt lääänge och slår ut i full blom utan att nicka...
Varma hälsningar från mig!Lidingö loppet

I
inte jag...men nästa år så....

Idag var jag och hejade på en väninna som sprang Lidingö loppet. Det var en otroligt vacker höstdag...strålande sol och lagom varmt. Det kunde inte ha varit ett bättre löparväder...inte för varmt och inte för kallt, precis lagom. När jag stod där i solen och väntade på Lilian och hennes man Per-Anders (ja just det...det är det snygga Borås paret som gifte sig i ang).  Så slog det mig att varför har inte jag anmält mig!? Ja varför inte..jag gillar att springa (och nu klarar ju kroppen/knän av min tyngd). Dessutom så är jag en inbiten tävlingsmänniska...så varför hade jag inte tänkt på att även jag kunde springa!?

Jag skyller på att jag inte är vältränad nog...och att jag måste vänta med att träna pga min bukplastik. Men det där håller ju inte...jag går aldrig jag springer. Jag har svårt att sitta still...gillar att gå powerwalka och är bara allmänt rastlös och överenergisk. Så inte är jag speciellt stillsam och lugn (det har jag aldrig varit) . Jag kan ju lika gärna börja träna...och få utlopp för min rastlöshet eller hur? När jag såg alla dessa kvinnor i olika åldrar, storlekar och i minst sagt varierad form. Så insåg jag att jag hade "lätt" klarat att kuta den där milen...nåja lätt och lätt. Kanske inte på bästa tid...men jag hade nog gått runt på 65-70 min!! Yepp jag lovar....jag har ju sprungit ett och annat lopp i mina dar..och den formen som jag är i idag utan att vara tränad. Är ta mig sjuttsingen bättre än när jag sprang sist. Nää nu blev jag verkligen taggad...och nästa år skall jag också springa. Är nästan inne på att göra tjejklassikern 09... ja varför inte..kan alla dessa tanter så kan väl jag...*s*...!? Dessutom fåfäng som jag är så vill det nog till att jag börjar röra på dödköttet om jag vill hålla mig snygg.

Hur det gick för Lilian...jo hon sprang på 65 min...you go girl!

Prime time

Jag älskar det  ordet...prime time..smaka på det. Det är två ord som uttrycker en hel mening eller ett helt sinnsestillsånd. För vissa människor är ordet prime time endast förknippat med "bästa sändningstid". eller bara bästa tid. 
För mig betyder "prime time" även att JAG befinner mig i min allra bästa blomnings tid. Jag är tillräckligt gammal för att veta vad jag vill och tillräckligt klok för att äntligen se mitt eget värde. Men jag är också tillräckligt ung för att kunna dra nytta av min prime time. Ungarna är stora jag har gjort den grejen... så jag kan med GOTT samvete ägna mig åt att förverkliga mig själv. Visst man kan OCKSÅ säga - min bästa tid är nu..eller jag har aldrig mått bättre. Men det känns inte riktigt som samma sak...det blir så "platt" på något vis. För mig så infann sig min prime-time rätt sent (nu i år). Jag hade önskat och trott att den skulle komma när jag fyllde 40, jag ville det! Men även om jag sade det så var det bara "uppe i huvudet" jag kände så. För det har man ju "hört" att livet börjar efter 40 så det var ju klart att jag "sa" det det skall man om man är en "modern" kvinna eller hur!?
 
Men nu..., nu är känslan nere i magen och inget jag egentligen behöver säga utan det är snarare ett "tillstånd" eller en känsla helt enkelt....*s* Det är en otroligt skön känsla ..ett slags lugn...jag behöver inte stressa runt och göra allt för att jag är rädd för att "missa" något. För jag VET att det finns kvar...det är lugnt.. jag kan tillåta mig att "tänka" till och gör det som KÄNNS rätt inte "verkar" rätt. För det är en j-vla skillnad och något som kommer med ålder och erfarenhet. Jag gillar att känna mig "vuxen" och klok...eller rätter sagt vuxen och något klokare...*s*
 

Vem vaknar drop dead gorgeous!?

Inte jag i alla fall...*s*
Om ni visste hur många gånger jag har hört .."men du med dina färger behöver ju inte göra så mycket för att se fräsch ut"
Ja tänk om det vore sååå enkelt! Men ledsen att behöva göra er besvikna ni som tror att bara för att man är "brun" så behövs det inget smink.  Är det någon hud som behöver foundation för att bli jämn så är det det färgade. Vi har inte bara en hudton utan flera. 
Mobil bild
 .
Som ni ser så är jag mörk runt ögonen,ljusare i mitten och mellanbrun vid hårfästet och flammig i pannan. 
Nu skall jag berätta alla steg jag tar för att lägga en dagsmake..och det som krävs för en kvälls. Börjar ju självklart allra först med en ordentlig rengöring och ansiktsvatten..fuskar aldrig en millimeter..min hud är mitt signum...*s*

Start dags make

Nr.1  Alltid ett serum närmast huden
Nr 2. Alltid en dagcreme med spf som jag drar ner även på halsen (ansiktet slutar där dekolltaget börjar)
Nr 3. Alltid en ögoncreme

 
Just nu provar jag Akademiklinikens serie Beauty through Science..den imponerar  till och med på en luttrad hudvårds fanatiker som mig!

Nr 4, Varje dag sedan (1994 ) Consealernas Rolls-Roys, touch eclat från YSL nr 3.  Var med vid lanseringen, (arbetade då som exclusive beauty consultant för YSL Paris) och har varit den trogen sedan dess. Jag har den under ögon runt näsan och i det nasala labialvecken (linjerna från näsan till mungipan) på kvällen har ja den även på näsryggen och hakan,

Nr 5. Foundation från Armani Luminous silk. (jag har två färger som jag blandar)
Nr 6. Brun ögon skugga i globen från  Iman
Nr 7. Svart khol penna från MAC närmast fransarna
Nr 8. Värsting mascaran Dior black show

Nr 9. Rouge Guralain
Nr 10. Lippgloss Chanel..T a daa..klar...*s*
Nää..det tar ingen större tid bara 10 min..och vad är väl det..nada zip och inget tycker jag!


 Mobil bild

 ´Bea "basic" dag min "omålande" look

Min kvällsmake är betydligt mer avancerad och tar ca 30 min att lägga

1-3 är densamma 
Nr 4.  Här byter jag till en mer täckande, utslätande och upp stramande foundation Designer från Armani
Nr 5. Kvällstid har jag minst tre färger på ögonlocket i bland 4 eller 5. Favoriten kommer från Dior
Nr 6. Kvällstid har jag flytande eyeliner från Chanel
Nr 7. Mascaran är densamma Dior Show
Nr 8, Rouge från Guralain
Nr 9. Lip liner från Sisley
Nr 10. Lippgloss i varierande färg pga humör eller tillfälle favoriten är Dior eller ArmaniMobil bild
           
 En kvälls variant...mycket ögon (sotade) och lite mun

Eller också så har jag mycket läppar och mindre ögon ALDRIG både och samtidigt. Jag älskar make up och får sansa mig så jag inte tar i för mycket. Men det måste alltid vara en balans mellan ögon och läppar...annars blir det vulgovarning..*s*

Proffs bild
                                              
 En klasisk Bea  kvälls make..men jag kan lätt se ut så här även mitt på ljusan dan...*s*

En bra mellan variant som inte är för mycket eller för lite...lagom helt enkelt...*s*


 

Det enda som funkar


Jag är så tacksam för min magsäcks-operation. Det är ta mig tusan den enda bestående viktminskning som funkar!
En engelsk kvinna som har fått ett helt nytt liv tack vare sin gastric bypas...det är lätt att förstå varför!


tre år är det mellan Star Jones på dessa bilder..hm det har ju inte ens gått två år sedan jag gjorde min op. Den största förvandlingen sker inom två år...men det tar tre innan kroppen stabiliserar sig, Spännande att se vad som har hänt om ytterligare 1 år!?


November 2006


Augusti 2008

Jag har väl en sisådär 7-8 kg kvar att gå ner skulle jag tro, Sedan är jag i min naturliga vikt...eller där jag bör vara idag om kroppen får bestämma. Nu för tiden så går jag ner väldigt sakta och i etapper. Jag misstänker att jag har nått  målet någon gång under våren 2009. (skrämmande men det är bara ett halvår dit)

Grattis Minna!I lördags var det fest på Berns! Det var inte vilken lördag som helst utan det var Minnas 40 års fest!
Minna ser ni på mitten bilderna tillsammans med party prinsessan Helene. Väldigt trevligt ordnat, öppet hus i mingel stil.
Minna är en glad lax som ser ut som en litet blont bombnedslag i guldlamë och höga klackar. Men låt er inte luras av hennes glammiga yttre. Detta är en högst slipad affärskvinna i IT svängen, Hon vet precis hur man spelar spelet..och kör om grabbarna i 180. Vissa förstår fortfarande inte att bakom ett blont hårsvall finns det en knivskarp hjärna. Jag blir lika hänförd varje gång Minna håller hov. Hon är har en sprakande energi är charmig som få. Sedan är det alltid intressant med smarta kvinnor som INTE ser ut som man "förväntar" sig. ...*s*
Grattis Minna Du är verkligen i din Prime time!

En minst sagt bred mix av människor...fotografen, säljaren, finnans geniet, spindeln i nätet, polisen, entreprenören, egna företagaren och många många fler...ingen nämn ingen glömd!

Lagom är bäst..
Jag kan ärligt säga att kommer att göra allt vad jag kan för att hålla mig så fräsch och snygg som möjligt. Demi Moore är ett lysande exempel på lyckad plastikkirurgi Hon ser bättre ut idag än vad hon gjorde för 10-15 år sedan.


Jocelyn Wildensten eller kattkvinnan som hon kallas. Sägs att lag ca 25 miljoner på plastikirurgi...nej pengar är INTE lika med god smak. Stackars kvinna!

Men lagom är bäst...SKRÄCKEN ser ni ovan.
Jag är så glad att jag har schyssta rådgivare. Bestående av en vettig familj, jordnära ärliga vänner, kunnig expertis inom skönhetsvård och det allra främsta inom plastik kirurgi. Dessa personer skulle ALDRIG tillåta att det gick överstyr. Det har hänt att jag har fått för mig att göra vissa ingrepp. Men då har dessa proffs sagt NEJ Bea stopp det är INTE befogat!. Jag tackar dem för det...idag behöver man inte ta till draststiska överdrivna metoder för att se snygg ut. Ingen vill se ut konstig ut men alla vill se bra ut. Varför vänta till du ser ut som en blodhund med hängande ögonlock och hamsterpåsar. Gör mindre "quik fix " s.k. små mindre ingrepp NÄR det  behövs. Istället för stora överdrivna lyft. Tur att man bor i Sverige... lagom är ett bra ord ändå tycker jag. Iallafall när det gäller utseende fixering och skönhetsoperationer.

Bra Plastikkirurgi Kylie Minouge

Extremt dåligt..stackaras fam Jackson mycket pengar men dåliga rådgivare och klåpig kirurgi ger sunkigt resultat.

Vanessa Willams har schyssta rådgivare och en väldigt bra Plastikkirurg

Madonna..bra gjort..so far...men hon bör nog ta och lugna ner sig lite nu. Så det inte går över styr.

Joan Rivers...ehh.. Kommentarer är överflödiga.


Nej alla klär INTE stora läppar.


Sophia Loren 74 vet hur man väljer proffsigt folk.

Men hennes landsmaninna Donatella Versace...har tyvärr inte samma koll

Regissör..inte aktör!?
I flera år så har jag spottat ut mig...liners som "vill du vara regissör eller aktör i ditt eget liv" eller "en förändring börjar med dig själv". Det är jäkligt lätt att säga men betydligt svårare ett göra. En annan Bea "liner" är "det som är enkelt att göra är också enkelt att INTE göra"  Med det menar jag att man/jag har en tendens att göra saker och ting svårare för mig än jag behöver. För inte kan det väl vara såååå enkelt som att bara tänka annorlunda eller!? Jo jag tror faktiskt att det är det som är HELA hemligheten för dina tankar styr dina handlingar Känner jag mig låg och off så visst sjutton får jag kvitton på det från "gnälliga" kunder eller huvudvärken kommer som ett brev på posten för hela jag är helt tömd på energi. Ja jag kan ju skylla på att jag inte har "hunnit" äta eller dricka eller ta rast. Men vems ansvar är det...knappast någon annans utan snarare mitt eget. Eller jag kan ju gnälla över att jag bara träffar "fel" män...jaja men det är ju inte så att det är någon som tvingar mig under pistolhot. Jag har ju gjort mina egna val..."for things to change...you got to change..for things to get better you got to get better" Ja jag säger en massa kloka saker men inte fasen lever jag efter mina egna deviser.

Men man är inte sämre att man kan ändra sig så från och med idag så skall jag börja med att först och främst förändra mitt eget beteende. Jag måste vara tydlig med vad jag vill, vad det är som har störst prio för att jag skall må bra (alla har vi olika referensramar om vad lycka är). Om jag nu tycker att jag bara träffar självupptagna män som bara tänker på sig så kanske det är så enkelt att jag själv är självupptagen och tänker på mig!? Eller jag träffar bara män som inte vill binda sig...hallå..vill JAG binda mig!? För att ta till en sliten men ack så sann klyscha "behandla andra så som du själv vill bli behandlad". Det är enkelt att säga ...men tänk på den. Ta tex en man som är väldigt utseende fixerad och som ständigt tittar sig i spegeln. Han färgar håret, bleker tänderna och är såå medveten om sin yta. Vem vill ha en sådan man..usch vilken ytlig "player" tänker jag. Men om du pekar ett finger på någon så pekar tre fingrar tillbaka till dig själv. Vilken man vill i sanningens namn ha en kvinna som "ser" ut att bara bry sig om yta. Även om hon i allra högsta grad har ett djup. Det kanske den där "ytliga playern" också hade. Men det hade JAG inte det minsta lust att ta reda på...hm..tåls att tänka på eller hur.  måste avsluta med ytterligare en Bea liner..."det du retar dig på hos andra är det du borde jobba på hos dig själv"..gokväll gott folk.

Måste ha!!!
Wow...dessa stövletter är så sjukt snygga!
Det är sällan jag blir så förälskad i designer accessoarer att jag bara MÅSTE ha dem. Jag har ju som ni vet inga som helst problem att handla på postorder eller H&M bara jag gillar det jag ser.  Men dessa stövlettr är så snyyga att jag nästan ligger sömlös av längtan...*s*
Suck!!

XXL-XL-L-M &...


Är stl XXL på det övre bilderna (vår 07). XL på det nedre (höst 07)

kom precis hem från Di bella speto...det är en dammode butik i Hammarbysjö stad. Jag brukar gå mannekäng där ibland. Susanne som har butiken var tidigare butikschef för Modevillan och slutade för att öppna eget. Det gjorde hon helt rätt i..hon är som klippt och skuren som butiksägarinna.  Oavsett storlek så har har ju haft föremånen att gå mannekäng...(ja det heter så...sååå gammal är jag...*s*) i flera år. Dom senaste 10 åren har jag varit en plus size model...alla andra modeller/mannekänger är stl 36-38 och jag har varit 40-42-44-46-48 och på slutet en stl 50!!  Jag måste säga att jag har haft turen att få jobba trots att jag INTE låg innanför mallen. Men jag måste också säga att jag har också varit förbaskat modig. Det är ju inte så där jääääte kul att vara den enda "plus" tjocka modellen bland ett gäng minst sagt smäckra gaseller. Men det har kompenserats av att publiken har älskat att se att det finns någon som ser ut som dem och till och med ännuvärre...*s* 

här är jag stl XL-L (vår 08)

Det sista åren har jag varit stl xxl som gått ner til xl...för att så sent som i våras vara en stl L...men nu i kväll..ja nu så kommer jag i medium! Det är helt otroligt...men kanske inte så där jättebra ur jobb synpunkt. Som plusmodell så har jag inte haft speciellt mycket konkurrens Det är inte så lätt att få tag på plusmodeller, det finns ju massor av söta runda tjejer. Men som plusmodell så skall du vara lika lång som det smala OCH du måste vara proportionerligt stor...dvs..fettet skall vara jämt fördelat. Är du en 42 så är du...du får inte vara större upptill eller större nertill. Det måste vara jämt fördelat..fettet alltså. Jag hade turen att gå upp jämt...*s*. MEN nu...ja nu är det en annan femma jag är betydligt mindre upptill och större nertill..tricky! Skulle jag dessutom gå ner mer i vikt nu ja då är jag ju ingen plusare längre...och då ja då har jag ju huuur mycket konkurrens som helst. Nu är jag en stl 42..men 40 upptill...och nu är jag inte särskilt tjock längre utan snarare normal. Vill jag vara med på "catwalken" så får jag inte bli smalare..för då är jag ju inte speciell längre. Varför skall man ta en 48 årig modell i stl 38 när du kan få en 28 årig yngre och fräschare upplaga. Jag har klarat mig så länge TACK vare ATT jag är en plusmodell och dom är som sagt sällsynta. Hur som helst så tycker jag att det är sjukt kul att gå visningar..(mitt uppmärksamhets behov får sig en rejäl kick). Den positiva respons som jag får av publiken den är värd hur mycket som helst. Speciellt när man står där i kulissen och tittat på alla andra snygga smala och vet att du är den enda stora. Men jag knycker på nacken och sträcker lite extra på mig...och laddar upp ett extra brett leende och tänker att jag är så bra som bara jag kan vara...och så går jag ut och möter idel glada varma leenden. Tänk om alla "plusare" fick chansen..det skulle ge dem så mycket. Jag är tacksam att jag har haft den möjligheten...och jag hoppas att jag får vara med ett tag till...bara jag inte blir för smal..*s*. Snacka om ombytta roller....

1. Dagen före op nov 06. 2. Ett år senare nov 07. 3 .18 mån senare

Lovar att visa bilder från kvällens visning här så ni ser min transformering.

Doutzen,Shrimpton & TwiggyFantastiskt att naturen kan skapa en sådan symmetri harmoni och balans.
Otroligt vad många vackra kvinnor det finns!
1967 var jag en liten mager negerunge och min stora idol hette Twiggy...wow hon var bara såå ball tyckte jag då. Jag försökte släta ut mitt krulliga hår och drog och slet för att få till den där platta snea rätta luggen. Det gick  naturligtvis inget vidare...men jag försökte envist. Nää hur jag än försökte kuta med ryggen och stå kobent (klasiska Twiggy poser) så inte såg jag det minsta Twiggyaktig ut.  Jo jag kunde få till dom dära STORA ögonen om jag spärrade upp ögonen riktigt ordentligt...men jag såg nog mer ut som en guldfisk när jag glodde storögt i spegeln..OCH så kunde jag pluta rätt så bra..för fylliga läppar hade jag ju. Men icke såg jag ut som Twiggy....suck! Jag hade också Jean Shrimpton (räkan) som idol. Hon var åtminstone brunett och hon hade också det där blanka fina släta håret,dom där stora ögonen den lilla söta näpna näsan och fyllig välformad mun.  Nej hur jag än försökte så inte såg jag ut som henne heller!

Hade jag varit tonåring idag så hade Holländska Doutzen Kroes varit min idol. Jag tycker att hon är otroligt söt...(ni känner igen henne från Loreal reklamen... becaurse im worth it...)
Hur kommer det sig att man alltid tycker att "alla andra är så mycket snyggare" och varför kunde inte mitt ideal vara lite närmre mina egna färger och drag. Men som Tur är så kom IMAN  in i mitt liv 1975 och då...ja först DÅ såg jag att det fanns åtminstone 1 vacker färgad kvinna som kunde mäta sig med mina ouppnåliga modell idoler. För mig var modeller mannekänger eller FOTOMODELLER som det hette då det absolut mest glamorösa som fanns. Filmstjärnor..nåja..artister så där...men FOTOMODELLER..wow!
Idag 2008  så har jag väl breddat mina horisonter en aning...men bara en aning..*s*

För jag är så pass "skadad" av mina tidiga intryck så jag tycker fortfarande att Twiggy och Räkan är helt grymma. Även fast jag vet att "dom" förmodligen har givit mig en någorlunda "skev" bild av den perfekta kvinnan. Men hey..allt är relativt..kom ihåg att det ändå var Barbie som gällde fram tills dess.
Så liiiite har man väl utvecklats...*s*


Iman The black beauty..hon knäcker Tara lätt!
För mig så är hon den allra första och största svarta supermodellen. Naoimi kan slänga sig iväggen..dessutom så har Iman rykte om sig att v ara en väldigt trevlig belevad och sympatisk kvinna och DET kan man ju inte anklaga Naomi för....*s*

Ta hand om dig!

 

En klok kvinna tar hand om sig själv!
Ju bättre du mår desto trevligare är du mot dina medmänniskor. Det är ju ingen hemlighet att det syns och märks hur man mår. Men det är ju inte alltid så att man är på topp....*s*.
Och om man nu inteär det så får man se till att skapa den rätta känslan så att man blir det.

Sedan många år har jag avsatt söndagen till min personliga Bea spa dag!
Beroende på årstid så anpassar jag mina "fix behandlingar".
Som ni vet så älskar jag hösten...det finns ingen period som är mysigare och bättre lämpad för att .ta hand om sig.
Tänd ett väldoftande aromatisk doftljus, det skapar en nästan magisk spirituell stämning. Sätt på någon skön avkopplande musik med "chill" känsla. Har du ont om tid så kan du sätta på dig en djuprengörande mask och låta den verka samtidigt som du städar tvättar eller what ever. Man behöver ju inte ligga rakt upp och ner på divanen.som en pascha...även om jag tycker att det är något som man OCKSÅ ska unna sig!

Investera  i bra kroppsprodukter. Denna kroppspelling /havssalt från Ole Henriksen är grym..den tar bort alla gamla döda torra grå hudceller och lämnar huden slät och mjuk.

Mmm...luxiös välvväl vårdande Laura Mercier  Honey Bath erbjuder en ny tvist av lyx.
Förvandla ditt bad till ett dekadent honungs fukt bad med lätta mjuka bubblor genom att hålla honungs snurran under rinnande vatten. Kliv ner i badet och fly från vardagens stress.
Pris 400 skrSpela spelet medvetet!


Victoria Silvstedt är en kvinna som vet hur man "spelar spelet". Min devis är att och har alltid varit "skall du göra något så gör det ordentligt". Säga vad man vill men Victoria hon har lyckats skapa sig ett internationellt namn och förhoppningsvis stor förmögenhet på att vara glamorös vulgo babe. För mycket hår make bröst läppar..ja allt. MEN det är förbaskat genomtänkt och snyggt paketerat. Hon spelar på allas våra fördomar om bystiga blondinen som äter män till frukost. Hon är allt annat än korkad och levererar hela fördomspaketet med en medveten stoltehet och glimten i ögat. Jag tror knappast att det är någon slump att HON levererar heta paparazzi bilder titt som tätt!

Skillnaden med henne mot många andra så kallade glamour babes är att hon INTE är något offer! Hon garvar hela vägen till banken och tänker säkert..era dumma jäklar...om det är tits and ass ni vill ha. jaa då skall jag ge er tits and ass...*s*

Som vanlig modell och fröken Sverige kandidat så var hon bara en i mängden av vackra Svenska flicka. Men denna dam förstod nyttan av att göra en "grej" av sig själv. I med mer hår...större läppar..mera bröst ja hela kittet.. Man kan tycka vad man vill om det hon gör. Men jag tycker att hon gör sin "roll" imponerande bra. För jag är fullständigt övertygad om att detta är en schysst tjej från Bollnäs som gillar att åka skidor  och hänga med polarna en lördags kväll. Hon passar på och dra in så mycket som möjligt under den begränsade tid man nu har som glamourbabe. För att sedan lugnt dra sig tillbaka och bara vara den hon "egentligen" är. Hennes medverkan i reklamen om Norrlands guld..skvallrar om en att hon har självdistans och humor. Nej det finns dom som spelar vulgo spelet med bravur. Victoria...jag bockar och niger...och säger bara U GO GIRL!!

Sexig eller vulgär!?Kommentarer är överflödiga...men det är så tydligt att ÄKTA skönhet alltid är att föredra!

Fräsch...är alltid rätt!Bortsett från att dessa damer har otroligt vackra drag så har dom  även lyckats  med sin personliga styling. Alltid fräscha och välvårdade med frisk hud, fina vita tänder, välbalanserad makeup (aldrig för mycket). Dessa damer blir aldrig för gamla eller för omoderna style is always in  fashion!

Välvårdade händer

 Johanna Berg Nagelteknolog i världklass!


Apropå detaljer...
Idag har jag varit hos Johanna Berg på Nagelstudion på St.Eriksgatan. Ja det behövdes kan jag säga...för mina händer
var allt annat än välvårdade. Ni vet hur man blir när man vet att man inte är tip topp..jagv iker in händerna och vill helst inte visa dem. Du blir aldrig så medveten om hur ofta dina händer är i fokus som när man är medveten om att man inte har gjort manicure. Hela mitt kroppsspråk blir förvrängt och jag skäms när jag skall betala i kassan och sträcker fram handen. Eller när jag skall hälsa på någon...till och med när jag sitter på T banan och läser tidningen så kommer jag på mig själv med att "vika in fingrarna" så det som sitter mitt emot inte skall se dem (precis som dom bryr sig) men det kan ju vara en beauty faschist som jag som sitter där och HON eller HAN bryr sig och det räcker för mig.

Men som sagt ,varje problem har en  lösning och lösningen i detta fall Heter Johanna Berg och hon är nagelteknolog. Johanna är minst sagt en erfaren sådan...välutbildad med lång erfarenhet i branschen,  Hon kan klara av det allra trasigaste händer/naglar...och efter 2 timmar ( ja det tar så pass lång tid det om man skall göra det ordentligt från scratsch)  så är mina händer/naglar som nya. Det är helt otroligt vilken skillnad två timmars jobb kan göra. Men innan des ,så som vanligt kommer jag inrusande med andan i halsen (tids optimist som jag är). In ramlande med buller och bång..följt av ett parfym moln. Men Johanna är van...hon har arbetat med värre divor än mig..som personlig nagelteknolog till prinsessorna i Saudiska kungafamiljen (har man varit det så...ja då vet man) Hon har också arbetat med bortskämda lyxhustrur i Marbella och även hunnit med att arbeta med den Italienska sociten. Och har man gjort det ja dåå vet man vad ordet Diva står för. För en luttrad erfaren yrkeskvinna som Johanna så är mina händer pic of cake. Hon vet vad hon gör och hon gör det förbaskat bra...men har man arbetat med världseliten av drama queens så har man..*s*

By the way..vill du ha riktigt snygga välvårdade naglar oavsett hur dina händer ser ut från början. Ja då skall du gå till Johanna för det inte hon kan fixa det kan ingen! Bara känslan när jag gick därifrån...helt plötsligt så ville jag gärna visa händerna..och vid ICA kassan tog jag stolt emot mina mynt. Och på T banan hem så läste jag tidningen med synliga händer och tänkte...ja dom tåls att titta på (ifall om nu någon skulle bry sig...men man vet aldrig!
Tack Johanna du är en pärla, jag lovar att ta hand om ditt hantverk!

Johanna finns på Nagelstudion St Eriksgatan  57
 tel 0766 333855

Inte mina händer...men naglarna är fina och dom har Johanna gjort..(har dock svårt för för många ringar...less is more )
Pris för ett sett naglar är .....


Det är det lilla extra...

Snygga välvårdade händer är lika viktigt som fräsch hud och friska vita tänder! Du behöver inte vara "drop dead gorgeous" men du skall se fräsch ut! Jag slås ibland av att  vissa kvinnor sliter som djur  på gym för att ha vältränade kroppar . Man lägger ner hur mycket tid och omsorg som helst för att äta rätt och ha size 0. Men man struntar i att se fräsch ut. Jag håller med min mamma som sa att är man hel och ren artig och väluppfostrad så kommer man långt. För mig så är det helhetsintrycket som är viktigt...hellre "töntig" och fräsch en "cool" och ofräsch..

Att ha värsta makeupen med glassigt  Hollywoodhår ...snyggaste fodral på sin välsvarvade kropp. För att sedan ha snedgångna skor (visserligen ett par Manollo Blanik) som är solkiga och uppfransade. Det är så B...riktigt trashigt, Heller ett par schyssta skor från Scorett som man har råd att underhålla.

Eller hur ofta ser jag inte snygga kvinnor med avskavt nagellack!? Men hallå...det finns inte...antigen så lackar du om eller så tar du bort lacket. Ja jag vet alla kan få en avskavd flik det händer... men jag menar den som låter lacker sitta tills det skavs av av sig själv..eller som biter bort det!? Ok om du är 14 år och goth eller hårdrockare.
Systrana Mary och Kate Olsen..(ni vet dom som ser ut som små spökapor med sina stora stirriga ögon)  sägs skapa en treder...fnys...nåja dom får vara hur "trendiga" dom vill men i min värld så blir det aldrig coolt att se ofräsch ut..och bara för att dom har av skaft nagellack så är det inget som talar för att det är "hippt eller coolt" det är fortfarande förbaskat fult och extremt ofräscht!


 Sorry...men dessa damer är inga stilikoner för mig. Hellre hel och ren...snälla Mary och Kate...ta en dusch tvätta håret. se till att fixa manicure och pedicure först och främst..SEDAN kan vi snacka...*s* Ni ser INTE fräscha ut!
Jag är ingen stil fascist..men rätt skall vara rätt. Stil är en sak trend en annan...mode och trender i all ära men ser du inte välvårdad ut..så sorry..det går bara bort!


Men apropå detaljer och det lilla extra så tycker jag personligen att riktigt långa naglar är fräschast med fransk manicure..(kan bli lite för mycket vulgo varning med lååånga knallröda naglar. Medans kortare välvårdade naglar är  väldigt snygga  i klara knalliga färger. det handlar alltid om balans..ha gärna kortkort eller uringat eller högklackat. Men INTE samtidigt..det blir inte kvinnligt sensuellt eller sexigt..det blir bara vulgärt och billigt. Det finns säker många som inte håller med mig....men jag viker inte en millimeter på den punkten. Extensions...långa klonaglar..upp pumpad  "push up byst" som sitter under hakan, djupt uringat, kortkort /lårkort och stiletter är för mig inte lika med glamour utan bara likställt med trashig/porrig bimbo blåst tjej utan självförtroende som inte värdera sig själv utan tror att hon är läcker och attraktiv FÖR att hon är allmän egendom. Eh ...tror nog att dom flesta män är benägna att hålla med!  Visst vill man ha någon att roa sig tillfälligt med fine...men det är knappast något girlfrend material. Det pinsamma är ju att ofta så beklagar sig denna typ av kvinna över att ingen tar henne på allvar..."jag är såå mycket mer en mina stora bröst typ"...åh vad konstigt säger jag sarkastiskt.... (Ja jag vet att det inte är politiskt korrekt att vara så  "fördömande"...men det är ett fritt land och jag står för det jag säger....*s*) Men som sagt vi har alla rätt att se ut som vi vill. Men bli inte förvånad över hur du blir bedömd...what u see is what u get. Självklart är det inte alltid så...men det du signalerar får du tillbaka som ett brev på posten, tufft men sant! Kan Demi More så kan jag!
Jahapp då var det klart...nu vet jag vad det är som jag skall göra för att fräscha upp mig! Jag skall göra en Vi peel/Hollywood behandling precis som Sharon Stone, Demi More och Kim Bassinger har gjort och många måååånga fler. Men det är inte alla som är så schyssta och berättar VAD det är dom gör för att behålla sin skönhet. Vissa av dem är ju sjukt mycket snyggare idag vid 40-50 än vad dom var för 10 år sedan. Idag vill ingen se stelopererad och "artificiell" ut...alla vill se så fräscha ut som möjligt men man vill inte förlora sina naturliga drag. Bara "backa" bandet några år...man vill inte förändra sig men man vill försköna sig. Melanie Griffin och Latoya Jackson (hela familjen Jackson för den delen)och andra "freaks" ångrar säkert bitter att dom la sig under kniven. Det har ju knappast varit till deras fördel, den nya trenden är ju små mindre "qvick fix" som tex peelingar, fillers/rynksprutor och botox. Ingen vill vänta flera veckor eller månader..alla vill bli ha snabba "snygg" lösningar. Det skall helst vara gjort igår.. man vill bli fin till festen dejten eller what ever..max en vecka kan man sträcka sig. Och man vill inte se konstig ut bara fräschare.


Före

7 dagar senare

Vi peel är en kemisk peeling som applicers tunnt och jämt över ansiktet med en tops. Själva ingreppet tar inte många min. Det kan svida en aning men för att lindra obehag så läggs en bedövnings salva (emla) en timme innan. Då känner man knappt någonting. Sedaär det bara att vänta på att den gamla huden flagnar av det börjar redan dagen efter och inom loppet av en vecka så har man tappat den gamla huden och under så har man sin nya fräscha hud. Fri från pigmentfläckar och andra "skavanker"som kommer med åren. Den minimerar även acneärr stora porer och andra ojämnheter. Huden blir renare klarare och spänstigare. Jag har bokat tid och skall göra min peeling den 19e september.
Jag lovar att följa upp med foton och återkomma med mina resultat här.


Demi Moore

Kim Basinger

  • HollHollywoodstjärnornasäkare Dr Kalils Vi Peel (coktail) för evigt ung hud gör alla andra hudföryngrande kemiska peelingar och laserbehandlingar löjligt föråldrande
  • Jämnar ut hudens färg, struktur och gör den klar
  • Reducerar eller tar bort ålderfläckar, fräknar, hyperpigmentering och melasma
  • Suddar ut linjer och rynkor
  • Läker ut acne, reducerar eller tar bort acneärr
  • Stimulerar kollagenproduktionen vilket ger en fastare och yngre hud.

Vi Peel är unikt i sitt slag och kan med fördel kombineras med Dr Kallis enkla och mycket effektiva hudvårdsprogram

www.kalilmedical.com

Genilab Medical 08-662 30 50

Pris 4.500 skr för en behandling,
Vissa klarar sig med en  behandling, andra behöver två eller tre det beror helt och hållet på hur skadad din hud är. Personligen så klarar jag mig nog med en och sedan kommer jag att underhålla min hud med hudvårds programmet. För att sedan kanske göra det var och vartannat år..snacka om effektiv djuprengörande reparerande återuppbyggande ansiktsbehandling.!
Va skönt det skall bli att bli av mad alla gamla döda hudceller (hornceller) som ligger och skräpar ovanpå min fina friska babyhud som finns där under...*s*

Quick fix eller...Känner mig en aning trött och sliten...glåmig och hålögd..och till min stora fasa så har något som är skrämmande likt "hamsterpåsar" dykt upp runt munnen. Japp det är bara att krasst konstatera att åldrande processen i kombination med tyngdlagen och kraftig viktminskning  har satt sina spår.
För var jag "slät och fet"...(de enda positiva med övervikt).
Nackdelen med att tappa 50 kg är ju tyvärr att det sätter sina spår i ansiktet. Det blir som när man sticker hål på en ballong...slappt livlöst och utan spänst...suck!

Jag har alltid tagit god hand om min hud, jag har verkligen vårdat den som en baby. Min hud är och har alltid varit mitt "signum". Aldrig har jag sovit med smink..hur trött jag än varit. Självklart ALDRIG använt tvål och vatten. Inte rökt..dricker måttligt..eller nästan inget alls. Aldrig medvetet solat och ALLTID (sedan jag var 20) använda solskyddsfaktor, Men nu händer det "saker" trots min minutiösa omsorg med dag/natt/hals/dekoltage/ögoncreme,serum,masker,peelingar och allt ni kan tänka er. Som hälften svart har jag vissa "fördelar"...men jag är dock även till hälften vit. Och sorry to say blekfisar...men det är inte till min huds fördel...*s*.
 
Min blonda Svenska mamma hade en tunn torr typisk skandinavisk hy..och jag kan inte påstå att min salige moder hade en vacker hy. Hon hade dock många andra fördelar...men inte var hon speciellt slät inte. Hon gjorde alla general fel...rökte som en borstbindare.Tvättade sig med tvål och vatten..och cremer glöm det . Äsch sånt där tror jag inte på sa hon envist. Dessutom så var hon en soldyrkare av rang, Jag minns kvartslampor och folieskärmar tillsammans med tidig vårsol och snö..jisses..snöreflektion, sol, folie...stackars hud! Sommartid så var min mamma brun som en pepparkaka...hon tog till vara varje soltillfälle och då helst in smord i olja! Den livsstilen satte självklart sina spår och vid 45 års ålder så såg min mammas hud som en krokodilväska. Men det gjorde inget tyckte hon "bara" man var brun och "fräsch".

Nåja jag kan väl inte påstå att min pappa var något föredöme när det gällde hudvård heller. Men han var ju HEL SVART (black dont crack) och hade sitt naturlig skydd tack vara sitt pigment. Men back to my "problem"..ingen ide att gnälla, Det är bara att köpa läget och tänka kognitivt.så här ÄR det och VAD KAN JAG GÖRA ÅT SAKEN! Nä nä..jag är inte redo att ta till kniven än. Men det är definitivt dags för lite mer "avancerad" hudvård...och mindre "lunch ingrepp". Fillers botox...kemisk peeling..skintightning...eller något mer...*s*. Jag lär återkomma med en mer detaljerad studie över mina eventuella fix alternativ..promise!


MagdansFasen va kul!!
Kom precis hem från min första magdans lektion...så kul men också såå svårt! Och jag som trodde att det här skulle bli "pice of cake"...jag som har rytmen i blodet och allt..eller hur. Nä fy fasen va tricky det va...röra på höfterna men inte på rumpan (försök med det ni). eller röra på axlarna men inte på armarna,,,eh!? Jag har dansat en hel del under åren..salsa merege ja hela latino stuket. Jag är även rätt hemma på det klassiska danserna...min mamma var danslärarina. Så jag fick tidigt lära mig allt från hambo,schottis, vals, tvist ,cha cha, rumba. snoa och hela köret. Här är en kvinna som har provat på det mesta,gammeldans, folkdans, bugg, quickstepp, jaszzdans och balett. Men tro inte för ett ögonblick att det skulle göra det lättare för mig nu när det är magdans som gäller. Tvärtom min "dans autopilot" vill gärna lägga till för mycket rumoa och armar..här handlar det ju om att konscentrerat jobba med vissa kroppsdelar itaget..och för att göra det lite mer komplicerat så skall man i mellanåt koppla in dom andra delarna för att i nästa BARA jobba med höfter eller axlar igen...puhh..inte lätt. Men fasen vilken motion..jag var helt genom svettig.

Till saken hör ju också att jag är stelopererad i ryggen...jag har 4 st titan skruvar (4,5 cm) tvärs igenom den nedre ryggkotorna och en i vardera höft. Inte så lätt att vara mjuk och smidïg med muttrar och skruvar tvärs igenom skelettet. Men va fasen skam den som ger sig...är det något som är bra för mig så är det ju att träna upp muskelaturen runtomkring. Men det där riktigt mjuka svunget lär jag nog aldrig få till så däringa perfekt...*s*. Men va sjutton det är kul jag får motion...och jag har inte direkt tänkt att tävla i magdans så här på gamla dar.. Dessutom är det en perfekt gympa för mig med tanke på min bukplastik..det är precis det området som skall jobba. Men ni hör ju..bukplastik/steloperation..nåja man kan inte anklaga mig för att inte försöka sig på utmaningar i allafall...bonus är att jag får motion och har förbaskat kul under tiden. Dans är FRIGÖRANDE..det är ingen flummig floskel..så är det!


Bea`s bea..utiesHär är några kvinnor som i mitt tycke är otroligt vackra. Deras skönhet inspirerar fascinerar och motiverar mig!
Jag har min "obsession" för true beauty...och jag kan inte låta bli att förundras över att naturen kan "kreera" så otroligt många olika skönheter i olika former, färger, åldrar och storlekar. Dessutom är ALLA unika..visst är det fantastiskt!


Grace Kelly


En utav det absolut vackraste är utan tvekan Grace Kelly. Jag skulle kunna ha gjort nästan vad som helst när jag var yngre för att se ut som henne. Det var ju inte ens lönt att försöka efterlikna henne..av minst sagt naturliga själ så var det bara att glömma...*s*. Men för en liten "negerunge" som jag var så var hon den ABSOLUTA skönheten, och allt annat det FANNS INTE!

Det tog ett tag, vid 40 ungefär..(japp det är sant) innan jag fattade att även jag dög precis så som jag såg ut. Det var nog först då som jag  började KÄNNA på fullt allvar att det FAKTISKT var SANT att det inte bara var något som jag sa bara för att låta  mogen och klok.  Nu tvekar jag inte en sekund på att skönheten kommer i alla former och färger. Men det tog som sagt tid. Och med tanke på mitt tidigare inlägg om avundsjuka så vill jag bara säga att..I been there and done that......*s*
Självkänslan är bland det svåraste att få bukt med..självsäkerhet är en annan femma och det har jag alltid haft!
Men för mig är självsäkerheten oftast kopplad till någon form av prestation..man går in i någon slags roll. Medans självkänslan... mer är kopplad till det egna nakna jaget precis så som vi är med eller utan titlar, etiketter och social status. Duger jag som jag är helt enkelt...och svaret är Yepp Bea det gör du. Du är fin på ditt sätt även om du aldrig kommer att se ut som Grace Kelly. Men det tog 40 år att komma dit...suck! Jaa men vem har sagt att  livet skall vara enkelt!?Kvinnlig avundsjuka


Sophia Loren sneglar avundsjukt ner i Jayne Mansfields uringning. Precis som om hennes egen barm inte skulle duga!?

Jag blir så less...att det aldrig skall ta slut på detta eviga gissel.  Fasen...tjejer varför kan  ni inte tro på att ni duger som ni är! Du är du och jag är jag..och ingen är bättre eller sämre än den andra!

Jag snackar om den kvinnliga avundsjukan, inte fasen är det männen som stoppar oss kvinnor. Näää för sjutton det är och har alltid varit kvinnor som sätter krokben för andra kvinnor!. Ingen får sticka ut för mycket från gruppen...bli snyggare smalare eller till och med tjäna mer pengar än sina "vänner". No no no...då är du ett hot eller en bitch eller ännu värre DU TROR ATT DU ÄR NÅGOT och det är nästan belagt med dödsstraff!

Det verkar inte spela någon roll om jag är barn, vuxen, tjock eller smal den finns där och slår alltid till när jag som minst anar det. Fick tex höra att en av anledningarna till att jag inte blev bjuden på en tillställning var att jag "tog för mycket plats" och att värdinnan skulle känna sig mindervärdig...ehh...what! Vad svarar man på sånt?
Eller när "väninnan" har träffat sin nya prins, så är hon orolig att han eventuellt skulle bli charmad av mig och dumpa henne!? Men snälla rara..OM det nu skulle bli så så säger väl det en hel del om den så kallade "drömprinsen". Fast det mest sannolika är att det inte blir så för han har ju fallit för HENNE och då kan ingen annan i världen vara ett hot för det finns ju bara en av  oss!!!

Jag har sagt det förr och säger det igen, SJÄVFÖRTROENDE ÄR SEXIGT!!!
Du kan vara drop dead gorgeus..men om du inte tror det själv så spelar det ingen roll, osäkerhet och dåligt självförtroende är roten till mycket skit. Jag har en god vän..vi kan kalla honom Tony..han är en tvärhand hög, lite lönnig (han kallar det pondus). Han är inte direkt någon Brad Pitt om man säger så...snarare mer  Danny de Vito. Men HAN tycker att han är Guds gåva till kvinnorna och han har alltid haft vackra långbenta kvinnor vid sin sida. (nej han är inte rik).
Men han resonerar så här -  jag nöjer mig bara med det bästa och ser till att jag får det med! Jag lovar det funkar..dessa urvackra amasoner blir så charmade av hans kaxighet så dom glömmer bort /ser inte hans bokstavligt talat tillkorta kommanden...*s*. Jag är övertygad om att det är det samma för kvinnor som ser SITT värde oavsett ålder, kropp eller hårfärg. En skön tjej som är glad och rätt fram kommer väldigt långt. Betydligt mycket längre än den osäkra "skönheten" som måste springa på toa hela tiden och bättra på makeupen..för inte kan man gilla någon som inte ser "perfekt" ut eller!?

En annan sak..varför frågar tjejer varandra - vad skall du ha på dig när man skall gå ut? Vad fasen spelar det för roll!?
Måste man ha någon slags kollektiv klädkod..för ingen får ju avvika från gruppen. Och har du jeans så måste jag ha det..-Nej - Skall du ha klänning!?..fasen också DÅ MÅSTE jag också ha det..och jag som VILLE ha jeans! Nej jag talar inte om 14 åringar utan jag talar om kvinnor i m in egen ålder och jag ser det även hos dem som är äldre än mig. När skall det ta slut..och när skall kvinnor inse att den enda som hindrar henne från att vara lycklig bli älskad eller sedd är hon själv. Vi är vår egen lyckas smed eller vår egen begränsning!

Garderobsplaneringidag har jag rensat och städat i garderoben, ni vet bort med sommar garderoben och fram med höstplaggen. Vissa plagg hamnar i säcken som skall till stadsmissionen, andra får hänga med en säsong eller två till. Några är jag tveksam till om jag skall behålla (sy in ) eller om jag skall ge bort dem. Jag har vikt tröjor och toppar och staplat dem i högar baserat på färg och användningsområde. Typ basic för sig, business och mer preppy i en annan och fest i en tredje. Den  principen har jag i hela garderoben..svarta bas plagg hänger för sig...välklätt i en egen sektion och glamour och party i en tredje..så vill jag ha det.

Det är så kul! Ja jag menar  verkligen det, jag  har alltid tyckt att det är roligt att en fräsch garderob som man har översikt över direkt man öppnar dörren ordning och reda, färgkoordinerat och genomtänkt.
Jag tycker om att ha ordning på mina saker och prylar..jag är en sådan strulig personlighet så jag behöver ordning runt omkring mig för att få balans i mitt eget "kaos"..*s*. Njae..också är det ju det faktum att det underlättar och sparen jäkla massa tid när man ser vad man har! Dessutom är jag barnsligt förtjust i mina kläder och prylar. Det hänger kvar sedan  jag var liten och lekte med mina Barbies (14 st) ..det var så viktigt att det var ordning i Barbies garderob...och varje gång jag tog fram min Barbieväska/garderob så kom jag på nya spännande kombinationer till mina vackra vänner/kunder/Barbies.


Nu skall jag ge er några matnyttiga tips för en fungerande garderob...för dom flesta kvinnor jag känner har proppfullt i garderoben men har ändå inget att sätta på sig..märkligt men så är det! Visste ni att det flesta välklädda har en relativt liten men välkoordinerad sådan. tex 12 bra basplagg kan ge dig en variation på hela 90 kombinationer...det ni det är tre hela månader..inte illa va!
`

Först och främst rensning.

1. Vad kan du ha...var ärlig..vad KAN du ha IDAG inte om - 5 eller 10 kg.
2. Vad vill du ha? Även om du kan ha allt så kanske vissa saker har tjänat ut, tappat form eller färg.
3. Vad har du kvar? Ser du en obalans i överdelar eller underdelar..man har ALLTID för mycket av vissa plagg och för lite av andra. Vissa personer som jag älskar att köpa överdelar, tunikor, toppar, kavajer osv...andra har en jäkla massa jeans eller skor. En välbalanserad garderob skall  ju var just det..VÄLBALANSERAD..*s*
4. Vad behöver du? Ärligt...vad är det som du ser och vet att du saknar
5. Vad behövs för att hotta upp det som finns? Typ..accessoarer, väskor skor..mm
6. Vilka är höstens trender och vad MÅSTE du bara ha för att känna dig på g?

Bea´s inköpslista för hösten 2008

* En ny kappa
* Stövlar
* Värsting väskan
* Ett par riktigt snygga pumps
* Ett brett midjebälte (midjan skall markeras rejält även i höst)
* En stickad kofta (helrätt)
* Ett par välsittande jeans
* Några snygga toppar
* En snygg preppy klänning
* Kavajen är tillbaka..varför inte en klubbkavaj eller något militärinspirerat (jag satsar på båda)
* En polo
* Snygga täta strumpor..gärna i färg
* Kanske en penn kjol
* Ett par snygga handskar
* En snygg kostym, skräddarsydd jacka och riktigt vida byxben

Thats it!


Min bästa tid är nu!Min bästa tid är nu!!
Hösten är och har alltid varit min bästa period på året. Det är en känsla av på nyttfödelse..NU börjar det liksom..
Skolstart och jobb byten...flytt..och ja allt känns det som. Siffrornas magi märks även här..månad 9 är magikerans tal,
9 säger att "vad som helst kan hända". 9:an är ett av det mest kreativa och skapande talen. Det är mitt lyckotal (jag är född den 9 april) mitt namn Beatrice blir rent numerologist 9. Mina äldsta två barn är födda 12 september (samma dag men inte samma år...cool va!?) Min yngsta har födelsedag  den 27:e...2+7= 9..det är så inom numerologin att man alltid adderar ner till närmsta ental. Det finns vissa undantag men det är överkurs så det får jag komma tillbaka till...*s*
Det som är så spännande med numerologi är ju att dina egna lyckotal alltid kommer igen i viktiga sammanhang!

Men nu var det främst hösten (månad 9) som jag skulle prata om. Jag älskar övergången från sommar till höst..mörkare kvällar som skapar en mysigare stämning...tända ljus osv. Det blir en klarare och renare luft..ahh..det känns när man andas. Jag blir klarare i knoppen och mer sugen på att promenera i skog och mark..insupa naturens doft och färgskiftningar. Det enda problemet är ju att man inte vet hur man skall klä sig. Men å andra sidan så är det ett trevligt problem för dååå måste jag ju tänka till och planera vad det är jag har och vad det är jag behöver ha i klädväg. och det allra roligaste är vad  ÄR det jag bara MÅSTE HA i klädväg. Höst ettan som det heter i konfektionsbranschen kommer redan efter midsommar eller i början av juli. Då kanske man inte är så sugen än..men man ser tendenserna och får en försmak av vad som komma skall.  Höstkläderna är mer skräddade och jag känner mig alltid mer välklädd  och snygg på hösten.


Höstfärgerna är så otroligt fina ihop...alla dessa varma mättade färger gult, bränt,brunt,ockra, grönt i alla nyanser till vinrött och aubergine. Har ni tänkte på att om man tex stickar en tröja eller ser ett mönster i alla dessa färger ihop så ger det ett harmoniskt varmt, tryggt och LUGNT intryck.
Jag älskar visserligen ALLA starka färger...men om du blandar dom kalla färgerna i ett mönster tillsammans så ger dem ett mycket hårdare abstraktare och mer dramatiskt intryck. Tänk dig t.e.x en  tavla i tex vitt, kornblått, cerise, lila, svart, citrongult, hallon rött, och äppelgrönt. Häftig och energiskt visst..men för många kalla färgkombinationer på en och samma gång kan ge ett stressat intryck...eller vad säger ni...tell me!?

Nä nu u skall jag ut och promenera i skogen och andas in den nya och spännande energin.

RSS 2.0