Vad hände med romantiken!?


Jag är en obotlig romantiker som uppskattar gammal hederlig uppvaktning Men jag kan inte låta bli att undra om jag tillhör ett utdöende släkte som lever på lånad tid. Är det bara jag som tycker att allt  bara verkar handla om sex, gränsförtjskutningar till ren porr!? Ja jag kanske är gammalmodig och stock-konservativ men jag VILL inte se och veta ALLT vad ALLA kan tänkas göra eller har gjort i sängen! Snälla rara jag har fantasi nog...jag vill inte veta att kändisar och vanligt folk är hämningslösa och ägnar sig åt den ena eller det andra. Att dom minsann INTE har några spärrar utan att  avancerad sex och porr är fullständigt naturligt. - Det är väl underbart att ungdomar tidigt får lära sig att "ta för sig"  -  Män har i alla tider haft den "förmånen" det vär väl bra att även tjejer får/kan göra det!   

Hmm...jag är självklart för jämlikhet men jag tycker att det konstigt att se det som en utveckling att vi kvinnor också kan bete oss som svin och bara "ta för oss". Tror inte äns män gillar att känna sig som "good pies of meat" ALLA vill  väl bli åtrådda för sin EGEN skull! - Jag är en "fri" kvinna som älskar "busa" är något man ofta kan se på dejting sajterna. Ursäkta mig "busa" hallå skall det vara charmigt eller någon slags illa "dold" kod ...ALLA fattar vad det står för!! Lika töntigt som carpe diem..har folk ingen fanatsi måste man köra med med gamla floskler. Jag tycker naturligtvis att innebörden av carpe diem är helt rättt. men finns det någon mer ut tjatad "nätslogan"?Tänk vad uppfriskande med med män och kvinnor som hittar sina EGNA deviser. Det bevisar att dom har TÄNKT till eller har jag fel"!?

Vad hände med egenvärdet och integriteten...varför vill SÅ många vara var man och kvinnas egendom!? Jag fattar ingenting ni får tycka att jag är en Tyrannosaurus Rex!  Nej jag vill bli uppvaktad på gamalt hederligt vis med blommor och konfekt. Jag vill känna mig speciell utvald och betydelsefull och inte som en i mängden, Visst är det trevligt att få komplimanger på krogen, men jag är kanske synisk (eller  tillräckligt gammal) för att inse. Att om jag nu inte hade stått där eller varit hemma så hade den här "gentlemannen" förmodligen kört med samma pickup line till någon annan. Jag känner mig inte unik eller så fantatsisk när någon stormar fram för att tala om att  man är just så "fantastisk..hm..yeah right! Han kör en test...ser om jag nappar/går på det...om inte så går han vidare och säger samma sak till någon annan tänker jag.

Det är mycket möjligt att jag kan ha fel och att jag sårar några män som känner sig träffade...men njae jag vet inte. Är man aningen begåvad (och det är vissa) så läser man av att "den gubben" funkar inte här...*s*
Skall man lyckas med att fånga MITT intresse så bör man uppträda artigt korrekt och belevat. Visa tydligt att man/han är intresserad av MIG som person! Han skall visa att han VILL lära KÄNNA mig och att jag är VÄRD  lägga ner tid på.
För om jag nu var sååå fantastisk som en del har sagt varför inte VISA det då !? Herregud varför är det så bråttom...att hänga med någon hem från krogen eller "one night stand" DET FINNS INTE!!!  Jag är i allra högsta grad en passionerad kvinna som värderar mig kvinnlighet och sinnlighet och JUST DÄRFÖR så skulle jag aldrig drömma om att vara "spontan/busig". Jag är värd att väntas på...*s*
Finns det ÄKTA värme och känsla så kommer passionen naturligt. Att börja i omvänd ordning har jag svårt att tro på att det funkar i längden. Kan säkert vara trevligt och kul för stunden...vad vet jag!?  Vem vill inte ha värme kärlek omtanke och trygghet!? Eller m.a.o en seriös relation med någon som vill vara med Dig just för att Du är Du. Inte för att  Du är "tillgänglig/kravlös" och var mans egendom!? Jag är monogam och kör aldrig stereo..är jag kär så är jag KÄR och inte sjutton har jag något behov av någon ANNAN man eller någon annans bekräftelse då!. Tänk att det skall vara så svårt att TRO det om mig. Nej jag är INGEN diva som bara älskar "folkets jubel" jag vill ha ÄKTA känsla och inte bara ytliga komplimanger/floskler som inte betyder ett skit.

Jag VILL INTE ha spontana sms med "hintar". Jag vill heller ha ett telefonsamtal ett mail  ELLER varför inte ett handskrivet brev!? Jag älskar känslan av att han har ansträngt sig och TÄNKT till och att han tycker att jag är värd den mödan och att han har TID att vänta. Då först då kan  jag tycka att det är på riktigt. Har han för bråttom så är signalen han sänder ut "allt som är varmt och rör på sig är ok" Nää sorry jag lever nog i fel tidsålder och jag VILL inte bli "modern". Jag vill behålla mitt egen värde basta!!!!!!!!!

Vill gärna höra era åsikter...jag vet att detta är ett känsligt ämne. Men jag står till fullo för mina åsikter i en tid när man förväntas vara "vild and cracy" och "bjuda "på sig själv i raff set...*s* Själv sätter jag gärna på mig förklädet och bjuder på hembakade kanelbullar och en kopp kaffe (inte till vem som hellst utan till HAN som förtjänar det) För har han fått en sådan inbjudan så har han kommit långt. Den man som kommer innanför min tröskel har tydligt visat att han förtjänar min omtanke och omsorg!
Kommentarer
Postat av: Mia

2008-11-08 @ 18:51:11
Postat av: Annette

HejsanJag jag håller med i allt du skriver!

De skrämmande med krogen...på många sett!Jag tycker det har blivet en köttmarknad.. och fullt med karlar som "bara" vill busa.

Det är inget för mig!En sak ¨till är också skrämande, de spelar ingen roll om dom har en ring på fingret!

Dom flörtar på och vill gärna följa med tjejer hem på lite "BUS".

Men va sjuton har dom ring på fingret, borde dom ha någon stackare där hemma som väntar... ( som dom kan busa med)Sedan om tjejen har ring på fingre (vilket inte jag har längre) men har man de blir man ännu mer spännande.

Tänker dom med fel huvud...(ett huvud längre ner) eller hur funkar det nu för tiden???Jag håller med dig man vill ha lite romantik och att dom får kämpa lite och visa att dom menar alvar!!Annars får det vara!Förlåt jag gick i gång på ditt inlägg och håller med. Jag har haft ett förhålande i 15år och varit gift i 5år och nu singel sedan 1år tillbaka.

Och är såååå....chockad hur det är nu, mot för när jag va singel för 15år sedan..Ska jag träffa någon kan det nog lika gärna vara på ica.....eller genom bekanta.De lär ju inte bli på krogen.Många kramar & tack för din fina blogg.Annette

2008-11-08 @ 19:17:15
URL: http://www.annettesmassage.se
Postat av: Viveka

Har en väninna som nätdejtar...Det har blivit sex med nya män flera gånger och sen blir det inget mera...not my cup of tea...

2008-11-08 @ 20:44:02
Postat av: Helene

Hej!Kunde inte ha sagt det bättre själv! Det som slår mig när jag läser detta är att jag hade ett samtal med min 16 åring häromdagen, och det gick ut på att jag försökte på ett fint sätt säga att dagens samhälle har blivit så otroligt sex fixerat, det ska väljas smaker på kondomer, ställningar, storlek på siliconet ,vem som blev av med oskulden tidigast.. och att försöka säga att sex inte alltid handlar om ettan, tvåan och trean.... försök säga det till sin DOTTER det e jobbigt! Va fan hände med dom vanliga telefonerna med sladd, man låg där på sitt flickrum och pratade med vänner tills mamma slet sitt hår och tvingsde en att betala ett eget abbonemang!Nu smsas det till långt in på natten!

Det handlade inte om mobiler med kameror som används på fester bland ungdomar och det tas kort som läggs ut på nätet och som kan förstöra ett liv länge, länge.. Konstiga kryptiska sms som man tolkar sönder och samman och misstolkar ändå till 94%..Förr ringde man till varandra och bestämde möte och pratade, nu ska det smss ända in i sista sekund.. Stackars ungdomar, stackars oss!!Nej! Det har blivit skruvat och det ska hållas flera varma samtidigt och många på dejtingsidor har blivit beroende och kan inte sluta även om dom träffat någon, för det kan ju finnas något bättre.....Nej stäng av datorn och lägg undan mobilen ett tag och ta fram den vita springaren och ta mig ut på en rid tur, släpp av mig på en äng och ta fram den lilla rottingkorgen med äggmackor och choklad, fråga mig vem jag är, vad jag, gillar och inte om jag tänder på analsex..Tack och hej!2008-11-08 @ 23:28:59
Postat av: Bea

Du satte huvudet på spiken darling! Tänk en trevlig utflykt med termos och mackor..sååå charmigt. Visst det är kallt ute nu men det är väl bara att klä på sig och ta en skön långpromenad och avsluta med fikat på en parkbänk. Man behöver ju inte vänta till sommaren..äsch va lite kreativa och gulliga mot vrandra.Kram vännen!

2008-11-09 @ 14:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0