Skönhetsintresserad...ja det kan man lugnt säga!

Här är min kosmetiska karriär och bakgrund. Obs! det saknas några brands...
Samtliga av dessa märken nedan har jag arbetat för i olika roller genom åren (30). Som kosmetolog på salong för vissa. som säljare för ett antal, produktchef för några andra, försäljningschef för en del och utbildare för ett gäng..osv...osv


Några av mina yrkes titlar inom beauty genom åren.

Säljare
Kosmetolog
Color consultant
Image consultant
Makeup artist
 Stylist
Beauty consultant
Utbildnings ansv
Produktchef
Försäljningschef
Skönhetsredaktör


Det finns nog inte något inom skönhethets branschen som jag INTE har arbetat med känns det som!?
Jag började med hemförsäljning som tonåring, avon, oriflame ni vet. Stod på varuhus och "demade" nya dofter, stått som säljare på parfymerier, varuhus NK, PUB, Åhléns, Utbildade mig till kosmetolog/hudteraput och arbetade på salong (har haft 6 st egna genom åren).
Varit utbildare och make-up artist för x antal märken. Arbetat som inköpare, fältsäljare, som lärare på Elisabeth skolan och International Beauty school. Varit Pr och marknadsansvarig. Jag har  gjort 100 tals behandlingar, lagt 1000 tals make uper(gör fortfarande) sålt, köpt, utbildat, marknadsfört, stylat, skrivit om skönhet (gör fortfarande)..U name it!!!



Jag har "bara" två saker kvar på min "to do list"...att skapa mina egna produkter och skriva en avhandling om skönhet/skönhetshistoria ...men det är lugnt...räknar med att jag har 20 år till på mig att genomföra det jag förutsatt mig.
Jag är självklart även hyfsat utbildad inom området..har ett 30 tal dipl.kurser och ett ANTAL mindre utbildn/kurser inom hudvård,kosmetik och parfym. I
dag vågar jag titulera mig skönhetsspecialist....ja för jag VET att jag har på fötterna och DET är viktigt. Hatar när man "ståtar i lånta fjädrar"...haha
Beauty & fashion ÄR mitt stora intresse och det har kommit att bli min livsstil....and I LOVE it!
Återkommer även med en "liten" rapport om min bakgrund och erfarenhet från modebranschen
.


Kommentarer
Postat av: Sandy

Hejsan Bea!



kan du möjligtvis rekommendera en make up artist?

Jag ska gifta mig nästa år:)

Så jag tänkte att varför inte fråga den bäste inom branschen om hon rekommendera någon.



2008-11-21 @ 09:36:35
Postat av: Anonym

Hej Sandy,

va kul att du skall gifta dig, det är bara att gratuelar. Tackar allra ödmjukast för ditt förtroende. Skall sJälvklart hjälpa dig...men vill veta vart Du bor i Svereige och när det är dags? Har ett stort nätverk av duktiga make-up artister runt om i landet, och jag vill att det skall vara enkelt och smidigt för dig att komma i kontakt med rätt person. Ge mig bara lite mer info..så fixar jag ngn som gör dig drop dead gorgeous på Din dag!!



Kram/B

2008-11-21 @ 10:05:22
Postat av: mikaela

Hej,

jag hade tänkt gå Make Up Stores skola nu efter gymnasiet, utbilda mig till makeupartist. Du verkar ha haft så många intressanta och roliga jobb inom "beauty", vilket är det bästa sättet att gå till väga om man vill jobba med sånt? Vad behövs? =)

Mvh Mikaela.

2008-11-21 @ 13:51:24
URL: http://metrobloggen.se/lipgloss
Postat av: Sandy

Hej Bea!



Har du någon mail man kan kontakta dig på?

Ang make up artist alltså.



Kram Sandy

2008-11-24 @ 21:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0