Sotade ögon...


Smokey eyes är den absoluta party makeupen. Det finns många olika sätt att fixa looken. Jag har haft min egen variant som jag har gjort från och till i mååånga år. Men som sagt det finns många olika sätt och jag hade turen att träffa Armanis chefs face designer (OBS! Face Designer...underbart namn) i Paris tidigare i år.

Tänkte att jag skulle ge Dig lite tips om hur Du fixar Laurents Armani Look

Det här behöver Du.

1. Consealer
2. Puder eller en ljus basskugga
3. En svart mjuk kajal som är lätt att sudda
4. En grafitgrå skugga
5. En svart skugga
6. Mascara (en som ger tätthet/volym)
7. En bra apliceringspensel som inte är allt för stor
 Obs! Bra penslar är A och O
8. En lite större "blend" pensel som du kan tona med.
9. Mascara (en riktig värsting som ger volym)
10. tops för att jämna till och "sudda" med


Så här gör du!

Självklart så har du en bra fuktkräm som bas, sedan lägger du foundation i hela ansiktet.  Har du ingen consealer så kan du lägga fondation även på hela ögonlocket istället för concealer. Det täcker rodnader och ojämnheter som finns på ögonlocket.

Nu tar du en bas skugga beig, creme, eller något liknande. lägg det på ögonlocket ända upp till ögon brynet. Detta kommer att he en highlight effekt under brynet samt göra det lättare att fästa dom mörka skuggorna.

Efter den ljusa bas skuggan lägger du en ganska så kraftig svart linje närmast franskanten med en mjuk svart penna.
Det är viktigt att den ligger nära franskanten (det ger en fyllighet)...sudda upp mot ögonlocket utan att sudda bort den skarpa linjen närmast fransarna.

Nu är det dags för den grafitgrå skuggan som läggs över hela ögonlocket  för att skapa formen, använde den mindre penseln och försök att inte komma för högt upp över globlinjen. Tänk på att det skall tonas och suddas också..och kommer du för högt ser du lätt ut som en tvättbjörn.

Den svarta skuggan skall accentuera ögat, lägg den först med en tunn pensel närmast fransarna och sedan på yttrehalvan av ögonlocket, markera globlinjen.

Markera även den undre franskanten med skugga och pensel (här kan man välja grå eller svart skugga..(är du äldre ta den grå det ser mjukare ut) För en mer dramatisk look så kan du även markera den inre franskanten med svart penna.
Det gör också att Dina fransar ser fylligare ut.


Vill Du ha större ögon och klarare vita så lägger du en vit kajal på franskantens insida. Du kan även lägga en ljus skugglinje under den svarta men det är överkurs.Men får Du till det så är det riktigt häftigt.


Ta till sist en bredare "fetare" pensel och tona ihop kanterna..Obs! tona inåt ögon lockets mitt INTE utåt  för då får Du en allt för "kattig" look om Du inte vill det förstås. Men Armani regeln är ett mer rundare mandelformat öga.

Avsluta med mascara och här skall Du ha en riktig värsting som ger mycket svärta och volym. Här är det bara att ösa på mycket fransar skall det vara..men det betyder inte att det skall vara kladdigt och klumpigt pålagt. Se till att zick zacka på mascaran så att Du får dom riktigt separerade.

Skall Du böja dina fransar så skall Du självklart göra det INNAN mascaran. Trist om fransarna skulle gå av..(det har jag haft flera väninnor som har varit med om).

Du måste "städa" upp lite och det gör du med topsen, men sudda inte för mycket så att Du förstör formen. Ta bara bort dom oönskade partiklarna som stör formen.

Nu är Du redo för party!
Hör gärna av Dig om hur det gick om Du beslutar Dig för att pröva mina tips!


Kommentarer
Postat av: anna

Ska prova på lördag :)

2008-12-10 @ 17:14:30
URL: http://www.pyssloteket.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0