Naturligt vacker....men...


Makeup av min "guru" Kevyn Aucoin som tyvärr gick bort alltför tidigt.
Men hans verk finns kvar..och är en stor inspirations källa!

Det är allmänt känt att dom flesta vill se så naturligt vackra ut som möjligt. Ingen vill se konstig ut...och skräcken för många är att det skall synas att man har "gjort" något. Fast det lustiga är att om det INTE syns någonting efter ett ingrepp så blir kunden/patienten väldigt besvikna. För man gjorde ju det man gjorde FÖR ATT man ville se fräschare och yngre ut och det "syns ju inte"!? 

Jag har under veckan stått på NK och lag makeup. 9 av 10 säger att dom vill bara ha en naturlig make  up..INTE för mycket....och det är inga problem för så är det. Jag vet redan innan vilka frågor och "farhågor" kunden har. Som makeup artist så har jag som mål att göra min kund nöjd. Jag får ingen kick av att köra min egen grej...typ "det är är det allra senaste.eller detta är såå rätt". Det enda rätta för mig är att kunden känner sig fin och bekväm. När hon säger "wow...oj..vad fin jag blev" Då är jag nöjd...där får jag mitt "kvitto" och min belöning..kicken av att ha "lyft fram" den här kvinnans skönhet och boostat hennes självförtroende är mitt driv och så kul. Men att  lägga en naturligt makeup är betydligt svårare och kräver mer kunskap och teknik än vad många tror. Det kräver mer av mig som makeup artist än att sminka föör mkt! Obs! makeup för mig är något väl lagt och balanserat...men SMINK...usch..det ser kladdigt, slarvigt och ofräscht ut. Här drar jag skillnaden på proffs och amatörer..haha. Kanske bäst att förtydliga att man behöver INTE vara makeup artist för att lägga en snygg make up..bara ha sinne för färg och form. Plus att det också finns sk. proffs som "sminkar" sina kunder så dom ser ut som Clownen Manne..

Men det intressanta är att om jag INTE åstadkommer en förvandling ja då vet jag att hon blir besviken. Hon VILL ha en förändring samtidigt som det INTE får synas. Hmm...ja ni förstår...jag tror att det handlar om en känsla av att vara bekväm mer än någonting annat. Om JAG själv upplever att detta är JAG då är det ok...men om JAG tycker att nääe usch det här känns inte som jag. Då behövs det inte mycket för att man skall uppleva att det ser onaturligt ut..(även om jag "bara" har lagt lite eller knappt har har gjort någon större "förvandling"). Mitt jobb är ju att putsa upp facetterna på diamanten/kvinnan...så hon får skina fullt ut! Allt finns ju redan där...jag kan välja att lyfta fram det (skönheten) eller som i vissa skrämmande fall förstöra den. Här handlar det åter igen om kunskap OCH att känna av kundens behov och önskemål.

Paradoxen är ju att man VILL ha en förändring MEN man vill ha en förändring som man känner sig bekväm med. Likadant är det med plastikoperationer, många vill se yngre och fräschare ut...MEN det FÅR INTE synas..
Om det inte syns så blir dom väldigt besvikna...här har dom betalat och utsatt sig för sveda och värk och så syns det inte!? Min teori är att det är samma sak här. Bara JAG känner mig bekväm och gillar det jag ser DÅ är det ok. Man blir glad om omgivningen uppmärksammar att man ser fräsch ut. Ingen vill att se "konstig eller konstgjord ut. Men ALLA vill vara så fina som bara dom kan vara. Gränsen mellan naturligt fräsch och "för mycket" är inte alltid klockren. Man vill oftast se ut som den "bästa bild som man själv har av sig själv"..om  ni förstår vad jag menar? Man vill fortfarande känna igen sig..MEN ändå se en FÖRVANLING! Eller vad säger ni mina vänner...har jag rätt eller fel!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0